Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) FETHULLAH GÜLEN’İN VARİSİ O’NUN TEZ DANIŞMANIYMIŞ!

**DENİZLİ ARTIK “PAÜ’DE FETÖ GÖLGESİ DAHİ” İSTEMİYOR!

PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın FETÖ Elebaşısı  Fethullah Gülen’in varisi, kapatılan Fatih Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’la birlikte tez yazdığı, yıllar önce beraber ve çok yakın akademik çalışmalar yaptığı iddia edildi.



Rektör Kutluhan’ın tez Danışmanı olduğu öne sürülen Şerif Ali Tekalan şu anda kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan bir FETÖ’cü ve ABD’deki FETÖ Üniversitesi Teksas North Amerikan Üniversitesi’nde Rektörlük yapıyor.



Öte yandan Denizli halkı ise biricik üniversiteleri PAÜ’de bitmek tükenmek bilmeyen FETÖ’cü bağlantıları ve FETÖ’cülere iltimas iddialarından bıkmış durumda. Yani üniversitesini kendi elleri ile kuran Denizlililer “Denizli artık PAÜ’de akademik çalışmalar dışında ne şekilde olura olsun hiçbir yapılanma, proje ve FETÖ’nün Gölgesini dahi istemiyor” diyorlar. 



TEKALAN KUTLUHAN’IN
TEZ DANIŞMANIYMIŞ
Hakkında "FETÖ çatı davası, KPSS sorularının sızdırılması ve Futbolda şikede kumpas" gibi soruşturmalarda sanık olan Şerif Ali Tekalan’ın FETÖ’nün “Yüksek Yüceler Meclisi’nde” yer aldığı ve  Fethullah Gülen tarafından kendi yerine halefi olarak hazırlanan bir isim olduğu da gelen iddialar arasında. Aynı Tekalan yurt dışına ilk kaçan FETÖ’cülerden biri olarak da biliniyor.



Evet, öne sürülen iddiaya göre PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden Tez Danışmanı olan Şerif Ali Tekelan şu anda İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan bir isim. Peki; FETÖ’nün bütün üniversitelerini ve akademik kadrosunu yöneten bu ismin Rektör Kutluhan ile ilişkisi bu tez sürecinden sonra devam etmiş miydi? Her ne kadar iddialar bu yönde olsa da, o tarafı öyle çok net bilinmiyor.



FETHULLAH GÜLEN’İN
BİR NUMARALI VARİSİ!
15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından çözülmeye başlayan Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) güç mücadelesi baş gösterirken elebaşı Fetullah Gülen'den sonra yerine kimin geçeceği tartışması, gözleri örgüt yöneticilerinden oluşan "illegal kurul" üyelerine çevirdi.



"Başyüceler" ya da "istişare heyeti" de denilen bu kurul üyeleri arasında dikkati çeken isimlerden biri de yukarıda adından söz ettiğimiz Şerif Ali Tekalan. Ajans haberine göre Tekalan; 1976'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Sonraki yıllarda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışan Tekalan, bu dönemde örgütün sözde "Kayseri imamlığı"nı yaptı.



Örgüt mensuplarının kurduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Sekreterliği görevini yürüten Tekalan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra kapatılan Fatih Üniversitesinin rektörlüğünü de yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütünün darbe girişiminden bir gün önce açtığı "FETÖ Çatı Davası"nın iddianamesinde Tekalan'ın, "FETÖ Tayin Heyeti içerisinde yer aldığı" ve "FETÖ'nün akademik yapılanmasından sorumlu imam olduğu" belirtiliyordu.



İddianameye göre Şerif Ali Tekalan, resmiyette Fatih Üniversitesi rektörü olsa da örgütün bütün üniversitelerini ve akademik kadrosunu yönetiyordu. Tekalan, akademik unvanların örgüt mensuplarına dağıtılmasından ve örgütün yükseköğretimde kadrolaşmasından sorumluydu. Halen firari durumda olan Tekalan, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alıyor.



İDDİA-2; FETÖ ÜNİVERSİTESİ’NDEN PAÜ’YE;
ÖNCE KOCASINI, SONRA DA EŞİNİ GETİRDİ!
Pamukkale Üniversitesi’nden bir “FETÖ’cü Haberi de” Doktor Öğretim Üyesi bir personelin alımı ile ilgili olarak ortaya atıldı. PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Umut Tepekule’nin eşi Doktor Öğretim Üyesi Esin Tuba Tepekule; FETÖ’nün kapatılan Okulu olan Şifa Üniversitesi’nde çalışırken Rektör Kutluhan tarafından Pamukkale Üniversitesi’ne alındı.



İddiaya göre; PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan önce Umut Tepekule’yi Daire Başkanı yaptı, ardından da kapatılan FETÖ Üniversitesi’nin Doktor Öğretim Üyesi Esin Tuba Tepekule’yi (2022’de) PAÜ’ye aldı. Ve PAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölüm’ne Doktor Öğretim Üyesi olarak atadı.
fixed-whatsapp-icon