Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) ADAYLIK TAKVİMİ BAŞLIYOR, CHP DENİZLİ’DE GÖZLER İŞ İNSANLARINDA

**“TOKAT, KEÇECİ, AYDINLI, ORPAK, ARPACI VE BOYAR”, BİZCE BU İSİMLERİN CHP’DEN ADAYLIĞI DENİZLİ’YE ÇOK UYAR!

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun son üç haftada Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne üç kez gitmesinin ardından geçtiğimiz Perşembe günü son görüşmelerini tamamlayıp istifa dilekçesini genel merkeze verdiği bildirildi.



ÇAVUŞOĞLU CHP DENİZLİ’NİN İLK ADAY ADAYI
Çavuşoğlu’nun 26 Aralık Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek niye vekil aday adayı olduğunu açıklayacağı öğrenildi. Evet, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu önce seçildiği il kongresinde “hiçbir siyasi makama aday olmayacağını” açıklamıştı. Ardından son CHP Denizli İl Danışma Kurulu Toplantısında “Denizli’de CHP mutlaka ön seçim yapacak. Vekil adaylarını öyle belirleyecek. Ön seçim hiçbir ilde yapılmasa bile sadece Denizli’de yapılacak. Biz de bunun takipçisi olacağız” demişti. Ancak Çavuşoğlu bu iki sözünün de arkasında durmadı. Ve ön seçimsiz vekil sıralaması yarışının adayları arasında yerini aldı.



İSTİFALAR İÇİN SON GÜN
2023 Genel Seçimlerine yaklaşık yaklaşık 4 ay kala Denizli’de siyasi hareketlilik çoktan başladı ve tüm hızıyla sürüyor. Kulis yarışında en şenlikli siyasi parti teşkilatı CHP Denizli olarak ön plana çıkarken, AK Parti, MHP ve İyi Parti de CHP’den pek geri kalmıyor. Denizli siyasetinde şu sıralar ilginç aday adayı listeleri ve “vekil toto” tahminleri arka arkaya gelirken, CHP Genel Merkezi’nden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelge ile önümüzdeki yıl (2023’te) gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerine yönelik yapılan duyuruda da son güne (son 1 gün) girildi.



İL BAŞKANLIĞI İÇİN 4 İSİM DAHA
CHP Denizli’de İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun istifası sonrası yerine il başkanlığına atanabilecek yeni dört isim daha sosyal medya kulislerine düştü. CHP’de çeşitli görevler almış (hatta belediye ve ilçe başkanlığı ile PM’de yöneticilik yapmış) bu isimler ise şunlar; “CHP İl Başkanlığı, 10 yıl CHP’nin Denizli Belediye Başkanlığını ve CHP PM Üyeliği yapmış bir isim Ali Marım. CHP Denizli eski il başkanlarından Ümit Dizdaroğlu, CHP eski merkez ilçe başkanlarından Osman Bartal ve eski parti yöneticisi, il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi Ali Şaşmaz..”



İKİ SEÇİMİN KOORDİNASYONU
İÇİN ALİ MARIM İSMİ GEÇİYOR
Kulislerde bu dört isimden birinin CHP Genel Merkezi tarafından Çavuşoğlu’nun yerine il başkanı olarak atanabileceği konuşulurken, CHP’nin ağır toplarından Ali Marım’a ise “2023 Genel Seçimi ve 2024 Yerel Seçimi” dahil bu önemli süreci Denizli’de sancısız ve sıkıntısız koordine etmek için il başkanlığı görevi verilebileceği belirtiliyor.



ADNAN KESKİN “SON KEZ
ADAY OLACAKTIM, ANCAK..”
Bu arada CHP’nin ağır toplarından ünlü isim Adnan Keskin’den de önemli bir açıklama geldi. Keskin; “Önseçim olsaydı aday olacaktım” dedi ve Denizli’de yapılan en son İl Danışma Kurulu Toplantısında İl Başkanı Çavuşoğlu’nun “Denizli’de CHP mutlaka ön seçim yapacak. Biz de bunun takipçisi olacağız” sözlerini hatırlatmadan edemedi. CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreterlerinden tanınmış politikacı Adnan Keskin şu açıklamayı yaptı; “Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan dolayı son bir kez daha aday olup ülkem için çalışmak ve görevimi yerine getirmek istiyordum. Ancak aday belirleme süreci ön seçimsiz yapılacak gibi gözüküyor. Ön seçim olsaydı siyasi sorumluluğum gereği son kez aday olacaktım. Asırlık CHP’de parti içi oyunları gördükçe kahroluyorum. Atatürk’ün partisine yazık ediyorlar, memlekete ve Denizli’ye yazık ediyorlar.”



İŞ DÜNYASINDAN BİR MEKTUP VAR;
“NİYE HEP AVUKATLAR ADAY OLUYOR?
Geçtiğimiz hafta Denizlili önemli ve tanınmış bir iş insanından yaklaşan genel seçimlerde aday olacak isimlerle ilgili enteresan ve anlamlı bir mektup aldık. Mektupta, “Milletvekili adayları niye her zaman avukatlardan, hukukçulardan oluyor, niye iş çevrelerinden bir veya birkaç aday çıkmıyor?” diye soruyordu. Kendisi de avukat bir iş insanı olan ismin mektubundan ayrıntılar ise şöyle;



BİR MEKTUP;
“Günaydın. Her zaman olduğu gibi farklı konularda yazarak yazdığınızın okunmasını sağlıyorsunuz. Güzel. Son günlerde de politikayı ele aldınız. Kimler bu işe aday veya olacak. Sizde kabahat yok esasında, toplumda var bu eksiklik. 7 tane milletvekili seçeceğiz kim olacaklar. Bakıyorum neredeyse hepsi Avukat.. Neden? Özünde bana göre yanlış. Denizli gibi bir sanayi ilinde aday hiç sanayici yok. Bu kadar güçlü bir Üniversiteden hiç hoca yok. Bir tüccar yok. Bunlar olmayınca Denizli’nin gerçek sorunlarına da Ankara’dan çözüm ve destek gelmiyor. Ne tren, ne uçak, ne de güçlü ve devlet destekli bir yatırım. Avukat arkadaşlar bu güne kadar sayısal fazlalıkla hep Denizli’yi temsil ettiler. Biz de ‘Denizli Ankara da iyi temsil edilmiyor’ diyoruz. Çünkü, bu söylediklerimi (kusura bakmasınlar ) burada yaşarken yörenin sorunları olarak yaşamıyorlar ve bu da onları sıkıntıya sokmuyor. Bence, lütfen biraz daha farklı kesimlerden insanlarımızın politikaya soyunmasını sağlayalım. Ben de şahsen bu konuda çaba sarf edeceğim. Sevgilerimle...”



“TOKAT, KEÇECİ, AYDINLI, ORPAK, ARPACI VE
BOYAR”, BİZCE BU İSİMLER ADAYLIĞA EPEY UYAR!
Yukarıdaki bu mektup Denizli’nin önemli ve sözü dinlenir bir iş insanına ait. “Neden iş çevrelerinden, sanayici ve iş insanlarından daha fazla vekil adayı olmuyor?” diye soruyor ve devamla; “Lütfen biraz daha farklı kesimlerden insanlarımızın politikaya soyunmasını sağlayalım” şeklinde önerisini dile getiriyor. Evet, biz de neden? diye soruyoruz. Ve örneğin CHP’den milletvekili adayı olup Denizli’yi ve Denizli insanını Ankara’da layıkıyla temsil edecek iş insanlarının isimlerini gönül rahatlığı ile sıralıyoruz. Kimler mi? “Yasin Tokat, Müjdat Keçeci, Osman Aydınlı, Mehmet Ali Orpak, Mehmet Boyar, Şeref Arpacı.. ”



DENİZLİ’DE MUTLULUĞUN ADI ŞENİZ DOĞAN,
CHP’DE 2024 BÜYÜKŞEHİR İŞİ SANKİ TAMAM!
Şeniz Doğan. Denizli’nin 320 bin nüfusu ile adeta bir il ve şehir büyüklüğündeki Merkezefendi ilçesinin CHP’li kadın belediye başkanı. 42 yaşında. Aslında onun doğum günü 1 Eylül Dünya Barış Günü. O; 1 Eylül 1980’de, 12 Eylül Darbesi’nden 11 gün önce Bekilli’de doğdu.. 12 Eylül’ün işkence dolu karanlık günlerinde ilerici ve aydın Bekilili doktor (15 yıl Uşak Karahallı belediye başkanlığı yapan) Dr. Nihat Süzek’in kızı. Ata’dan gelme başkanlık (belediye reisi) geleneği ile 4 yıldır Merkezefendi’de “sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik” örneği çiziyor, yaşatıyor. Peki, bu örnek ne işe yarıyor? Başkan Doğan belediyesinde yaklaşık 4 yıldır hayata geçirdiği “ademi merkeziyetçi” (yerel ve yerinden yönetim merkezli) belediyecilikle Denizli’de (Ali Marım’ın 10 yılı sonrası) 23 yıldır özlemi çekilen ve beklenen “Demokrasi ve Özgürlük İklimini” kente bir ucundan da olsa yaşatmanın mutluluğunu duyuyor. Kısacası “Denizli’de mutluluğun adı; Şeniz Doğan, CHP’de 2024 Büyükşehir işi sanki tamam!” Evet, “Denizli’de mutluluğun adı Şeniz Doğan” yazımızın detayları yarın bu köşede...
fixed-whatsapp-icon