POLİTİKA

KIRMIZI VESPA’YI BELEDİYEYE BÖYLE SÜRDÜLER

KIRMIZI VESPA’YI BELEDİYEYE BÖYLE SÜRDÜLER
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a seçim öncesi “Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni kazan, kırmızı motor benden” sözünü vermişti. Özel sözünü tuttu. İkili CHP İl Binası önünden kırmızı Vespa motosiklete binerek belediyeye birlikte gitti.

Kırmızı Vespa’nın hikayesi Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyükşehir belediye başkan adayını belirleme sürecinde yaşanan bir olayla başladı. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum bu görüşme sırasında Özel’e “İki büyük hayalim var. İlki Denizli’de büyükşehir belediyesini kazanan il başkanı olmak istiyorum. İkincisi de bu işleri bırakınca kırmızı bir Vespa alacağım, Denizli’de gezeceğim” dedi. Özel ise “Sen büyükşehir belediyesini kazan Kırmızı Vespa benden” sözü verdi.



İkili arasındaki diyalog CHP Genel Başkanı Özel’in 23 Mart’taki Denizli mitinginde de gündeme geldi. Özel, Horzum ile aralarında geçen diyalogu halka anlattı; “Eğer Bülent Nuri Çavuşoğlu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsa; Ali Osman Horzum Başkana bir sözüm var. O motora binmeyi seviyormuş. Ona kendi cebimden bir tane çok güzel motor hediye edeceğim. Kırmızı bir motor alacağım. Ona hediye getireceğim. Partinin il binası önünden bineceğiz, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne kadar kırmızı motorla gideceğiz. Söz veriyorum size” ifadelerini kullandı.



CHP lideri Özgür Özel, aradıkları Kırmızı Vespa’yı Sivas’ta bulduklarını belirtti. Motosikletin bedelini kendi cebinden ödediğini söyleyen Özel kısa süre önce Vespa’yı Denizli’ye gönderdi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise motosiklete binmek için Özgür Özel’in Denizli ziyaretini bekledi.  Bu sabah CHP Denizli il binası önünde yapılan törende Özel, Horzum ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kurdeleyi birlikte açtı.



Bir konuşma yapan Özel “Seçimden önce Denizli’de mevcut belediyenin çok güçlü olduğu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir rekabete girişemeyeceği ifade ediliyordu. Aslında biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Büyükşehir belediye başkan adayı arayışını, iki arkadaşımız çok samimi bir şekilde sürdürdüler. Çünkü onlar bir şeye inanmışlardı: ‘Biz bu belediyeye alırız’… Onlar hayallerine ortak olacak bir aday bulamadılar. Ardından onlar ve örgütümüz Nuri Çavuşoğlu noktasında birleştiler. Bana gelip “Nuri’yi aday yapacağız, biz bu seçimi alırız.” dediler. Ben çok inandığım ve güvendiğim insanların yüzündeki ışıltıdan etkilendim ve Nuri Çavuşoğlu‘nu aday gösterdik” ifadelerini kullandı.



Seçim gecesi Horzum ile yaşadığı diyalogu da paylaşan Özel “Seçim akşamı biz bütün Türkiye’den sonuç alıyoruz. Gökhan başkanım Kilis’i aldığımız haberini verdikten hemen sonra, altın sandıklara bakmak için Ali Osman Başkanımı aradım ve altın sandıkları hızlı girmelerini söyledim. ‘Denizli’den gelen haberler iyi, alıyoruz Denizli’yi’ dedi. Aman dedim gevşemeyelim ve sandıkları girelim. ‘Başkanım benim de bir talebim olabilir mi?’ diye sordu. ‘Buyur’ dedim. ‘Benim motor 300 cc olabilir mi?’ dedi. Bizim Manisa’da bir laf var, şeytanın karı boşadığı zaman derler. ‘Böyle zamanda aklına bu mu geliyor? Telefonu kapat. 300 cc kolay sen al belediyeyi’ dedim. Ertesi gün bir baktık ki, Ali Osman Başkanımın son anda araya sıkıştırdığı 300 cc 3 kat daha pahalıymış. Öyle olunca araştırdık ve başkanımızın istediği motoru Sivas’ta bulduk ve getirttik. Ücretini Manisa İş Bankası şubesinden yatırdık. Ankara’dan yatırınca partiye mi aldırdı derler. Bu bizim borcumuz dedik.Şimdi bu hediyeyi kendisine takdim etmek üzere buradayız. Tabii anahtar hala bende. Bu hediyeyi Büyükşehir belediye başkanımız çözsün istiyorum. Bu başarı elde edildiyse, adayla örgütün uyumu sayesinde, örgütümüzün desteği sayesinde elde edildi” ifadelerini kullandı.



CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ise “Biz bu yola çıktık ve örgüt içerisinde yıllarca mücadele verdik. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için ciddi anlamda efor sarf ettik. Ama Denizli’de istediğimiz sonucu genel seçimlerde alamadık. Ardından 19 ilçe başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve belediye başkanlarımızla kapalı alanda bir toplantı yaptık. Kongreler süreci bitmiş, kurultaya doğru az yol kalmıştı. Bu süreçte biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadro değişikliği ile ülkedeki yönetim şeklinin değişebileceğine inanmıştık. ‘Cumhuriyet Halk Partisi değişmeden ülke değişmez’ dedik.  O gün toplantıya katılan örgütün, tamamının oy birliği ile Özgür Özel’i desteklemeye karar verdik. Bunu yaparken 14 kurultay delegesi değil gençlik kolları, kadın kolları, ilçe yönetimleri, ilçe başkanları ve üyelerle tam mutabakatla bu desteğimizi verdik. O zamanlar zaptırat altına aldığımız gerekçelerimizi yazan belgeyi sayın genel başkanımıza takdim ediyorum” diye konuştu. Özel ve Horzum daha sonra kasklarını takarak Kırmızı Vespa’ya bindi. Alkışlar ve kalabalık eşliğinde motosikleti Gazi Bulvarı üzerinden Denizli Büyükşehir Belediyesi binasına sürdüler. Kırmızı Vespa’ya 20 BN 919 plakasının takılı olduğu görüldü. Plakanın üstünde ise ‘Sayın Genel Başkanım Özgür Özel sağ olsun” yazısı dikkat çekti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon