Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) ‘VEKİL ADAYLIĞI İSTİFALARI’NDA SON GÜN!

**RAMAZANOĞLU, KARABAY VE
ÇELİK’İN İSTİFASI BEKLENİYOR!

**MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN BAŞKAN ÖRKİ’DE Mi İSTİFA EDİYOR? ESKİ BİR HABER VE BİR POLİTİK HİKAYE; “DENİZLİ’DEN BİR KRAMER KRAMER’E KARŞI ÖYKÜSÜ..”


Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın seçim takvimine göre milletvekili aday adayı olmayı düşünen kamu görevlileri ve seçilmişlerin bu görevlerinden istifa etmeleri için son tarih 16 Mart Perşembe günü olarak belirlendi.



Yani memurlar dışında siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, odaların ve derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifaları için son 24 saate girildi.



Bütün illerde olduğu gibi Denizli’de de çok sayıda seçilmişin ve hatta belediye başkanının da vekil adaylığı için “istifaya” hazırlandığı bize ulaşan kulisler arasında yer alıyor.



Örneğin “AK Partili eski Bakan Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu ile AK Partili Tavas eski Belediye Başkanı, eski Bakan Yardımcısı ve halen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu üyeliğini sürdüren Mehmet Karabay ve Bozkurt’un CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik’in” vekil adaylığı için 24 saat içinde istifa etmeleri olasılığı Denizli politik çevrelerinde hareketlenme ve heyecan yarattı.



BİR HABER VE BİR ÖYKÜ; “AK PARTİ’Lİ
BAŞKAN, AK PARTİLİ BAŞKANA KARŞI
24 Haziran 2018 Genel Seçimi öncesi Mustafa Karapınar imzası taşıyan www.denizlidesiyaset.com haber sitesinin 17 “Nisan 2018 tarihli bir haberi. Haberin başlığı ise “Örki başvurusunu yaptı!” şeklinde. Haberin içeriği ise şöyle; “Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Önceki Dönem İl Başkanı Avni Örki, parti binasına gelerek Denizli Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken genel seçimde Denizli Milletvekili Aday Adayı olması beklenen Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Önceki Dönem İl Başkanı Avni Örki, başvurusunu yaptı. www.denizlidesiyaset.com’a ilk değerlendirmesini yapan ve Denizli için hayırlı olmasını dileyen Örki, ‘Başkomutanımızın bir neferi olarak çalışmak istiyorum. Milletimizle el ele gönül gönüle iç içe siyasetimizi devam ettirmek istiyorum’ dedi. Aynı haberin devamında büyüyen güçlenen Türkiye’ye Denizli ile katkı koymak istediğini anlatan Örki, “Allah izin verirse hemşehrilerimiz isterse Cumhurbaşkanımız takdir ederse biz de varız. Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler. Müracaatımdan önce 2-3 gün içinde tüm ilçelerimizi ziyaret ettim. Teşkilatımızın ve toplumun farklı kesimlerinin görüşünü alarak bu yola çıktım. Denizli’nin sorunlarını biliyorum, taleplerinin farkındayım. Bunları takip edecek enerjimiz var. Lise yıllarından bu tarafa aktif siyaset içindeyim. AK Partide her alanda siyaset yaptım. Üniversite, mahalle,, gençlik, merkez ilçe, il yönetim kurulu üyeliği, İGM üyeliği, il başkanlığı, kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyenlerdeniz’ ifadelerini kullandı.”



ESKİ BAŞKAN YATIRIM YAPTI,
YENİ BAŞKAN BORCA BATTI!
Avni Örki bu vekillik başvurusu sonrası istediği sonucu alamadı. Yani AK Parti Denizli’nin 8 isimden oluşan vekil listesine giremedi. Fakat Örki hiç yılmadı, üşenmedi ve bu başvurudan tam 8 ay sonra bu kez Denizli’nin en büyük ilçesi Pamukkale’nin Belediye Başkan aday adaylığına soyundu. Avni Örki bu defa başarılı oldu ve AK Parti’nin Pamukkale Belediye Başkanı seçildi.



Kısacası Pamukkale Başkanlık Koltuğu Ak Partili Başkan Hüseyin Gürlesin’den AK Partili Başkan Avni Örki’ye geçmiş oldu. Koltuğa oturan isim aynı partinin (AK Parti) bir temsilcisi oldu ama yeni Başkan Avni Örki’nin “enkaz devraldık, eski dönemin borçlarını ödüyoruz”  açıklamaları hiç bitmedi ve manşetlerden hiç düşmedi. İlk iki yılını daha çok AK Partili önceki Başkan Hüseyin Gürlesin’den ve yatırımlarından yakınarak geçiren Pamukkale Belediye Başkanı Örki’nin dokunmadan öylece bıraktığı belediye yatırımlarından başında  Bağbaşı’ndaki ‘Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’ bulunuyordu.



AK PARTİLİ BAŞKANDAN, AK PARTİYE
MİRAS YATIRIM ÇÜRÜMEYE TERKEDİLDİ
Mart 2019 yerel seçiminde Hüseyin Gürlesin partisi tarafından yeniden belediye başkanlığına aday gösterilmedi. Ve aday gösterilen ve seçimin kazanan AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gürlesin’den kalan bu projeyi ısrarla devam ettirmedi. Ve Başkan Gürlesin döneminde 50 Milyon liralık ödemeyle yüzde 60’ı tamamlanan bu önemli proje inatla çürümeye terkedildi. Ve İYİ Parti Pamukkale eski İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nun yorumuna göre de “Yarım kalan inşaatla ilgili mevcut başkanın (Örki) aldığı hiçbir önlem yoktur. Yapı tamamen terk edilmiş durumdadır. Yapının içinde ve dışındaki malzemeler savunmasız. Hırsız ve hurdacıların insafına kalmış durumda” iddiasında bulunuluyordu.



ÖRKİ İSTİFA MI EDİYOR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın seçim takvimine göre milletvekili aday adayı olmayı düşünen kamu görevlileri ve seçilmişlerin bu görevlerinden istifa etmeleri için son tarih 16 Mart Perşembe günü olarak belirlendi.Bütün illerde olduğu gibi Denizli’de de çok sayıda seçilmişin ve hatta belediye başkanının da vekil adaylığı için “istifaya” hazırlandığı bize ulaşan kulisler arasında yer alıyor. Bununla ilgili en çarpıcı kulislerden birini de 4 yıldır belediyesini borç çıkmazı ve açmazından kurtaramadığını her fırsatta ve yerde söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin “vekil adaylığı için istifa edeceği” iddiası oluşturuyor. Bu haberi duyanlar ise; “Acaba Başkan Örki AK Partili selefinden kalan borç ve yatırım enkazından kaçmak için mi aday olacak?” diye sormadan edemiyor...
fixed-whatsapp-icon