Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) ZOLAN; “BİZİM DENİZLİ’MİZ ŞİMDİ HATAY!”

** HATAY DENİZLİ, DENİZLİ HATAY OLDU! VALİ ATİK VE BAŞKAN ZOLAN FELAKET BÖLGESİNDE “DEPREM MESAİSİNDE”..

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve bölgedeki 10 ilde yıkıcı etki yapan büyük deprem felaketinin ardından Türkiye’de ulusal yas ilan edildi. Mevcut verilere göre bölgede on binlerce yurttaş hayatını kaybetti.



Yine büyük bölümü yıkılan ve adeta bir savaş alanına dönen 10 ilde; 100 binlerce kişi de evsiz ve sıcak yuvasız kalırken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da depremin ilk günlerinden itibaren bölgede deprem mesaisine başladı. Zolan depremin ilk günlerinden itibaren felaketi yaşayan bölgeye bizzat Denizli Büyükşehir ekipleri ile birlikte hareket ederken, ara ara Denizli’ye geri geliyor. Ardından özellikle de Denizli Büyükşehir’in görevlendirildiği Hatay iline yeniden dönüyor.



HATAY DENİZLİ, DENİZLİ HATAY OLDU!
Başkan Zolan; İtfaiye birlikleri, büyükşehire ait iş makinaları, arama ve kurtarma ekipleri, yiyecek, içecek, çadır ve lojistik tırları ile adeta bölgeye çıkarma yaptı. Ardından Denizli Valisi Ali Fuat Atik de Hatay’a “Koordinatör Vali” olarak atanan Valilerden biri oldu.



Bu arada Denizli’den deprem bölgesine gönderilen yardımların büyük bölümü Hatay ili ve ilçelerine yönlendirildi. Yine Denizli ve Denizlili STK’lar ile odaların (DSO, DTO, DTB, DOSB, DENİB, MAKSİAD, DEGİAD vs. gibi) bölgede kuracağı “konteyner kentler” ağırlıklı olarak Hatay ilinde kurulmaya başladı.



ZOLAN “HATAY; ŞİMDİ BİZİM YENİ DENİZLİ’MİZ!”
Başkan Zolan bölgeye destek için Denizli ve Denizli Büyükşehir’in tüm olanaklarını seferber ettiklerini ve adeta Denizli için bir yerel yönetim olarak ne yapıyorlarsa depremde büyük bir yıkım yaşayan Hatay için de aynı şeyleri yaptıklarını, hizmetlerin tamamını verdiklerini söyledi.

 


Osman Zolan, “Denizli ve Denizli Belediyesi olarak depremin ilk günlerinden itibaren bölgede olduk Ve ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay iline geçtik. Belediyemizin tüm daire başkanlıklarından ve birimlerinden 397 personel ve ekipman, malzeme, iş makinesi ve araç gereçle sahadaydık. Yol, su, kanalizasyon, altyapı, itfaiye, fen işleri ekiplerimiz Hatay’da bir kentte ne yapılması gerekiyorsa aynısını ve hatta fazlasını yapıyor. Acil olarak yapılması gerekenleri; bozulan yolları tamir ediyor, altyapıyı onarıyor, molozları ortadan kaldırıyor ve depremzedelerimizin su ve yiyecek, barınma (çadır), sıcak yemek gibi insani  ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Belediye olarak tüm yerel yönetim hizmetlerinin bir modelini Hatay’da hayata geçirdik ve mesai veriyoruz. Tüm bölgeye başsağlığı ve geçmiş olsun, diyoruz. Bizim Denizli’miz şimdi Hatay!” dedi.

 


DENİZLİ-HATAY YARDIM KÖPRÜSÜ
Öte yandan Denizli Halkı ve Denizlili STK’lar ile odaların (DSO, DTO, DTB, DOSB, DENİB, MAKSİAD, DEGİAD vs. gibi) bölgeye destekleri yoğun bir şekilde sürüyor. 
 


Denizli’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının deprem bölgesinde kurduğu “çadır ve konteyner kentler” birer birer yükselirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlıklı olarak Hatay iline götürdüğü yardım ve malzemenin ilk bölümü ise şöyle; “43 Adet iş makinesi, 6 adet arama, kurtarma aracı, 25 adet kamyon-kamyonet, dozer-kepçe-vinç, 5 adet itfaiye aracı, 25 adet otobüs, 2 adet mobil aşevi, 7 adet su tankeri, 10 adet cenaze aracı, 3 adet mobil gasilhane, 35 adet jeneratör, 44 adet yardım TIR’ı, 182 adet çadır, 121.730 adet battaniye, 1317 adet ısıtıcı, 67.384 adet uyku seti, 274.650 parça kıyafet mont ayakkabı, 990.308 adet  bebek bezi  mama ve hijyen malzemesi, 397 personel..” 

  


DENİZLİ’DEN HATAY’A “DEPREM KARDEŞLİĞİ”
Hatay’da günlerdir birlikte mesai veren Vali Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bir sosyal medya paylaşımıyla Denizli ve Türkiye’ye de birlik beraberlik mesajı verdi.

  


Vali Atik ve Başkan Zolan Hatay’daki ‘afet koordinasyon toplantılarında yer alırken “Devlet-millet işbirliği” adına örnek bir çalışma da yürütüyorlar. Atik ve Zolan kendi hesaplarından yaptıkları paylaşımda; “İçişleri Bakanımız Sn. Suleyman Soylu, Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar, Sağlık Bakanımız Sayın Doktor Fahrettin Koca'nın katılımlarıyla Hatay'da afet koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Devletimiz tüm imkanları ile afetzede vatandaşlarımızın yanındadır ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız” diyorlardı.         

YARIN; BU BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET NET 11.500 TL

fixed-whatsapp-icon