Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) SANKİ; “REKTÖR SHAKESPEARE’DEN İLAHİ KOMEDYA!”

**ŞAKA DEĞİL, GERÇEK! 

**CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DENİZLİ’YE GELİYOR, PAÜ REKTÖRÜ KUTLUHAN AYNI GÜN “ÇAY DEMLEME VE PORTAKAL SOYMA YARIŞMASI”DÜZENLİYOR, HEM DE CUMHURBAŞKANLIĞI KARİYER OFİSİ HİMAYELERİNDE!




Son iki yıldır “birbirinden olumsuz haberlerle” ülke gündeminden düşmeyen Pamukkale Üniversitesi şimdi de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda “etkinlik değil, adeta komedi” dedirten bir işe imza atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’de olacağı 22 Şubat Perşembe günü PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan kısa adı EGEKAF olan Ege Kariyer Fuarı programı kapsamında “Çay demleme ve portakal soyma yarışması” gibi komik etkinliklere imza atıyor.



Hem de bu “enteresan yarışmaları” meslek sahibi olma aşamasına gelmiş 36 bin üniversite öğrencisi arasında yapacağını bir basın toplantısı ile ilan ediyor.  Geçtiğimiz aylarda da PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan ile ilgili “yakıcı” bir iddia ortaya atılmıştı. Hakkında “yargılanması için mahkeme kararı” bulunmasına rağmen YÖK’ün soruşturma izni vermediği PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın dosyasının; hakkında şikayetlerin ve olumsuz haberlerin artması üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderildiği ve bu dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğu öne sürülmüştü.



PORTAKAL SOYMA VE ÇAY
DEMLEME YARIŞMASI…
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’na (EGEKAF) PAÜ ev sahipliği yapacak. ‘Yetenek Her Yerde’ sloganı ile düzenlenen etkinlikte katılımcılar arasında “çay demleme, portakal soyma yarışması” da gerçekleştirilecek. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan “Portakal Soyma Yarışması’nın” fikir babasının kendisi olduğunu açıklarken, yarışmayı eline bir portakal ve bıçak alarak anlattı. Rektör Kutluhan, fuarda 34 ayrı yarışmanın olduğuna işaret ederek, "Yarışma yönünden de yine en zengin kariyer fuarı” dedi.



REKTÖR KUTLUHAN’A GÖRE EN
ZENGİN İÇERİKLİ KARİYER FUARI
Rektör Kutluhan devamla; “Yarışma örneklerinden de birkaç söz etmek isterim. Yarışmada en popüler yarışma Portakal Yarışması. Yarışmanın şekli de bu olacak. Bir portakal, bir bıçak ve tabakla sunulacak yarışmacılara. En güzel portakalı soyan  En güzel portakalı soyan yarışmacımıza da bir hediyemiz olacak. Arapça ilmi eser okuma yarışması, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, engelli farkındalığı parkur yarışmaları, çay demleme yarışması, endüstriyel 3D tasarım yarışması, 20 soruda tıp yarışması, bilgisayar destekli tasarım modelleme yarışması, bu yarışmalardan örnekler oldu. Yarışmalarımızın ödül törenini de son gün son saat yapacağız" diye konuştu.



“KUTLUHAN; PORTAKALI
SOYDU, BAŞUCUNA KOYDU!”
Evet, 2023 yılı boyunca “yakıcı, çarpıcı ve skandal iddiaları ile dolu” haberlere konu iddia edilen Pamukkale Üniversitesi ve bu üniversitenin Rektörü Ahmet Kutluhan şimdi de “genç üniversiteliler” için düzenlenen önemli bir festivali adeta çocuk oyunlarından alıntılanmış “basit ve garip yarışmalarla” traji-komik duruma düşürüyor. Bunu tam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’ye geleceği bir gün olan 22 Şubat’ta “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi” adı altında yapıyor.



ÖĞRENCİLER ŞOKTA
Rektör Kutluhan’ın “önemli bir buluş” olarak sunduğu yarışmalara PAÜ öğrencilerinden de yoğun tepkiler geldi. PAÜ Öğrencileri sosyal medya paylaşımlarında, “EGEKAF gerçekten güzel bir olanak ama Rektörün yine garip istekleriyle gelen garip yarışmalar ciddiyeti azaltıyor. Çay demleme, portakal soyma, Kuran Okuma gibi yarışmalar nasıl bir kariyer etkisi olabilir” yorumları yaptı. Şimdi gelelim bu ilginç yarışmalarla ilgili PAÜ’den yapılan resmi duyurulara..



EGEKAF’24 “ÇAY DEMLEME YARIŞMASI”
İçerik: Yarışmacıların çay demleme yeteneklerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Yarışmacılara verilecek olan çay ve kendi hazırlayacağı harman ile çayın demlemesi ve sunması istenmektedir. Yarışmacının servis öncesi hazırlığı, sunumu, demleme tekniği ve kendi yorumu ile anlatacağı demleme şekli, harman yaptığı çay değerlendirilecektir. Sunumunda kullanacağı malzemeler yarışma esnasında verilecektir.

Ödülü: Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara Çaykur’un özel çay paketi verilecektir



EGEKAF’24 “PORTAKAL SOYMA YARIŞMASI”
Yarışmanın Amacı; Bu yarışmanın amacı, EGEKAF’24’e katılan öğrenci ve mezunların portakalı kabuğundan dokulara zarar vermeden pürüzsüz ve hasarsız bir şekilde soyabildiklerini tespit etmektir. Yarışma katılımcılarından portakalın üst ve alt kısımlarını oymadan, bıçak izi olmadan ve beyaz kabuk artığı kalmadan, pürüzsüz ve hasarsız bir şekilde portakalı soyması beklenmektedir.



YARIŞMANIN SORUMLUSU REKTÖR
KUTLUHAN, ÖDÜLÜ YATAĞAN ÇAKISI!
Yarışmada gerekli koşulları sağlayan ve başarılı olan tüm katılımcılara, her zaman her yerde taşınabilir bir adet yatağan orijinal ürün çakı ödül olarak verilecektir. Yarışmanın sorumlusu Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, düzenleyicisi ise Doç. Dr. Mustafa Çelik’tir.


.
2023 “PAÜ’DEN OLUMSUZ
HABERLER YILI” OLDU!
2023 yılı boyunca yabancı uyruklu öğrencilerin usulsüz kaydedilmesi skandalı ile gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi ve üniversitenin Rektörü Ahmet Kutluhan ile ilgili ortaya atılan iddialar bitmek tükenmek bilmiyor. Rektör Kutluhan hakkında “görev süresi boyunca pek çok idari personelin görev yerini değiştirdiği, kimi personeli de sürgüne gönderdiği” yolundaki iddiaların yanı sıra Pamukkale Üniversitesi’nin Sayıştay raporunda “Rektör Kutluhan döneminde yasada belirtilen istisnalar dışında dolu kadroya görevlendirmeler yapıldığı da belirlendi. Yine aynı rapora göre; “5 daire başkanlığı, 7 şube müdürlüğü, 4 fakülte sekreterliği ve 11 yüksekokul sekreterliği kadrosuna usulüne göre atanmış personel, asıl kadrosu dışında çalıştırılıyor” saptaması da yer aldı.



ERDOĞAN’IN 22 ŞUBAT DENİZLİ ZİYARETİ
GÜNDEMİNDE ACABA KUTLUHAN DA VAR MI?
Şimdi de PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan ile ilgili öne sürülen “en son ve en yakıcı” iddiayı paylaşalım. Hakkında “yargılanması için mahkeme kararı” bulunmasına rağmen YÖK’ün soruşturma izni vermediği PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın dosyasının; hakkında şikayetlerin ve olumsuz haberlerin artması üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderildiği ve bu dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğu öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rektör Ahmet Kutluhan Dosyası’nı YÖK Başkanlığı’na gönderip soruşturma talimatı verebileceği, ya da PAÜ Rektörü Kutluhan’ı görevden alabileceği iddiaları yoğun bir şekilde konuşuluyor. 



Şimdi, Denizli’de yaptığı haberlerle “fikri takip” örneği olan Şifre Haber ve yine Şifre haberi kaynak göstererek PAÜ’den “skandal iddiası haberleri” yapan ulusal medyadan çeşitli tarihlerde gündeme taşınan bazı haberlerden alıntılar verelim;  (Bu iddia ve haberler; PAÜ Rektörü Kutluhan Dosyasının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kadar taşınmasına da yol açtı)



İŞTE O HABERLER
“Pamukkale Üniversitesi’ne yabancı öğrencilerin para karşılığı kaydettirilmesi skandalında YÖK rektöre soruşturma izni vermedi. Öte yandan mahkeme ise ‘Yargılansın’ dedi. Yabancı uyruklu öğrencileri para karşılığı Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) kaydettirme skandalının yankıları sürüyor. Üniversiteye ilişkin hem Sayıştay raporundaki eksiklikler hem de rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hakkındaki yargılama kararı yeniden gündeme geldi.



Cumhuriyet gazetesinden Sena Tufan’ın haberine göre, PAÜ Genel Sekreteri Tamer Ceylan’ın mahkeme kararlarıyla göreve getirilmesine rağmen, iki kez üst üste mahkeme kararlarına uymadığı iddiasıyla hakkında davalar açılan Kutluhan’ın ‘görevi kötüye kullanmaktan’ yargılandığı anlaşıldı. Ceylan’ın avukatı Bayram Can Çapar’ın Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine başsavcılık harekete geçmiş ve Kutluhan hakkında ceza davasında yargılanmasına dönük karar alınmak üzere açılan soruşturma dosyasını izin verilmesi talebiyle YÖK’e havale etmişti. YÖK’ün, talep dosyasını 1 yıl gibi bir süre beklettikten sonra ‘Rektör hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı’ yönünde karar vermesi üzerine, YÖK hakkında da Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Mahkeme Kutluhan’ın yargı kararlarını uygulamayarak ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediğine dair ciddi emarelerin bulunduğu, bu nedenle ceza soruşturması açılması yönünde işlemler tesis edilmesinin gerektiğini belirtti.”



SAYIŞTAY’A YANSIDI
Üniversitenin Sayıştay raporunda ise; ‘yasada belirtilen istisnalar dışında dolu kadroya görevlendirmeler yapıldığı belirlendi. 5 daire başkanlığı, 7 şube müdürlüğü, 4 fakülte sekreterliği ve 11 yüksekokul sekreterliği kadrosuna usulüne göre atanmış personel, asıl kadrosu dışında çalıştırılıyor.’
fixed-whatsapp-icon