Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) PAMUKKALE’DE SÜRPRİZ İKİ İSİM; ‘FİLİZ VE KEPENEK”

**PAMUKKALE İÇİN KULİSLERDE İKİ SÜRPRİZ İSİM VAR; “NECİP FİLİZ AK PARTİ, YÜKSEL KEPENEK CHP ADAYI MI OLUYOR!*”, DENİZLİ’DE; “CHP’YE BAK CHP’YE DENDİ, MHP ZOR SINAVDAN ŞİPŞAK GEÇTİ!”



AK Parti'de olağanüstü kongre ve yerel seçim süreci yavaş yavaş netleşiyor. Geçtiğimiz hafta yerel seçimde “belediye başkanı ya da meclis üyesi adayı olmak isteyenler için istifa süreci” tamamlandı. Olağanüstü kongrenin ise Ekim ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.


 
AK PARTİ'DE YEREL SEÇİM STARTI VERİLDİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikle Genel Başkan Yardımcıları ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu değiştireceği konuşulurken, ardından yerel seçim ile ilgili stratejinin ortaya konulacağı gelen bilgiler arasında. Erdoğan ve kurmaylarının önceliğinin ise “3 dönem veya daha fazla belediye başkanlığı yapan isimlerin yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu” olduğu belirtiliyor. Bu arada AK Parti’de İl ve ilçe kongreleri ise yerel seçimlerden sonra yapılacak.



AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Sekreter Fatih Şahin ile genel başkan yardımcılarının aralarında bulunduğu Strateji Geliştirme Ekibi toplantı üzerine toplantı yaparken, yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarının Eylül ayının sonundan itibaren başlayacağı da öngörülüyor. AK Parti’de kasım ayının ilk haftası adaylık başvurularının alınması, ikinci haftası ise temayül yoklamalarının yapılması planlanıyor. Ocak ayı sonunda ise, adayların tanıtılacağı ve yerel seçim beyannamesinin açıklanacağı belirtiliyor.


 
PAMUKKALE İÇİN İKİ SÜRPRİZ İSİM;
FİLİZ AK PARTİ, KEPENEK CHP ADAYI!
AK Parti Genel Merkezi 31 Mart 2024 yerel seçimleri için start verirken, AK Parti Denizli’de de belediyelerde aday adaylıkları için hareketlenme başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yeniden aday olduğu ve bu süreçte parti içinde rakipsiz ve genel kabul görür durumda bulunduğu öne sürülürken özellikle büyük ilçelerde de adaylık yarışın oldukça kızışacağı iddia ediliyor. (Son dönemde sık sık sosyal medya paylaşımları yapan Merkezefendi belediyesi eski başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun ise yeniden Merkezefendi ya da büyükşehir için adaylığa hazırlandığı da gelen kulis haberleri arasında yer alıyor) Üzerinde en çok konuşulan ve kulis yürütülen ilçelerin başında ise Pamukkale ilçesi geliyor.



Pamukkale ilçesi için AK Parti’de çok sayıda aday adayının adı geçerken, kulislerin en büyük bombası ise; AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü ve Denizli İl eski başkanlarından Necip Filiz ismi oldu. Arkasında genel merkez desteği bulunan Filiz’in Pamukkale Belediye Başkan Adaylığına hazırlandığı öne sürüldü. Öte yandan CHP’de ise Pamukkale Belediye Başkan adaylığına soyunduğunu en erken deklare eden isim olan CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek de kulis çalışmalarına hız verdi. Siyasi kulislere göre; Denizli’nin en büyük ilçesi Pamukkale’de; Necip Filiz AK Parti, Yüksel Kepenek CHP Adayı olarak yarışmaya hazırlanan iki isim.

 


EN GARANTİ ADAYLARDAN BİRİ ŞEVKAN!
Öte yandan sıcak AK Parti kulislerine göre Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ın yeniden adaylık için en garanti isimlerden biri olduğu belirtiliyor. Başkan Şekvan eğer çıkarsa 3 dönem kararına da takılmıyor. Çünkü ilk döneminin bir kısmını CHP’li Başkan olarak geçirdi. Ve AK Parti’ye geçti.


 
DENİZLİ’DE; “CHP’YE BAK CHP’YE DENDİ,
MHP ZOR SINAVDAN ŞİPŞAK GEÇTİ!”
CHP Denizli dışında MHP Denizli’de de kongreler süreci tamamlandı. Hem de son sürat ve jet hızıyla. Ayrıca “kimseler duymadan.” Daha doğrusu MHP Denizli’de ilçe kongreleri başlamış, 19 ilçede tamamlanmış ve bundan adeta hiç kimsenin (hatta parti tabanından çoğu ismin bile) haberi olmamış.


 
Evet, Milliyetçi Hareket Partisi MHP Denizli’de ilçe kongrelerini tamamladı. 19 ilçede kongrelere tek liste ile gidildi. Adayları genel merkezin belirlemesi ve kongrelere tek adayla gidilmesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Eleştiriler ise doruğa çıktı. Kısacası Denizli siyasi arenası CHP İlçe kongrelerinin hararetli tartışmaları arasında, aynı dönemde gerçekleşen MHP ilçe kongrelerini sessiz sedasız ve adeta “cambaza bak cambaza!” sözünde olduğu gibi yangından mal kaçırır gibi tamamlandı. (CHP’ye bak CHP’ye dediler, MHP’yi zor sınavdan şipşak geçirdiler!) 


 
Tüm bunlara rağmen MHP Denizli’nin önde gelen isimleri, belediye başkanları, eski il ve ilçe başkanları ile milletvekilleri (Cafer Birtürk, Ferudun Ünal, Ebru Leman Kalkan, Mehmet Altıntaş, Fethi Akcan, Mustafa Fahri Şevik başta…) peşini hiçbir dönemde bırakmadıkları partilerinin ve “ülkücü davalarının” hatırına kongrelerde hazır bulundular.


 
“AK PARTİ’YE Mİ BENZEDİK?!”
MHP kulislerinde “AK Parti’ye benzedik. Daha önceki yıllarda iki adaylı, üç adaylı kongrelerde demokrasi şöleni yaşanıyordu. Şimdi tek adayla gidiliyor. Genel merkezin belirlediği adayı seçiyoruz. (seçmek zorunda kalıyoruz) o eski kongreleri çok özledik” söylemlerinin ön plan çıktığı ileri sürüldü. 
 
KONUŞAN SADECE BAŞKAN YILMAZ!
Bu arada kongrelerin çok kısa sürdüğü (15-20 dakika, en fazla yarım saat) genel kurullarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunduğu, akabinde MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konuşmasının ardından kongrelerde oylamaya geçildiği ve tamamlandığı öğrenilirken, kongrelerde MHP’li Yılmaz’ın kendisi dışında başka kimsenin konuşmasını istemediği de iddialar arasında yer alıyor. 



 
PARTİLİLERE SÖZ HAKKI YOK
MHP Denizli’nin “jet kongrelerinin” parti tabanında sıkıntı yarattığı belirtilirken MHP kulislerinde ve partililer arasında “Neden konuşamıyoruz? Kongreler herkesin konuştuğu, eteklerdeki taşların döküldüğü yerler olmalı. Partililer ve ülkücüler eleştirilerini, buralarda dile getirmeli. Başarı ve başarısızlıklar burada irdelenmeli, masaya yatırılmalı” sözleri ve tepkilerinin oluştuğu belirtiliyor.
 
MHP DENİZLİ KONGRELERİ BASINA DA KAPALI
Öte yandan MHP İlçe Kongrelerinin basına duyurulmadığı ve davet edilmediği, MHP İl Yönetiminin sadece bir haber ajansı ile anlaşıp, haberlerin oradan servislendiği, hiçbir kongre ile ilgili basına davet yazısı gönderilmediği de gelen bilgiler arasında. Öyle ki, iki büyük ilçe olan Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Kongrelerine bile basın mensuplarının çağırılmadığı öğrenildi.   
 
GENEL MERKEZ ACABA KİMİ İL
BAŞKANI ADAY GÖSTERECEK?!
MHP Denizli’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından şimdi gözler MHP İl Kongresine çevrildi. Önümüzdeki hafta içinde MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın MHP Genel Merkezi’ne giderek, İl Kongresi için tarih alacağı ve ona göre hazırlıkların yapılacağı öğrenildi. Bu arada MHP Denizli’de “İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı Genel Merkez aday gösterecek mi? Göstermeyecek mi?” konusu da MHP saflarında yoğun şekilde konuşulan kulislerin başında geldi.
fixed-whatsapp-icon