Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) **RESİMLİ “CHP DENİZLİ YAKIN TARİHİ”-1

**ONLAR “MAHŞERİN ÜÇ ATLISI”, BU FOTOĞRAF NEDEN CHP DENİZLİ’NİN GELECEĞİ? BU FOTOĞRAF CHP DENİZLİ İÇİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ? METROPOL’ÜN “HORZUM TAHMİNİ” TAM İSABET…

Bu fotoğraflar 2010 yılı ile 2022 yılları arasında çekildi. Ve “Şeniz Doğan, Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Adil Demir, Ali Osman Horzum, Müjdat İlhan ve Bilal Duran’lı” bu fotoğraflar doğal olarak “Resimli CHP Denizli Yakın Tarihini’ni” anlatıyordu.



ONLAR “MAHŞERİN ÜÇ ATLISI”
Bu fotoğraflardan daha ilki çekildiğinde yıllardan ve 2010’du ve CHP Denizli İl Başkanlığı için Zafer Gönenç ile Ali Kavak kıyasıya yarışıyordu. Bu kongrede yakaladığımız bir enstantanede kadraja giren isimler; Avukat Müjdat İlhan ve Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Mali Müşavir Ali Osman Horzum’du. O dönem bu üç isme “CHP Denizli’nin kare ası” adını takmıştık. (Oysa bu üçlüye “mahşerin üç atlısı” desek daha doğru olacakmış) Bu notumuz CHP Denizli’nin yakın tarihini anlamak ve anlatmak açısından önemlidir; “Bu üçlü o kongrede Ali Kavak-Zafer Gönenç yarışı dengesini iki isimden biri lehine değiştirebilecek güçte idiler. (Çünkü içlerinde nam-ı değer delege ağaları da vardı)



Peki, şu sıralar Denizli siyasi arenasında büyük bir ağırlığa sahip bu siyasi üçlü, yani “mahşerin üç atlısına” katılan dördüncü siyasi aktör kim oldu. Tabii ki CHP’li Başkan Şeniz Doğan. Şeniz Doğan yaklaşık 20 yıldır omuz omuza politika yapan bu üç isme dördüncü bir siyasi aktör olarak yine, yaklaşık 10 yıl önce katıldı. Ve ekip “Mahşerin 4 Atlısı” halini aldı.



Evet, bu fotoğraf eski il başkanları Zafer Gönenç ve Ali Kavak’ın yarıştığı CHP Denizli İl Kongresi’nde çekildi. Bu fotoğraf çekildiğinde Müjdat İlhan henüz 10 yıl sürdüreceği Denizli Barosu Başkanlığı’na seçilmemişti. (2011-2021)  Ali Osman Horzum daha SMMMO Denizli Şube Başkanı idi, ne de CHP Merkezefendi İlçe Başkanı.. Bu fotoğraf çekildiğinde Horzum daha CHP Denizli İl Başkanı da değildi. Bu üçlüyü bu kadrajda görüntülediğimizde Bülent Nuri Çavuşoğlu ne CHP Denizli İl Başkanı idi. O tarihte Çavuşoğlu CHP Milletvekili Aday Adayı ise hiç değildi.



BU FOTOĞRAF NEDEN CHP DENİZLİ’NİN GELECEĞİ?
Denizli CHP son yerel seçimlerde Merkezefendi Belediyesi’ni sağlam bir oy oranı ile kazanarak AK Parti’nin Denizli surlarında kocaman bir delik açtı. Bu başarı Denizli CHP ve Denizli İyi Parti’nin başarısı olduğu kadar; “Denizli’nin yeni yüzü, güven veren yüzü” güler yüzlü Başkanı Şeniz Doğan’ın da başarısıydı. (Ve hatta Doğan’ın 3 dönem başkanlık yapmış babası; 68’li Doktor Nihat Süzek’in de başarısıdır) Aynı zamanda bu fotoğraflarda gördüğümüz siyasi ekibin ve ekip ruhunun başarısıdır. (Bu arada Honaz, Babadağ, Bozkurt ve Serinhisar belediyelerınin de kazanılması bu başarıyı utkuya dönüştürmüştür)



BU FOTOĞRAF CHP DENİZLİ İÇİN
NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?
Bu oldukça önemli fotoğrafın bu kadar mühim hale gelmesi ve “Denizli CHP’nin Geleceği” adını alması kadrajda yer alan isimlerin önemi ile doğru orantılıdır. Peki, CHP Denizli’nin önde gelen isimlerinden oluşan bu fotoğrafta kimler vardı? “Denizli CHP’nin akil isimlerinden Avukat Ömer Naci Yağcı, CHP’li İşadamı Mehmet Boyar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Denizli’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Ali Osman Horzum ve yine CHP Merkezefendi’nin çiçeği burnunda ilçe başkanı eski baro başkanı Müjdat İlhan, eski CHP Denizli İl Başkanı ve şimdi milletvekili aday adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eski baro başkanı ve şimdi CHP milletvekili aday adayı Adil Demir ile CHP Yöneticisi Bilal Duran..”



Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan 31 Mart öncesi yola çıkarken, O’nu en çok yüreklendiren siyasi aktörlerin başında da yine bu yukarıdaki fotoğrafta saydığımız CHP’li isimler geliyordu. “Hadi bizim gız, başarırsın!” diyenler de yine onlar oldu. Kısacası Başkan Doğan böylesine bir aidiyetten, sosyal demokrat-devrimci bir ekip geleneğinden ve siyasi temelden geliyordu. (İşte bu fotoğraf bunun için önemli)



METROPOL’ÜN “HORZUM
TAHMİNİ” TAM İSABET…
Kısacası fotoğraflardaki bu ekip ve isimlerden şu ana kadar “İki baro başkanı, üç CHP İl Başkanı, iki CHP İlçe Başkanı, üç belediye meclis üyesi, bir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve en önemlisi de 310 bin nüfuslu bir ilçenin kadın belediye başkanı” çıktı. Ve Ali Osman Horzum’un  CHP Denizli İl Başkanı olacağını da ilk biz, yani Denizli Metropol ve Metropol TV yazdı..

YARIN; RESİMLİ “CHP DENİZLİ YAKIN TARİHİ”-2, CHP DENİZLİ’NİN PATRONU ARTIK ŞENİZ DOĞAN!
fixed-whatsapp-icon