Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

ALKIŞLAR YÜKSEL HOCAYA

BU BELEDİYENİN BÜTÜN ÇALIŞANLARI SENDİKALI VE BU BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET; NET 11.500 TL

 

Honaz Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde imzalar atıldı. Sözleşme ile çalışan işçiler adına ücretlere ve sosyal haklara artışlar yapıldı. Honaz Belediyesi’nde 10 bin 340 lira olan en düşük çekirdek ücret, ikramiyeler dahil 11.500 TL’ye çıktı. Honaz’ın CHP’li Belediye Başkanı Yüksel Kepenek imza attığı 10 bin 340 lira ana ücrete ek olarak verdiği 23 Nisan, 29 Ekim, 1 Mayıs, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ile belediyesindeki en düşük (asgari) ücreti 11. 500 TL’ye çıkardı.



BU CHP’Lİ BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET NET 11.500 TL

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ilçede yaşatan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek; yaşanan enflasyon karşısında çalışanların ezilmemesi adına Belediye-İş Sendikası ile masaya oturdu. Başkan Yüksel Kepenek; Honaz Belediyesi çalışanlarının en düşük asgari ücret rakamını 8.500 lira olan net asgari ücreti belediyesinde yüzde 35 daha artırarak 11.500 TL’ye çıkardı. Toplu iş sözleşmesi Honaz Belediyesi Kapalı Pazaryerinde gerçekleşti. Programa Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek; Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, belediye çalışanları ve aileleri katıldı. Bir şölen havasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde davullar çalındı, halaylar çekildi. Başkan Kepenek işçileri ve sendikacılar ile zeybek oynadı.

GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU’NUN

SÖZÜ REHBERİMİZ OLDU!”

Toplu İŞ Sözleşmesi Programında konuşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek; “Doğru bütçeleme” yapmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Kepenek; “Denizli’deki en yüksek maaşı veren belediyelerin başında olmak için çalışıyoruz. Genel başkanımızın dediği gibi hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu hedefle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm personelimizi mutlu edecek ücretler vermek adına doğru bütçeleme yaparak bu sözleşmeye imza attık. Personelimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yeni bir ekonomik dalgalanmadan maaşları yeniden revize etmeye hazırız. Mali hizmetler birimine ve Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan’a teşekkür ederim. Sözleşmemiz bütün personelimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ALKIŞLAR VE TEŞEKKÜRLER YÜKSEL HOCAYA

Toplu İş Sözleşmesi’nde konuşan Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan da taleplerinin fazlasıyla yerine getirildiğini ifade ederek; “Honaz Belediyesi personeli için Belediye Başkanımız Yüksel Kepenek ile bir araya geldik. Burada güzel bir tablo ile karşılaştık. Honaz Belediyesi’nin bütün personelinin sendikalı olduğunu öğrendik. Bizim taleplerimiz sözleşmeye fazlası ile yansıdı. Her an emekçinin yanında olan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.




BAŞKAN KEPENEKTEN HAYAT KURTARACAK PROJE

Türkiye’nin 6 Şubatta yaşadığı büyük deprem felaketinin olumsuz sonuçları en yakıcı haliyle devam ederken, birinci derecede deprem bölgesi olan Denizli Honaz’da, belediye tarafından tam donanımlı bir arama kurtarma ekibi kurulmasına karar verildi. Başkan Kepenek, belediye personelinden oluşacak ekip için meclisten yetki aldı. Honaz Belediyesi, yaşamı kolaylaştırmak için yürüttüğü hizmetlerin yanı sıra sosyal yardımlara, sivil toplum hareketlerine ve tolumsal derneklere de hassasiyetle yaklaşıyor. İlçenin acil durum, afet hali ve her türlü teyakkuz hali için her an hazır olması için arama kurtarma ekibi kuruyor.

HONAZ BELEDİYESİ ARAMA

KURTARMA EKİBİ KURUYOR

Ekibin belediye personeli ve gönüllü sivillerden oluşacağını ifade eden Belediye Başkan Yüksel Kepenek, konuyla ilgili hazırlanan protokolün imzalanması konusunda meclisten yetki aldı. Kepenek konuyla ilgili şunları söyledi; “Kurulacak ekibin ismi Honaz Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (HONAR) olarak olacak. Denizli’nin birinci derece deprem bölgesi olması, jeolojik yapısı ve konumu itibariyle ihtiyaç duyulan ekip hem ilçemizde hem de bölgemizde yaşanabilecek afetlerde görev alacak. Bu kadroda; alanında uzman arama kurtarma personelleri ile öncelikle Honaz’dan olan eğitimli gönüllü sivillerle faaliyet yürütülecek. Ve bu alanda kullanılan her türlü teknik cihaz ve donanım temin edilecek. Ekibin bel kemiğini, belediye personeli oluşturacak. Arama ve kurtarma ekibimiz, bir dizi eğitimler alacak. Eğitimler sonunda sertifika alacaklar. Deprem başta olmak üzere bu ekibimiz her felakette görev alarak çalışma gerçekleştirecek. Bizim için her canlının hayatı çok önemli. Honaz Belediyesi olarak tüm canlıların hayatı için gerekli olan bütün çalışmaları sürdüreceğiz.”

fixed-whatsapp-icon