Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI)  PAÜ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MASASINDA!

**PAMUKKALE’DEN İKİ BOMBA HABER VAR; BİRİ PAÜ’DEN, DİĞERİ PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN!



Denizli’nin en büyük ilçesi Pamukkale’den yerel seçimler öncesi iki önemli bomba haber var; Haberlerden biri; son iki yıldır “birbirinden olumsuz haberlerle” ülke gündeminden düşmeyen Pamukkale Üniversitesi’nden, diğeri ise anketlerde bir türlü “vatandaş memnuniyetini” yakalayamayan Pamukkale Belediyesi’nden. Kısaca şu sıralar başkan adayları belirleme mesaisi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında “Pamukkale” başlıklı iki dosya ve iki isim var. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan iddiaları ile yeniden aday yapılıp yapılmayacağına karar verilecek Başkan Avni Örki…

 


2023 PAÜ’DEN HABERLER YILI OLDU!
2023 yılı boyunca yabancı uyruklu öğrencilerin usulsüz kaydedilmesi skandalı ile gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi ve üniversitenin Rektörü Ahmet Kutluhan ile ilgili ortaya atılan iddialar bitmek tükenmek bilmiyor.



Rektör Kutluhan hakkında “görev süresi boyunca pek çok idari personelin görev yerini değiştirdiği, kimi personeli de sürgüne gönderdiği” yolundaki iddiaların yanı sıra Pamukkale Üniversitesi’nin Sayıştay raporunda “Rektör Kutluhan döneminde yasada belirtilen istisnalar dışında dolu kadroya görevlendirmeler yapıldığı da belirlendi. Yine aynı rapora göre; “5 daire başkanlığı, 7 şube müdürlüğü, 4 fakülte sekreterliği ve 11 yüksekokul sekreterliği kadrosuna usulüne göre atanmış personel, asıl kadrosu dışında çalıştırılıyor” saptaması da yer aldı.




KUTLUHAN DOSYASI CUMHURBAŞKANI
RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN MASASINDA
Şimdi de PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan ile ilgili öne sürülen “en son ve en yakıcı” iddiayı paylaşalım. Hakkında “yargılanması için mahkeme kararı” bulunmasına rağmen YÖK’ün soruşturma izni vermediği PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın dosyasının; hakkında şikayetlerin ve olumsuz haberlerin artması üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderildiği ve bu dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğu öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rektör Ahmet Kutluhan Dosyası’nı YÖK Başkanlığı’na gönderip soruşturma talimatı verebileceği, ya da PAÜ Rektörü Kutluhan’ı görevden alabileceği iddiaları yoğun bir şekilde konuşuluyor. 



Şimdi, Denizli’de yaptığı haberlerle “fikri takip” örneği olan Şifre Haber ve yine Şifre haberi kaynak göstererek PAÜ’den “skandal iddiası haberleri” yapan ulusal medyadan çeşitli tarihlerde gündeme taşınan bazı haberlerden alıntılar verelim;  (Bu iddia ve haberler; PAÜ Rektörü Kutluhan Dosyasının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kadar taşınmasına da yol açtı)



İŞTE O HABERLER
“Pamukkale Üniversitesi’ne yabancı öğrencilerin para karşılığı kaydettirilmesi skandalında YÖK rektöre soruşturma izni vermedi. Öte yandan mahkeme ise ‘Yargılansın’ dedi. Yabancı uyruklu öğrencileri para karşılığı Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) kaydettirme skandalının yankıları sürüyor. Üniversiteye ilişkin hem Sayıştay raporundaki eksiklikler hem de rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hakkındaki yargılama kararı yeniden gündeme geldi.



Cumhuriyet gazetesinden Sena Tufan’ın haberine göre, PAÜ Genel Sekreteri Tamer Ceylan’ın mahkeme kararlarıyla göreve getirilmesine rağmen, iki kez üst üste mahkeme kararlarına uymadığı iddiasıyla hakkında davalar açılan Kutluhan’ın ‘görevi kötüye kullanmaktan’ yargılandığı anlaşıldı. Ceylan’ın avukatı Bayram Can Çapar’ın Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine başsavcılık harekete geçmiş ve Kutluhan hakkında ceza davasında yargılanmasına dönük karar alınmak üzere açılan soruşturma dosyasını izin verilmesi talebiyle YÖK’e havale etmişti.



YÖK’ün, talep dosyasını 1 yıl gibi bir süre beklettikten sonra ‘Rektör hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı’ yönünde karar vermesi üzerine, YÖK hakkında da Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Mahkeme Kutluhan’ın yargı kararlarını uygulamayarak ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediğine dair ciddi emarelerin bulunduğu, bu nedenle ceza soruşturması açılması yönünde işlemler tesis edilmesinin gerektiğini belirtti.”

SAYIŞTAY’A YANSIDI
Üniversitenin Sayıştay raporunda ise; ‘yasada belirtilen istisnalar dışında dolu kadroya görevlendirmeler yapıldığı belirlendi. 5 daire başkanlığı, 7 şube müdürlüğü, 4 fakülte sekreterliği ve 11 yüksekokul sekreterliği kadrosuna usulüne göre atanmış personel, asıl kadrosu dışında çalıştırılıyor.’



“ÖRKİ’NİN MEMNUNİYET NOTU; “ORTA”
Denizli’nin iki önemli ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi’de AK Parti’nin başkan adayları henüz belli değil. AK Parti iki ilçede de anket üzerine anket yapıyor. “Tanınırlık, bilinirlik anketleri” dışında “vatandaşın memnuniyetini” ölçen anketler de yapılıyor. (Anketler ve temayül yoklaması sonrası yeniden aday ilan edilen Büyükşehir Adayı Başkan Osman Zolan ise çoktan yollara düştü ve seçim turlarına başladı. 14 Mayıs Seçimi Milletvekili Adayı, Merkezefendi eski İlçe Başkanı Ekrem Başer’ın AK Parti’nin Merkezefendi Başkan Adaylığına kesin gözüyle bakılıyor) Pamukkale’de ise “Mehmet Yüksel, Birtan Şahan, Halil Pekdemir ve hatta Hasan Aracı” isimleri ile mevcut Başkan Avni Örki’nin adı geçiyor. Parti kulislerinde Avni Örki isminin adaylık için ön planda olduğu söylense de; AK Parti’nin Pamukkale’de yaptığı anketlerin tamamına yakın kısmında mevcut Başkan Avni Örki isminin bir türlü “vatandaş memnuniyetini” yakalayamadığı iddia ediliyor.
fixed-whatsapp-icon