Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (DENİZLİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞİYOR MU?)

KORONA VAKALARINDA DENİZLİ ANTALYA’YI GEÇTİ, ESKİ BAKAN RAMAZANOĞLU ‘DENİZLİ SAĞLIK SİSTEMİNDE CİDDİ ZAFİYET VAR’ DEDİ. SAĞLIK BAKANI KOCA MÜDAHALE ETTİ VE DENİZLİ’YE 3 KORDİNATÖR GÖNDERDİ. Denizli’de korona vakaları Muğla, Aydın ve Antalya’yı geçti. Ve turizm illeri arasında da ilk sıralara yerleşti. Sağlık Bakanı Koca iki hafta önce yaptığı bir açıklamada Denizli’de vaka artışının yüzde 60’ı geçtiğini belirtti ve “İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli ve Kahramanmaraş'taki artış Türkiye için bir risk” dedi. 64. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan, Denizli eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi kurulu Dr. Sema Ramazanoğlu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Dr. Ramazanoğlu tweet mesajında, “Denizlimiz için öncelikle bir doktor olarak endişe ediyorum. Kovid-19 vakalarında ciddi artış ve tıbbi süreç yönetiminde ciddi zafiyetler var” dedi. Bu mesajın hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Denizli’yi mercek altına aldı. Ve Denizli’ye doğrudan müdahale etti. Bir gün sonra Bakanlık araştırma ve soruşturma için Denizli’ye 3 koordinatör gönderdi. Bu atama ve görevlendirmeleri de Sağlık Bakanı Koca bizzat kendisi yaptı.

Bu gelişmeler; son bir yıldır “tartışmalar, protestolar, yönetici kavgaları sürgünler, pandemi ödeneği iddiaları, intihar girişimleri ve Savcılığa suç duyuruları” ile çalkalanan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün başındaki isim olan Dr. Berna Öztürk’le ilgili haber ve iddiaların yoğunlaşmasına da yol açtı. “Denizli Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk görevden alınıyor!” iddiaları Denizli’nin en çok konuşulan baş gündemi haline geldi. 

Denizli’de korona vakaları Büyükşehir sınırları içerisinde Muğla, Aydın ve Antalya’yı geçince tartışmalı müdürlük iyice karıştı. Bir de üzerine Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Ramazanoğlu’nun tweeti gelince bu olayın tuzu biberi oldu. Eski Bakan, “Denizli’de korona vakalarında ciddi artış ve tıbbi süreç yönetiminde ciddi zafiyetler var” dedi. İşte tam bunların üzerine Sağlık Bakanı Koca’dan Denizli’ye doğrudan bir müdahale geldi. Bakanlık Denizli’de detaylı bir araştırma ve soruşturma için 3 koordinatör gönderdi. Atamaları bizzat Sağlık Bakanı kendisi yaptı. Sağlık Bakanı Koca’nın Kovid 19 vakalarının arttığı illerde, Bursa ve İstanbul’da olduğu gibi İl Sağlık Müdürlerini görevden aldığı da dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Sağlık Bakanı Koca’nın 16 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada Denizli’de vaka artışının yüzde 60’ı geçtiğini belirterek: “İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli ve Kahramanmaraş'taki artış Türkiye için bir risk” dediği de yapılan hatırlatmalar arasında yer alıyor.

Evet, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk’ün görev süresi uzatmalarla 1 Ekim 2020  tarihi itibariyle doldu. Öztürk’ün İl Sağlık Müdürlüğü görevine devam edebilmesi için Sağlık Bakanlığı’nca görev süresinin 3 yıllığına daha uzatılması ve yeni sözleşme imzalaması gerekiyor. Bu arada Sağlık Bakanı Koca’nın aynı ilde uzun süre görev yapan İl Sağlık Müdürlerini değiştirme eğiliminde olduğu hatırlatılıyor ve Dr. Berna Öztürk’ün
bu koltukta 5 yılını doldurduğu belirtiliyor.
fixed-whatsapp-icon