• |  
  • USD 50.07
  •  
  • EUR 56.03
  •  
SON DAKİKA

YENİ PARTİLİLER, ŞENİZ DOĞAN İÇİN OTURUMA KATILMADILAR

YENİ PARTİLİLER, ŞENİZ DOĞAN İÇİN OTURUMA KATILMADILAR

Denizli’de Merkezefendi Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı öncesinde siyasi tansiyon yükseldi. Tutuklu Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a destek veren 22 Yeni Partili meclis üyesi, toplantıya katılmayarak protesto kararı aldı. İl Başkanı Ali Osman Horzum ve İlçe Başkanı Müjdat İlhan ile birlikte belediye binası önünde basın açıklaması yapan meclis üyeleri, Doğan meclisi yeniden yönetinceye kadar bu tutumlarını sürdüreceklerini açıkladı. Mecliste çoğunluk sağlanamayınca toplantı gerçekleştirilemedi.
 
(METROPOL HABER)
Merkezefendi Belediyesi’nde kasım ayı meclis toplantısı öncesinde dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Belediye Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan 22 Yeni Partili üye, tutuklu Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a destek amacıyla toplantıya katılmama kararı aldı.
Yeni Parti Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan'ın da katıldığı basın açıklamasında, soruşturma ve tutuklama sürecine tepki gösterildi.
“DELİLLER TOPLANMADAN TUTUKLAMA YAPILDI”
Basın açıklamasında konuşan Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Şeniz Doğan'ın tutuklanmasına ilişkin hukuki süreci eleştirdi. İlhan, “Öncelikle hepinize Sayın Başkanımız Şeniz Doğan’ın selamlarını iletmek isterim. Kendisi, hukuki anlamda bizim nazarımızda birçok eksikliği bulunan bir soruşturma sonrasında Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kararla tutuklanmıştır. Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince gizlilik kararı verilmesi mümkün olmayan suçlarla ilgili bir soruşturma yürütülmesine rağmen dosyaya gizlilik kararı konuldu. Şüphelilerin savunma haklarının kısıtlandığı bir ortamda soruşturma yürütüldü ve tutuklamalar gerçekleştirildi" dedi.

“ŞENİZ DOĞAN MECLİSİ YÖNETENE KADAR TOPLANTILARA KATILMAYACAĞIZ”
İlhan, Yeni Parti Meclis Grubu olarak süreci protesto ettiklerini belirterek meclis toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.
İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Süreci Yeni Parti Meclis Grubu olarak protesto ediyoruz. Yasanın bize verdiği hakkı kullanarak bugün meclis oturumuna değerli meclis üyesi arkadaşlarım katılmayacak. Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin meclisi oturumunu açamayacak.
Bize göre haksız ve hukuksuz bir soruşturma sürecinde, kanunun emrettiği hükümler dahi uygulanmadan tutuklanan başkanımız gelip meclis kürsüsüne oturup meclisi yöneteceği güne kadar hukuki haklarımızı kullanarak bu şekilde kendisinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

MECLİS SALONUNDA TOPLANTI YAPILAMADI
Yeni Partili 22 meclis üyesinin toplantıya katılmaması üzerine gözler Belediye Meclis Salonu’na çevrildi. AK Parti, MHP ve CHP'li meclis üyeleri ile Başkanvekili Fatma Atıcı salonda hazır bulundu. Ancak toplantı için gerekli çoğunluk sağlanamadığından meclis oturumuna geçilemedi.



 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon