Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) ***BU HABER HİÇBİR YERDE YOK!

**BÖYLE BİR BAŞARI NİYE KUTLANMAZ Kİ?

**ANKARA-DENİZLİ HATTINDAN DERİN BİR CHP KULİSİ; KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖNCE CHP DENİZLİ HEYETİNİ DİNLEDİ, SONRA KARACA’YI MECLİS BAŞKANVEKİLİ YAPTI!


CHP'nin yeni TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca oldu. Karaca ayda bir kez ve üç gün süreyle TBMM Genel Kurulu'nu yönetecek, Meclis protokolünde de ön sırada yer alacak, şoför ve kırmızı plakalı makam aracı da tahsis edilecek. Denizli siyasi arenasında ve CHP Denizli saflarında Karaca’nın bu başarısı sevinç ve takdirle karşılanırken, bu görevlendirmeden 48 saat önce CHP Denizli teşkilat başkanlarından oluşan bir “şikayet heyetinin” Ankara’da Kılıçdaroğlu’na çıktığı ve “Gülizar Biçer Karaca’yı CHP PM ve MYK’ya almayın!” talebinde bulunduğu ortaya çıktı.



KARACA’YI KILIÇDAROĞLU’NA
ŞİKÂYETE GİTTİLER!
CHP’de; genel merkezden, il ve ilçe örgütlerine kadar her kademede ve düzeyde yaşanan “hizip ve klik çatışmaları ile siyasal snopluk” bu kez Denizli örgütünde, hem de önemli bir başarının (yani görevlendirmenin) hemen öncesinde yaşandı. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay ve CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu geçen hafta (Çarşamba veya Perşembe) CHP MYK toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedi. Kılıçdaroğlu Denizli Teşkilatı yöneticilerine randevu verdi ancak Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya da bu randevu talebi ve ziyareti sordu. Karaca ise Kılıçdaroğlu’na “Benim bu ziyaretle ilgili bir haberim ve bilgim yok” dedi.  



BİR ŞİKAYET ZİYARETİNİN ANATOMİSİ
Kılıçdaroğlu birkaç gün içinde Genel Merkezde Denizli’den gelen heyeti kabul etti. İl Başkanı Horzum, İl Kadın Kolları Başkanı Kocabay ve İl Gençlik Kolları Başkanı Odabaşıoğlu’nun ziyaret amacı CHP Lideri Kılıçdaroğlu onları dinlemeye başladığında belli oldu. Horzum, Kocabay ve Odabaşıoğlu Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Karacayı doğrudan şikayet etmeye girişti. Kemal Kılıçdaroğlu’na; “Gülizar Biçer Karaca Denizli’de sevilmiyor, insanlarla ve halkla ilişkileri çok kötü. Sokağa indiğinde insanlar onu tanımıyor ve selam bile vermiyor. Hizipçi, kendi siyasi geleceği odaklı hareket ediyor. Seçimlerde doğru dürüst çalışmadı, hiç para harcamadı. Hatta ittifak partileri ile ilişkileri de bozdu. O’nu CHP PM ve MYK da olmamalı (anlamında)” şeklinde şikayetlerde bulunan ve Gülizar Biçer Karaca’yı baştan sona (adeta) karalayan Denizli teşkilatlarının üç başkanı sonunda sustu. Ali Osman Horzum, Ayşen Kocabay ve Tugay Odabaşıoğlu’nu sonuna kadar sabırla ve hafif bir tebessümle dinleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; Denizli’den gelen şikayetçi heyete kısa ve öz bir şeyler söylemeyi ve kibarca uyarmayı da ihmal etmedi.

KILIÇDAROĞLU; “GÜLİZAR HANIM
BENDEN DAHA FAZLA ALKIŞ ALDI”
Kılıçdaroğlu; “Gülizar Hanım sevilmiyor, diyorsunuz Denizli Mitinginde benden çok alkış aldı!” derken, “Gülizar Biçer Karaca yeni CHP MYK’da olmayacak” demeyi de ihmal etmedi. Bu haber üzerine Ali Osman Horzum başkanlığında gelen heyet sevinç içinde Denizli’ye döndü. Kulislere göre Karaca muhalifleri arasında “Gülizar Biçer Karaca bir daha PM ve MYK’da olmayacak!” diye “takım elbisesine” iddiaya girenler dahi oldu. Ancak 3 Haziran Cumartesi günü akşam üzeri saatlerinde gelen “Karaca TBMM Başkan Vekili Oldu” haberi Gülizar Biçer Karaca karşıtlarının heveslerini kursaklarında bıraktı. Ve onlarda tam anlamıyla şok etkisi yarattı.



KEMAL KILIÇDAROĞLU “ŞİKAYET
HEYETİNİ” TEBESSÜMLE DİNLEDİ
Ziyaretin CHP Genel Merkezi Cephesine baktığımızda ise şöyle bir izlenim ve manzara vardı;  “Yoğun bir seçim dönemi ile yıpratıcı ve kara bir karşı propaganda ile savaşan Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şikayetçi Denizli teşkilatları heyetini tebessümle ve hatta yer yer gülerek (!) dinledi. Bir teşkilat; kendi içlerinden çıkan Genel Başkan Yardımcısını, PM ve MYK Üyesini ve Milletvekilini onu bu görevler için seçen ve teşvik eden genel başkanına doğrudan şikayet ediliyordu. Bir başka lider olsa ‘siz kime ne diyorsunuz kardeşim?’ deyip bu sohbeti kestirip atabilirdi. Oysa Kılıçdaroğlu bunu yapmadı ve önce onları şöyle bir “Ben CHP Denizli’yi çok iyi biliyorum, merak etmeyin” bakışı ile süzdükten sonra daha ilginç ve ironi dolu bir şey söyledi; “Gülizar Hanım yeni MYK’da yok!” 



GÜLİZAR BİÇER KARACA’YA
KIRMIZI PLAKA…
Ve ardından 3 Haziran saat 17.00 sıralarında CHP Denizli muhaliflerini şaşırtan o karar geldi. CHP PM ve MYK Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP’nin Başkanvekili oldu. Karaca ayda bir kez ve üç gün süreyle TBMM Genel Kurulu'nu yönetecek, Meclis protokolünde de ön sırada olacak, Türkiye Protokolü’nde ilk 3 arasında yer alacaktı. Ve kendisine bir şoför ve kırmızı plakalı bir makam aracı da tahsis edilecek bir pozisyona yükselen Denizlili bir siyasi isim olmuştu.
 


AYNI MUHALEFET DEMİR’İN
VEKİLLİĞİNİN DE ÖNÜNÜ KESTİ!
Milletvekili seçiminde CHP Denizli’de 7 bin 8 bin oyla 1. parti olmayı ve 33 yıllık bir rekoru kırma şansını kaçırmıştı. Neden mi? Milletvekili sıralamasını ve Gelecek Partisi Adayı Sema Silkin’i beğenmeyen parti içi muhalifler yüzünden. Sıralama ile ilgili bütün fatura da yine aynı parti içi hizbi tarafından Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya kesilmişti. Bu seçimde bazı CHP’lilerin TİP adaylarına çalıştığı öne sürülen iddialar arasında yer alırken belki de CHP 4. sıra adayı Adil Demir’in de az bir farkla vekilliği kaçırmasının nedeni de burada yatıyordu.



AKŞENER VE MUMCU’DAN SONRA
ATA’NIN KOLTUĞUNDA BİR DENİZLİLİ
Bu arada; Gülizar Biçer Karaca’nın aldığı son görevle bir Denizlili olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüce Meclis’indeki koltuğuna oturması bir çok ilki de beraberinde getirdi. Karaca, rahmetli Enerji Bakanı Hüdai Oral’dan sonra TBMM Başkanvekili koltuğuna oturan ikinci Denizlili politikacı olurken, yine tarihinde bu koltuğa Meral Akşener ve Güldal Mumcu’dan sonra oturan 3.’ncü kadın meclis başkanvekili unvanını aldı.  



KESKİN; “BİZİ ONURLANDIRDIN,
GURURLANDIRDIN”
Evet, Gülizar Biçer Karaca’nın TBMM Başkanvekili olması ve bu önemli makamda 2 yıl görev yapacak olması Denizli siyaset ve iş dünyasında sevinçle karşılandı. Karaca’yı ilk tebrik edenlerden biri CHP’nin ağır topu ve eski Genel Başkan Yardımcılarından Adnan Keskin oldu. Gülizar Biçer Karaca’yı arayan Adnan Keskin, “Seninle çok gurur duydum kızım. Bir Denizlili ve hemşehrim olarak Denizli adına seni kutluyorum. Ve bize bu onuru yaşattığın için sana teşekkür ediyorum” dedi. Gülizar Biçer Karaca da Keskin’e; seçimde herkesten çok ve etkili çalışmalarından ve desteklerinden dolayı çok çok teşekkür etti.



BAŞKAN MARIM’DAN DUYGUSAL TEBRİK
Öte yandan CHP Denizli SKM Başkanı Ali Marım ve SKM Başkan Yardımcısı Zafer Gönenç de Karaca’yı kutlayan isimler arasında yer aldı. Haberi alır almaz Gülizar Biçer Karaca’yı arayan Ali Marım, “Çok sevinçliyim, gözyaşlarımı tutamıyorum. Hepimizin gururu oldun” diyordu. Karaca ise Marım’a “seçim süreci gösterdiğiniz çaba ve çalışmalar için hakkınızı helal edin. Çok sağ olun” diye yanıt verdi. Ali Marım ise gözyaşları arasında “Helal olsun, CHP için döktüğümüz her ter sonuna kadar helal olsun”  dedi.



DOĞAN, ÇELİK, KEPENEK, ATLI VE
GEMİ’DEN TEBRİK KUTLAMASI…
TBMM’nin Denizlili Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca partili arkadaşları, milletvekilleri ve CHP Denizli ilçe başkanları ve yönetimleri ile Denizli’nin CHP’li Başkanları Şeniz Doğan, Birsen Çelik, Yüksel Kepenek, Ali Atlı ve Hüseyin Gemi tarafından da kutlandı, tebrik telefonları aldı. Ayrıca Denizlili 5 Başkan sosyal medya hesaplarından Karaca’ya olan desteklerini gösterdi. Bunlardan en dikkat çekeni ise CHP’li kadın başkan Şeniz Doğan’ın mesajı idi. Bu arada Denizli CHP Listesinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün de Karaca’yı kutlayıp, teşekkür eden isimlerden biriydi. CHP Denizli üyeleri ve tabanı da Denizlili Genel Başkan Yardımcılarını telefon yağmuruna tuttu. Ve yeni görevinde başarılar diledi.



BÖYLE BİR BAŞARIYI KİM KUTLAMAZ Kİ?
Bu arada TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’yı “bir derece atlama ve yükselme özelliği taşıyan” bu yeni görevi için kutlamayanlar da vardı. Kimler mi? CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum. CHP eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve “Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na çıkan şikayet heyeti.” Tamam bu isimler Karaca’nın yeniden CHP MYK’sında olmayacağına sevinmişlerdi. Ancak Karaca’nın (Bakan Yarısı) önemli ve üst başka bir göreve gelişini niye kutlamamışlardı. Buna ne derseniz deyin; adını koymak zor olsa da “siyasi kabızlık ve hasetlik” demenin CHP Denizli’de doğru yerlere gideceğini görmek de hiç yanlış olmayacaktır. 



“HORZUM, KOCABAY VE ODABAŞIOĞLU
DERHAL İSTİFA ETMELİ!”
Ne demişler? “Tilki de kuyruk, CHP’de hizip ve kulis bitmez.” Ya da “CHP’li CHP’linin kurdudur. CHP’de kol kırılır ve çoğu zaman yen içinde kalmaz!” İşte bu yüzden bile bile lades, diyen bu üç CHP Denizli yöneticisi bize göre istifa etmeli. Ya da Kurultay sürecinde yeniden aday olmamalı. (Çünkü bu utançla yürünmez) Ayrıca; Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca da bu olaydan sonra her ne kadar kendisinde bir kusur bulmasa da “şapkasını önüne koyup düşünmeli”, yani; “İnsan beşer, her daim şaşar.” Eleştiri, özeleştiri diyalektiğini işletmek bu nedenle çok önemli ve gereklidir.



2 HAZİRAN HONAZ VE 7 HAZİRAN KAZIM
ARSLAN’I 2019’U UNUTMA!
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan 7 Haziran 2019’da Antalya Aksu’daki yazlığında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayata veda etmiş ve Denizli’deki CHP’li vekil sayısı da bu acı kayıptan sonra 3’ten 2’ye düşmüştü. CHP Denizli’nin önde gelen ismi avukat, işadamı ve politikacı Kazım Arslan 2 Haziran 2019’da yenilenen Honaz Belediye Başkanlığı seçiminin “partisi ve Yüksel Hoca (Yüksel Kepenek)” tarafından alınmasından sonra çıktığı yaz tatilinden dönememiş ve ölümü kentte büyük üzüntü yaratmıştı. Başkan Kepenek’in kazandığı bu seçim iptal edilip ertelenen İstanbul Büyükşehir Başkanlık Seçimi öncesi CHP saflarında büyük moral ve motivasyonun ortaya çıkmasına yol açmış ve bu seçim siyasi tarihe; “İstanbul’un gelişi Honaz’dan belli oldu!” başlığı ile geçmişti.

fixed-whatsapp-icon