Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) KİM KARACA’YI KUTLADI, HEDEFTE O VAR!

**BU NASIL PARTİCİLİK, HANGİ GAZETECİLİK?

**KESKİN DE, MARIM DA; KARACA’YI BİZZAT ARADI VE KUTLADI! KARACA HER YERDE; “ALKIŞLAR KESKİN VE MARIM’A!” DİYOR.. CHP’Lİ CHP’LİNİN KURDUDUR! İŞTE CHP’NİN KONGRELER TAKVİMİ!


Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın CHP'nin yeni TBMM Başkanvekili olması siyasi arenada ve CHP Denizli saflarında sevinç ve takdirle karşılanırken, kentte bazı hizipçi ve muhalif CHP’liler zaman kaybetmeden harekete geçti. Ve adeta “karalama, linç ve saldırı kampanyası” başlattı.



Aynı ekip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından getirildiği pozisyondan dolayı Gülizar Biçer Karaca’yı “arayan, kutlayan ve tebrik eden” bütün CHP’lileri markaja alıp baskı kurmaya çalıştı. Peki; bu muhaliflerin hedefinde kim veya kimler vardı? Tabii ki onlar başta; Karaca’yı arayıp kutlayan CHP’nin ağır topu Adnan Keskin ve son seçimin mimarlarından CHP Denizli SKM Başkanı Ali Marım’dı. (Merkezefendi’nin CHP’li Başkanı Şeniz Doğan da aynı baskıya uğramış mıydı, bilemiyoruz) Daha acaba kimler kimler “Karaca’yı kutladı, diye” hedef tahtasına ve karalama kampanyalarına konulmuştu?



KESKİN DE, MARIM DA; KARACA’YI
BİZZAT ARADI VE KUTLADI!
Oysa onlar doğal olarak TBMM Başkan Vekili olduktan sonra Gülizar Biçer Karaca’yı aramış ve kutlamışlardı. Yine peki; böyle doğal bir refleksin kime ne zararı vardı, ya da bu kutlamada yanlış olan neydi? Bu arada son seçim sürecinin ardından Gülizar Biçer Karaca Denizli’de elde edilen başarının ve Kılıçdaroğlu isminin birinci çıkmasını soran ve kutlayan herkese hep “CHP Denizli teşkilatlarını, Adnan Keskin’i ve Ali Marım ile CHP’li 5 Belediye Başkanını” referans göstermişti.



Bu arada tüm olumsuzluklara rağmen bu seçimin en çok çalışan ve ter döken iki ismi Adnan Keskin ve Ali Marım; Karaca’nın getirildiği görev üzerine bizzat kendisine telefon edip kutlamada bulunduklarını, tebrik ettiklerini hiç de inkar etmiyor. İtirazları bu tebriğin biraz abartıldığı amacından saptırıldığı yönünde (Aslında bu tür kutlama aramalarında duygusal ve nezaketli sözler etmenin siyasi ve insani açıdan kime ne zararı olabilir? diye sormadan da edemiyoruz) 



KARACA HER YERDE; “ALKIŞLAR
KESKİN VE MARIM’A!” DİYOR …
Ve aynı Gülizar Biçer Karaca gittiği her yerde ve katıldığı her toplantıda “40 gün durmadan ‘dere tepe demeden’ sahada çalışan Adnan Keskin’e, yaptığı ‘birleştiricilik, ağabeylik ve parti büyüklüğü’ ile Ali Marım’a, Belediye Başkanlarımız Şeniz Doğan, Birsen Çelik, Yüksel Kepenek, Ali Atlı ve Hüseyin Gemi’ye, bütün CHP’lilere partimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Denizli’deki bu başarı başta Adnan Keskin ve Ali Marım’ın başarısıdır, tüm alkışlarım onlara” diyordu. 



CHP’Lİ CHP’LİNİN KURDUDUR!
İşte bu aşamada “Denizli’nin ve bu kentte haberciliğin bütün şifrelerini çözmüş”, agresif haberciliğin kitabını yazmış, pozitif haberciliğe “tu-kaka” anlayışı ile yaklaşan gazeteci Bülent Öztürk sahne alıyordu. Hem de “CHP’li CHP’li’nin kurdudur! CHP’de düşeni yemek kanundur! (CHP Denizli’de)” sözünü çok iyi bilen biri olmasına rağmen.. (O zaman araştır bakalım, parti saymanı Karaca’yı kutladı mı diye CHP’li Belediye Başkanı’nın makam odasını basmaya kalkışıp, masaları yumruklamış mıdır? Ankara’ya gidip Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na çıkan şikayet ekibi Karaca için neler söylemiştir?)



BU NASIL PARTİCİLİK, HANGİ GAZETECİLİK?
Bir kere ve öncelikle; “Bu nasıl bir particiliktir, bir kutlama telefonundan yola çıkıp kendi partiline karşı karalama kampanyasına girişme şeklinde” yapılan? Bu nasıl haberciliktir; “Her daim sinirli ve saldırgan!” Yapma be arkadaş, bu senin haberciliğin “gonzo gazetecilikte” bile yok. Bir de şöyle düşün; “ben haberimi yapar geçerim” tarzı bir gazetecilik ile ne kadar “iyilik, dostluk, doğruluk ve dürüstlük” biriktiriyorsun? Senin bu “saldır, saldır, saldır” tarzına Denizli ve okuyucu acaba ne diyor? Bir de gazeteci tarafsızlığı ilkesi ile “Bu neyin nesidir vekilim?” deyip Gülizar Biçer Karaca’yı arayıp neden bir şey sormuyorsun?


 
CHP’DE KURULTAY TAKVİMİ BELLİ OLDU
CHP’de, ertelenen 38. Olağan Kurultay için kongre takvimi resmen başlarken, CHP Denizli’de de çok hızlı bir şekilde kartlar yeniden karılmaya başlandı. CHP Büyük Kurultayı’nın Ekim sonu veya Kasım ayı başında yapılabileceği varsayılırken, CHP Denizli’de de “üye listeleri, delege seçimleri, ilçe örgütleri, il örgütü ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıkları’nın kongrelerini yapıp yeni yöneticilerini belirleme sürecini başlattı. 



İŞTE CHP KURULTAY TAKVİMİ
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), il ve ilçe kongrelerinin takvimini belirledi. Son MYK toplantısında, kongre takviminin başlaması ve takvimin ilanı kararı alındı. Buna göre, bugünden itibaren muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlanmaya başlandı. Üye çizelgelerine ilişkin işlemler 27 Haziran'a kadar sürecek. İlçe kongresi delege seçimleri 3 Temmuz'da başlayacak, 30 Temmuz'da sona erecek. 5 Ağustos'ta yapılmaya başlanacak ilçe kongreleri ise 10 Eylül'de son bulacak. İl kongrelerinin başlangıç tarihi de 16 Eylül olarak belirlendi. 15 Ekim'de bitecek il kongrelerinin ardından Parti Meclisi'nin belirleyeceği tarihte olağan kurultay yapılacak.



KULİSLERDE ÖNE ÇIKAN İKİ
İSİM; İMAMOĞLU VE SARIGÜL
Öte yandan genel başkanlık dahil, partide “topyekün değişim” mesajları veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun”genel başkan adaylığı” konusundaki tutumunu kongre sürecinde oluşacak yeni delege tablosuna göre netleştireceği belirtiliyor. İmamoğlu’nun yönetimle köprüleri tamamen atması halinde ise Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir adaylığı için Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ü düşünebileceği konuşuluyor.
 
fixed-whatsapp-icon