Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) **BU YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE…

**VALİ ATİK VE BAŞKAN ZOLAN BÖLGEDE DEPREM MESAİSİNDE, CHP DENİZLİ’NİN PATRONU ARTIK ŞENİZ DOĞAN! BU CHP’Lİ BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET NET 11.500 TL.

**6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve bölgedeki 10 ilde yıkıcı etki yapan büyük deprem felaketinin ardından Türkiye’de ulusal yas ilan edildi. Mevcut verilere göre bölgede on binlerce yurttaş hayatını kaybetti.



Yine büyük bölümü yıkılan ve adeta bir savaş alanına dönen 10 ilde; 100 binlerce kişi de evsiz ve sıcak yuvasız kalırken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da depremin ilk günlerinden itibaren bölgede deprem mesaisine başladı.



VALİ ATİK VE BAŞKAN ZOLAN
BÖLGEDE DEPREM MESAİSİNDE
**Başkan Zolan; İtfaiye birlikleri, büyükşehire ait iş makinaları, arama ve kurtarma ekipleri, yiyecek, içecek, çadır ve lojistik tırları ile adeta bölgeye çıkarma yaptı. Ardından Denizli Valisi Ali Fuat Atik de Hatay’a “Koordinatör Vali” olarak atanan Valilerden biri oldu.



Bu arada Denizli’den deprem bölgesine gönderilen yardımların büyük bölümü Hatay ili ve ilçelerine yönlendirildi. Yine Denizli ve Denizlili STK’lar ile odaların (DSO, DTO, DTB, DOSB, DENİB, MAKSİAD, DEGİAD vs. gibi) bölgede kuracağı “konteyner kentler” ağırlıklı olarak Hatay ilinde kurulmaya başladı.



**Hatay’da günlerdir birlikte mesai veren Vali Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bir sosyal medya paylaşımıyla Denizli ve Türkiye’ye de birlik beraberlik mesajı verdi. Atik ve Zolan kendi hesaplarından yaptıkları paylaşımda; “İçişleri Bakanımız Sn. Suleyman Soylu, Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar, Sağlık Bakanımız Sayın Doktor Fahrettin Koca'nın katılımlarıyla Hatay'da afet koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Devletimiz tüm imkanları ile afetzede vatandaşlarımızın yanındadır ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız” diyorlardı. Yazının ayrıntıları bu hafta bu köşede…



CHP DENİZLİ’NİN PATRONU ARTIK ŞENİZ DOĞAN!
**CHP Merkezefendi ilçe başkanı 15 Aralık 2019’da O’nun desteklediği isim seçildi. CHP Denizli İl Başkanlığını 16 Subat 2020’de yine O’nun istediği isim kazandı. O il başkanı “vekil adaylığı” için istifa edince onun yerine gelen İl Başkanı da (4 Şubat 2023 tarihinde) gene O’nun istediği isim oldu.



CHP Merkezefendi’nin yeni İlçe Başkanı ise 18 Şubat’ta O’nun istediği isim olarak belirlendi. İşte bu ekip O’nun (Şeniz Doğan’ın) 31 Mart 2019’da Merkezefendi Belediye Başkanı seçilmesi için canla başla çalıştı ve destek verdi. Eee, bu durumda CHP Denizli’nin Patronu kimdir sizce? Detaylar yarın bu köşede…



BU CHP’Lİ BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET NET 11.500 TL
**Honaz Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde imzalar atıldı. Sözleşme ile çalışan işçiler adına ücretlere ve sosyal haklara artışlar yapıldı. Honaz Belediyesi’nde 10 bin 340 lira olan en düşük çekirdek ücret, ikramiyeler dahil 11.500 TL’ye çıktı. Honaz’ın CHP’li Belediye Başkanı Yüksel Kepenek imza attığı 10 bin 340 lira ana ücrete ek olarak verdiği 23 Nisan, 29 Ekim, 1 Mayıs, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ile belediyesindeki en düşük (asgari) ücreti 11. 500 TL’ye çıkardı. 
"Alkışlar Yüksel Hocaya” başlıklı yazımızın ayrıntıları yarın bu köşede…
fixed-whatsapp-icon