Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) AK PARTİ İL BAŞKANI’NDAN “İMAMOĞLU VE YAVAŞ ÇIKIŞI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya ve seçim çalışmalarında "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı" etiketini kullanmaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Seçimle değil atamayla elde edilebilen bu unvanın kullanılamamasını değerlendiren AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, "Bunun hem hukuken hem de milletimiz nezdinde yeri yok" açıklaması yaptı. Bu arada konuyla ilgili YSK'ya şikayet başvuruları yapıldığı da bildirildi.



İmamoğlu ve Yavaş'ın ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı' etiketini kullanmasının hem komik hem de hukuki gerçeklikten uzak olduğunu belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ise, "Cumhur İttifakı'nı memleketimizin mesellerini çözmek için kurduk ama karşı ittifakta masaların etrafında makam ve mevkilerin paylaşıldığı bir durum meydana getirdi. Tabii bunu da milletimizin gördüğüne inanıyoruz. Bunların en önemlilerinden birisi de 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' makamı diye ortada dolaşan isimler var.



Düşündüğümüz zaman aday olan cumhurbaşkanı ama hiçbir şekilde gerek Yüksek Seçim Kurulu'nda gerekse pusulada Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Adayı diye bir şey söz konusu değildir. Baktığımız zaman ise Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları, 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Adayı' diye bir söylem geliştiriyor. Bunun hem hukuken hem de milletimiz nezdinde yeri yok. Milletin vermediği bir yetkiyi kullanmak çok komik bir durum. Bu iki büyükşehir belediye başkanı olan kişilerin ziyaret ettikleri yerlerde kendilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı değil, hatta cumhurbaşkanı adayı olarak yazdıklarına şahit olduk. İnşallah bu noktada milletimizin bunlara vereceği dersi 14 Mayıs'ta göreceğiz" diye konuştu.



BBP ADAYI KARATEKE’DEN
“HONAZ’DAN VEKİL” VURGUSU
Büyük Birlik Partisi, Denizli milletvekili adaylarını tüm partililerin katılımı ile Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde görkemli törenle tanıttı. Büyük Birlik olarak, Cumhur ittifakı içerisinde ittifak ilkelerine bağlı kalarak, vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı, yapıcı muhalefeti sürdüreceklerini anlatan 1. Sıra Milletvekili adayı İsmail Karateke, vatandaşın yararına olan her şeyi sonuna kadar destekleyecek, yanlış gördüklerinin de karşısında duracaklarını söyledi.



Karateke “Bizler Cumhurbaşkanlığında, Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi için oy kullanacağız. Milletvekilliğinde ise Büyük Birlik Partisine oy kullanarak Denizli’den iki vekil çıkartacağız. Cumhur ittifakı içinde olduğumuz için yüzde yedilik (%7) baraj bizi kapsamıyor ve üstüne basarak söylüyorum bu seçim de bizim için baraj yok. Zaman zaman duyuyorum Büyük Birliğe verilen oylar boşa gidecek. Vekil çıkartamaz diyorlar. Hayır, oylar boşa gitmeyecek, diğer tüm partilerle şartlarımız aynı. Ayrıca; ben İsmail Karateke, Honazlıyım ve Honaz'dan hiç milletvekili çıktığını hatırlamıyorum. Buradan tüm Honaz halkına sesleniyorum; Gelin bu evladınıza sahip çıkın.! Gelin birlik olalım. Milletvekilliği pusulasında Honaz'da Büyük Birlik Partisi'ni birinci parti yapalım. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.



“HERKESİN LEMAN ABLASI OLACAĞIM”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Mimar Ebru Leman Denizlili Kalkan kadın gazetecilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Kalkan “Milletvekili seçilirsem mecliste, tüm Denizlililerin ‘Leman Abla’sı olacağım. Ulaşılamayan vekil asla olmayacağım. Beni kim ararsa, kimin benimle bir işi varsa ben orada olacağım. Denizli’miz için halkımız için projeler üretmeye devam edeceğim. Kentimizin gelişimine katkı sağlayacak. Ekonomisine destek olacak. Çok farklı ve güzel projelerim var. Seçim çalışmalarım boyunca gittiğim her yerde bu projelerimi de anlatarak halkımızdan destek isteyeceğim” dedi.



BU HABER YARIN BU KÖŞEDE!

**BU SEÇİMİN SÜRPRİZ İSMİ, CHP DENİZLİ İKİNCİ SIRA ADAYI ŞEREF ARPACI LİSTEYE NASIL GİRDİ? KİMLER REFERANS OLDU? SIRALAMADAKİ YERİ NASIL KARŞILANDI? CHP DENİZLİ ÖRGÜTLERİ ARPACI İSMİ İÇİN NE DEDİ?

fixed-whatsapp-icon