Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÖZGÜR ÖZEL’Lİ YETTİ GARİ MİTİNGİ 23 MART CUMARTESİ

**BU SEÇİMİN KAZANANI “NEZAKET” OLACAK!



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’ye geliyor.. 31 Mart yerel seçimlerinden bir hafta önce 23 Mart Cumartesi günü Denizli’ye gelecek ve bir miting düzenleyecek olan CHP Lideri Özel 19 ilçe ve Büyükşehir Adayı ile halkın karşısına çıkacak. 





Özgür Özel'in 29 Ekim Bulvarı’ndaki mitingi saat 16'da başlayacak. Özgür Özel Denizli’de halka seslenecek ve  “Haydi Denizli. Artık değişim şart. Yetti Gari!” diyecek. açıklandı. CHP İl Başkanlığı konuyla ilgili "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, 23 Mart’ta Denizli’de! Haydi Denizli #yettigari #değişimşart demek için Özay Gönlüm Meydanı’nda buluşalım" paylaşımı yaptı.




DENİZLİ SİYASETİ’NDE “GAYRİ NİZAMİ YARIŞ”
CHP Diyarbakır Milletvekili ve tanınmış politikacı Sezgin Tanrıkulu'nun Denizli'de yaşayan akrabaları ve hemşehrileri Elçi Ailesi'ne yaptığı taziye ziyareti; seçimin yıldızı CHP'li Kadın Başkan Şeniz Doğan'ı yıpratmaya yönelik bir karşı kampanyaya dönüştürülmek istenmesiyle Denizli siyasetinde başlayan “gayri nizami harp”, yani “vur-kaç taktikleriyle gerçekleştirilen düşük yoğunluklu politik savaş“ bu kez de CHP ve AK Parti’yi karşı karşıya getiren bir “Afiş savaşı” ile devam etti. Kısacası Denizli’de zaten çok da “eşit ve adil olmayan koşullarda” süren siyasi yarış bu kez de YSK kararına rağmen “kamu kurumlarından” indirilmeyen afiş, pankart ve duvar giydirme reklamları üzeriden başlayan tartışmalara dönüştü.



CHP’Lİ BAŞKAN AFİŞLERİ İNDİRDİ, ANCAK
NEZAKETİ DE HİÇ ELDEN BIRAKMADI!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Osman Zolan’ın seçim afişlerini kamu binalarına, camilere, belediye otobüs durakları ve belediye otobüslerinin içine asıldığını, bu yolla Yüksek Seçim Kurulu kararlarının hiçe sayıldığını savunan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, resmi başvuru yaparak afişlerin kaldırılmasını talep etti. Bunu üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Denizli’deki uygulamaya ilişkin afişlerin kaldırılması yönünde karar verdi. Fakat karara rağmen seçim afişlerinin kaldırılmadığını savunan İl Başkanı Horzum, belediye otobüslerine bindi ve otobüslerdeki yolculara açıklama ve konuşmalar yaparak Başkan Osman Zolan’ın seçim afişlerini kendi eliyle tek tek indirdi. Ali Osman Horzum’un bu eylemi yaparken Zolan afişlerini yırtıp parçalamadığı, “nezaketli” bir şekilde asılı olduğu yerden çıkartması da oldukça dikkat çeken bir davranış oldu.



BU SEÇİMİN KAZANANI “NEZAKET VE SAYGI” OLACAK!
Evet, bize göre bu seçimin kazananı “nezaket ve saygı” olacak. Neden mi? Adayların, partilerin, parti teşkilat başkan ve yöneticilerinin, politikacıların “dikkatli, oturaklı, ılımlı ve şık” davranışları, tavırları bu seçimin ana teması halini alacak da ondan. İşte, yukarıda anlattığımız olayda; hakkını arayan, YSK’nın verdiği adaletli kararın uygulamasının peşine düşen CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’un hareketinde gördüğümüz “nezaket ve saygı” tam da anlatmak istediğimiz şey. Belediye otobüsünde asılı rakip parti adayına (Osman Zolan’a) ait afişi, “yırtıp, söküp, parçalamak ve buruşturup atmak” yerine kenarlarından çıkarmayı yeğleyen tavır ve hareket işte bu anlatmak istediğimiz şey. Gazeteci arkadaşımız Bülent Öztürk’ün de Şifre Haber’de yazdığı gibi “Seçimi kazanmak uğruna, asla insanlığımızı kaybedecek hareketlere imza atmamalıyız.” Bu seçim, “Barış, hoşgörü, nezaket ve saygı” içinde tamamlanmalı. Çünkü her adayın derdi ve amacı; “Bu kenti daha güzel ve yaşanılır bir yer haline getirmek, mutluluk şehri yapmaktan” başka bir şey değil.



“OTOBÜSLERDE “YASAK AFİŞ AVI”
Ali Osman Horzum, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve bir grup partili belediye otobüslerine binerek YSK tarafından “indirilmesi” kararı verilmiş ancak yerlerinde duran Zolan’a ait afişleri toplama operasyonuna girişti. YSK kararına rağmen afişlerin kaldırılmadığını belirten Horzum; “Halkın parası halk için harcanır. Bu afişleri kullanamaz. Karar uygulanmazsa CHP il örgütü olarak afişleri tek tek biz kaldırırız. Adil olmayan yarışta 31 Mart’ta Denizli halkı bunlara en güzel cevabı verecektir” ifadelerini kullandı.



ESKİ BARO BAŞKANI İLHAN VE
HUKUKÇULAR DA DEVREDE…
Öte yandan Baro eski Başkanı ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan da harekete geçti. Ve bir hukukçu olarak “kamu binalarındaki afişlerin tamamı indirilene kadar mücadelelerinin süreceğini” açıkladı. İlhan YSK kakarının uygulanmasını sağlamak için büyük çaba harcadı. YSK’nın yasak kararını kimsenin dinlemediğini savunan Horzum, “Seçim dönemlerinde kamu binalarına seçim afişi, pankart, fotoğraf asılması yasaktır. YSK’nın seçim yasakları kapsamında bu açıkça belirtilmiştir. Geçtiğimiz günlerde itfaiye araçlarını oy amaçlı erzak dağıtımında kullanan Zolan bu kez de belediye otobüslerine afişlerini astı. Otobüsler bir yanda yolcu diğer yanda AKP adayının afişlerini taşıyor. Denizli’de kamuya ait spor salonlarından otobüslere, duraklara kadar her yer Ak Parti adaylarının afişleriyle kaplı. Osman Zolan hukukçudur, avukattır. Yani bu işleri bilir. O nedenle buna hata değil kasıt diyoruz” ifadelerini kullandı. Bu arada CHP İl Başkanı Horzum Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak YSK kararının halen Denizli’nin çeşitli noktalarında uygulanmadığını bildirdi. Ve konuyla ilgili kaygılarını aktardı.



“PARTİ AYRIMI GÖZETMEDEN BEN HARİÇ HERKESİ ZİYARET ETMİŞ!”
Öte yandan Denizli Siyasi Arenası’nda son 3-4 gündür görülen “gayri nizami harp” yani politika tartışmaları sürerken, Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan “Sezgin Tanrıkulu ziyareti” hakkında ilk kez konuştu. DEHA TV’de bir programa katılan Şeniz Doğan; “Rakipler öyle bir hale getirdi ki; sanki işin içinde başka şeyler varmış gibi, olmayan iftiralar atıldı. Karalamalar yapıldı. Bizim meclis üyelerimizin üzerinden yakıştırmalar yapıldı. Sonra bir baktık ki; Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Pamukkale Meclis Üyesi adayı ile de görüşmüş. Sezgin Bey, geldiğinde bütün hemşerilerini ziyaret etmiş ve şehirden ayrılmış. Kişisel bir ziyaret ve X’ten de bunu paylaşmış. Vekil, AK Partili, CHP’li demeden herkesin yanına gitmiş, hemşerilerini ve akrabalarını ziyaret etmiş. Bir nezaket ziyareti yapmış. Taziyeye geldiğini de paylaşmış. Buraya gelen ve ziyaret ettiği dostları da ‘vekil geldi, bizi ziyaret etti, teşekkür ederiz’ diye paylaşmış.”



AK PARTİ ANKETLERİNDEN DE ŞENİZ DOĞAN ÇIKINCA…
Başkan Doğan devamla, “Öyle bir anlattılar ki…‘Gizli saklı bir işi var’ diye… Karşı rakibin anketleri kötü geldikçe bir karalama ve iftira içerisine girdiler. Çok şükür, alnımız ak. Hiçbir şey bulamayınca şehre taziyeye gelen, bir aileye nezaket ziyaretine gelen vekilin üzerinden dahi benimle ilgili zoraki bağlantı kurup, bir iftira çabası içine girdiler. Bu hiçbir mesnedi, gerekçesi olmayan bir haber. 3-4 gün içinde başladı. Bizim yaptırdığımız anketi görüyorum ki onlar da yaptırmış. Sonucu görmüşler ve paniklemişler, kaybedeceklerini anlamışlar” dedi. 

“SÖZDE DÜĞMEYE BASANLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM!”
Her ne hikmetse birileri tarafından düğmeye basıldı ve 5 yıldır olmayan karalama ve iftira kampanyası başlatıldı. Bunu hiçbir hemşerimizin inanmayacağını biliyoruz. Bunun da farkındayız. Gelen vekil bütün herkesi ziyaret etmiş, açık bir ziyaret. Ben vekili görmedim bile. Seçim çalışmalarından dolayı il ve ilçe başkanlarımız göremedi bile. Bunu bile kullanarak buradan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Ben onları Allah’a havale ediyorum”
fixed-whatsapp-icon