Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) BU BAŞKAN DENİZLİ’Yİ YENİDEN “SANATIN BAŞKENTİ” YAPACAK

**DENİZLİ’YE KADIN ELİ DEĞDİ VE, “BU KENT YENİDEN KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ OLACAK” DENDİ!

Şeniz Doğan. Denizli’nin 320 bin nüfusu ile adeta bir il ve şehir büyüklüğündeki Merkezefendi ilçesinin CHP’li kadın belediye başkanı. 42 yaşında. Aslında onun doğum günü 1 Eylül Dünya Barış Günü. O; 1 Eylül 1980’de, 12 Eylül Darbesi’nden 11 gün önce Bekilli’de doğdu..



12 Eylül’ün işkence dolu karanlık günlerinde ilerici ve aydın Bekilili doktor (15 yıl Uşak Karahallı belediye başkanlığı yapan) Dr. Nihat Süzek’in kızı. Ata’dan gelme başkanlık (belediye reisliği) geleneği (Biraz da Kutlubey’in devrimci geleneği) ile 4 yıldır Merkezefendi’de “sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik” örneği çiziyor, yaşatıyor.



DENİZLİ’DE MUTLULUĞUN ADI ŞENİZ DOĞAN,
CHP’DE 2024 BÜYÜKŞEHİR İŞİ SANKİ TAMAM!
Peki, bu örnek ne işe yarıyor? Başkan Doğan belediyesinde yaklaşık 4 yıldır hayata geçirdiği “ademi merkeziyetçi” (yerel ve yerinden yönetim merkezli) belediyecilikle Denizli’de (Ali Marım’ın 10 yılı sonrası) 23 yıldır özlemi çekilen ve beklenen “Demokrasi ve Özgürlük İklimini” kente bir ucundan da olsa yaşatmanın mutluluğunu duyuyor. 2024 Yerel Seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kamuoyu ve kulislerde adı en çok geçen Doğan için kentte şu sıralar “Denizli’de mutluluğun adı; Şeniz Doğan, CHP’de 2024 Büyükşehir işi sanki tamam!” sözü ağızlara pelesenk olmuş durumda.



DOĞAN “İŞİMİZ İNSANA YATIRIM”
Bir zamanlar; (Başkan Ali Marım’ın 10 yılında) “Uluslararası Amatör Tiyatrolar Şenliği ve Plastik Sanatlar Kolonisi” gibi festivalleri ile Ege’de “Kültür-Sanatın Başkenti” olarak anılan Denizli için 20 küsur yıl sonra biz niye şimdilerde “Denizli’de mutluluğun adı Şeniz Doğan” diyoruz? Neden Denizli’de yaklaşık çeyrek yüzyıldır umutla beklenen, özlenen “demokrasi ikliminden” yeniden söz ediyoruz? Kültür-sanat faaliyetleri ile ön plana çıkan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan son 4 yıldır, (bu açıdan) kurak ve çorak bir hal alan Denizli’ye yeni bir nefes getirdi ve soluk oldu da ondan.



Evet; Merkezefendi Belediyesi, kültür ve sanat anlamındaki yatırımlarına devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi, ilçenin kültürüne ve tarihine ışık tutması amacıyla yeni bir Sanat Merkezi'ni ilçeye kazandırdı. Merkezefendi Sanat Merkezi, Çam Sokak'ta faaliyete açılan yeni hizmet binasında yoğun olarak “müzik aletleri ve enstrumanları, el işi ve resim eğitimleri” veriyor.



SANAT MERKEZİ'NDE HANGİ KURSLAR VAR?
İlçeye kazandırılan Merkezefendi Sanat Merkezi adeta bir Güzel Sanatlar Okulu ve akademi gibi çalışıyor. Merkezde; piyano, keman, gitar, perküsyon, bateri, bağlama, bas gitar, elektro gitar, çello, klarnet, şan, ritim ve orff gibi enstrüman kursları veriliyor. Güzel Sanatlar Lisesi'ne ve fakültesine hazırlanmak isteyen öğrencilere, Sanat Merkezi'nde Akademik Resim kursları da düzenleniyor. Sanat Merkezi'nde ayrıca seramik, tel kırma ve ev dekorasyonu branşlarında da eğitimler gerçekleştiriliyor.



“MERKEZEFENDİ KÜLTÜRÜN VE SANATIN
MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDECEK”
Merkezefendi Belediyesi ve Merkezefendi’nin kadın Başkanı Doğan tarafından Denizli’ye kazandırılan “Merkezefendi Sanat Merkezi”, geçtiğimiz hafta yeni binasında hizmet vermeye başladı.



Sanatla iç içe bir nesil yetişmesi için yatırımlara (insana yatırıma) devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Bir hayalimizi daha gerçekleştirdik ve Sanat Merkezimizi ilçemize kazandırdık. Merkezefendimizde yediden yetmişe, hepimizin yolunu sanatın ışığıyla aydınlatmak için Merkezefendi Sanat Merkezimizde birçok branşta eğitim veriyoruz. Uzman kadromuz ve eğitim anlayışımız ile; hayatı anlayan, düşünen, eleştiren ve yeteneklerini sergileyen nesillerin yetişmesi için çalışmak, bizlere gurur veriyor. Merkezefendi, kültürün ve sanatın merkezi olmaya devam edecek" dedi.
fixed-whatsapp-icon