Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) ŞENİZ DOĞAN’IN GELİŞİ, MELEK MOSSO KONSERİ’NDEN BELLİ!

**İKİNCİ TUR’A GİDERKEN DENİZLİ'DE BİR "ON BİNLER'İN DÖNÜŞÜ KONSERİ!", ALKIŞLAR YASAKLI MOSSO İLE BAŞKAN DOĞAN'A!

Denizli ve CHP'li Başkan Şeniz Doğan bundan 1 yıl önce (Mayıs 2022) AK Partili belediyelerce sahne yasaklarına uğrayan ve konserleri iptal edilen Melek Mosso'ya sahip çıktı.



İKİNCİ TUR’A GİDERKEN DENİZLİ'DE
BİR "ON BİNLER'İN DÖNÜŞÜ KONSERİ!"
Müziğe Denizli'de adım atan ünlü sanatçı Mosso da Merkezefendi Belediyesi'nin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Konseri'nde Başkan Şeniz Doğan’ın daveti üzerine Denizli’de 10 binlerin karşısına çıktı ve adeta meydanları yıktı geçti! Isparta Uluslararası Gül Festivali kapsamında 3 Haziran 2022 tarihinde bir konser vermesi planlanan ve konser tarihi ilan edilen tanınmış ve sevilen müzik sanatçısı Melek Mosso o tarihte AK Partili Isparta Belediyesi tarafından alınan şok iptal kararı ile Türkiye gündemine yerleşmişti. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubeleri tarafından yayınlanan ortak açıklama ile Melek Mosso'nun 'ahlaksızlığa özendirdiği' iddia edilmiş ve ünlü şarkıcı adeta tutucu çevrelere hedef gösterilmişti. Bunun üzerine AK Partili Isparta Belediyesi Melek Mosso'nun Festival Konserini konser tarihinden birkaç gün önce iptal etmişti.



ON BİNLER’İN DÖNÜŞÜ VE ALKIŞLAR
YASAKLI MOSSO İLE BAŞKAN DOĞAN'A!
İşte o yasak ve iptal kararı üzerine Denizli Metropol “Melek Mosso’ya önce Denizli sahip çıkmalı!” başlıklı bir yazı kaleme almış ve Denizli’de yetişen bir sanatçıya en çok da Denizli’nin sahip çıkması gerektiği vurgulanmıştı. (31 Mayıs 2022) Ve Denizli kökenli sanatçı Mosso'yu Denizli'nin CHP'li Kadın Başkanı Şeniz Doğan ilk fırsatta kentte bir konser vermesi için davet etti. Mosso bu davete karşılık verdi. Ve; Merkezefendi Kültür Merkezi önünde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı Melek Mosso Konseri 10 binleri meydanlara döktü. Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan'ın düzenlediği konseri izlemeye gelenlerin sayısı adeta siyasi parti liderlerinin katıldığı mitingleri geçti ve 10 binler akşam saatleri olmasına rağmen adeta meydana aktı.



ŞENİZ DOĞAN’IN GELECEĞİ, MELEK
MOSSO KONSERİ’NDEN BELLİ OLDU!
Konser için toplanan kitleler, Melek Mosso ve sanatçıya teşekkür eden Baskan Şeniz Doğan'ı çılgınca bir tezahüratla alkış yağmuruna tutarken, 10 binler; ellerindeki cep telefonlarının fenerlerini yakarak akşamın karanlığını adeta binlerce ateş böceğinin toplanarak oluşturduğu bir "gece gösterisine" dönüştürerek aydınlattılar.



Evet, yukarıda da belirttiğimiz gibi Merkezefendi Belediyesi’nce düzenlenen Melek Mooso Konseri’ne olan katılım, siyasi parti liderlerinin Denizli’de düzenlediği meydanlara sığmayan o kalabalık mitingleri aratmadı. On Binler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı Melek Mosso Konseri için akın akın MKM önüne aktı. Kısacası adı son 1,5 yıldır Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen ve kalabalıklar ile kitlelerin karşısına çıktığı her seferinde alkış yağmuruna tutulan Denizli Merkezefendi’nin CHP’li Kadın Başkanı Şeniz Doğan için; “Şeniz Doğan’ın gelişi, Melek Mosso Konseri’nden belli!” demekten de kendimizi alamadık…



“BİR YIL ÖNCE, BİR YIL SONRA” HATIRLATMASI;
Bundan bir yıl önce kaleme alınan yazıda; “Denizli Belediye Konservatuvarı’ndan, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’ne, Melek Mosso’ya En Büyük Destek Denizlililerden Gitmeli” çağrısı yapılmıştı. Yine; “işte bunun için Melek Mosso’ya herkesten önce Denizli sahip çıkmalı. Denizli’den yetişen ve tüm Türkiye’ye malolan bu sanatçıya Denizlililer destek olmalı. Haydi Denizli sosyal medya başına! Melek Mosso’ya en büyük destek Denizli’den gitmeli” denilen bir yıl önceki yazıyı burada yeniden veriyoruz.



MELEK MOSSO’YA ÖNCE
DENİZLİ SAHİP ÇIKMALI!
Melek Mosso. Müzik Dünyası’na Denizli’nin kazandırdığı bir isim. Neden mi? Melek Mosso müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'na seçildi, burada bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. Daha sonra Denizli Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite öğrenimini de Denizli’nin komşu ili Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. Daha sonra İstanbul’a gitti. Kadıköy ve Beşiktaş vapur hattında şarkılar seslendirerek daha geniş kitleye adını duyuran Melek Mosso, eğitim hayatı boyunca korist ve solist olarak görev yaptı. Yıldız Tilbe'nin Vursalar Ölemem şarkısını yeniden yorumladığı video sayesinde popüler oldu.



DENİZLİ BELEDİYE KONSERVATUVARI’NDAN,
HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NE
Yani Mosso sanatçılığa giden yolda tüm altyapısını Denizli’de oluşturdu. Kısacası onu ilk Başkan Ali Marım’ın kurduğu ve Kültür Müdürlüğünü Şair Halim Yazıcı’nın yaptığı Denizli Belediye Konservatuvarı keşfetti. (Bu arada Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nin 88, 89 ve 90 doğumlu öğrencilerinin büyük bölümü de onu tanır) İşte Müzik yolculuğu Denizli’de başlayan, daha doğrusu az buçuk Denizlili sayılan ünlü sanatçı Melek Mosso’nun 3 Haziran’da yapılacak Uluslararası Isparta Gül Festivali konseri iptal edilince gözler, “Mosso’ya, Isparta’ya ve Denizli’ye” çevrildi.



MELEK MOSSO KİMDİR?
11 Kasım 1988 doğumlu Melek Mosso Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca korist ve solistlik yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra geldiği İstanbul'da Kadıköy - Beşiktaş hattında müzik yaparak tanınırlığını arttırdı. Ayrıca piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri vererek, müzik eğitimi almak isteyen öğrencilerini konservatuvar sınavlarına hazırladı. Çeşitli Müzik Yarışmalarına katılarak ödüller kazandı. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans gösterdi. (Günaydın Nike, Aşk Cazdır şiir kitabının yazarı Halim Yazıcı’ya buradan ikinci bir atıfta bulunmadan geçmek de olmaz)



KLİBİ 100 MİLYON İZLEME ALDI,
ÇUKUR’DAKİ ŞARKI İLE HİT OLDU..
Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" isimli şarkısını yeniden yorumladığı video 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı. No.1'in TV dizisi Çukur için yapılan "Hiç Işık Yok" isimli şarkısında No.1'e eşlik etti ve bu parça 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı. Ayrıca "Hiç Işık Yok" isimli parça No.1'in "Siyah Bayrak" albümünde yer aldı. 2018 yılında söz ve müziğini kendisinin yaptığı teklisi "Kedi" ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer aldı.



Evet, “Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Burhan Şeşen” gibi, konserleri Cumhur İttifakı Belediyeleri tarafından iptal edilen isimlerin arasına şimdi de Melek Mosso katıldı. Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde 3 Haziran'da düzenlenecek olan Melek Mosso konseri iptal edildi. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği gibi muhafazakar oluşumlar tarafından “halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan” konserler düzenleniyor diye eleştirilen ve konseri iptal edilen sanatçılar kervanına şimdi Melek Mosso da dahil oldu. Afişler dahi hazırlanan ve yerel basınla paylaşılan Melek Mosso Konseri Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in gece yarısı tiwiti ile iptal oldu. Bu iptal haberi üzerine festivalde sahne alacak olan Funda Arar bir açıklama yaparak konserini iptal ettiğini duyurdu. (31-05-2022 Denizli Metropol)

fixed-whatsapp-icon