Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

470 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÇALIŞANI İLE YEMEK KUYRUĞUNDA!

**İŞTE “SIRADAN VE SAHİCİ BAŞKAN!

**MİMARLAR ODASI VE TMMOB’DA DENİZLİ AĞIRLIĞI!”




O Makamdan çok sokakta, Halkın içinde, yemekhanede çalışanları ile tabldot kuyruğunda. Kısacası; CHP’li Pamukkale belediye başkanı duruşu ile şimdiden “En Sahici Başkan” ünvanını aldı bile…



SOKAKTA OLMAK VE EN SAHİCİ, HALKÇI BAŞKAN!

Seçim sürecinde ilk sözü “Ben makamda değil sokakta olacağım. Beni hep halkın içinde göreceksiniz” şeklinde olan CHP’li Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur duruşu ve ilk icraatları ile sözleri ve vaatlerinin arkasında olduğunu hemen gösterdi. Sık sık sokağa, meydana ve caddeye çıkan, halkın arasına karışan Başkan Ertemur’u; belediye yemekhanesinde çalışanları ile tabldot kuyruğunda görenler oldukça şaşırdı. Ertemur ile birlikte yemek kuyruğuna girenler arasında; Pamukkale Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri ile Başkan Yardımcıları da vardı.



BELEDİYE YÖNETİMİ TABİLDOT KUYRUĞUNDA
Meclis Üyeleri Kadir Keskin ve Mustafa Gülmez ile Başkan Yardımcısı Uğur Çizmecioğlu’yla belediye yemekhanesinde öğle yemeği kuyruğuna giren Başkan Ali Rıza Ertemur tabldotunu aldıktan sonra yine belediye çalışanlarını ile aynı masaya oturdu ve  karnını doyurdu. Politika yaparken veya üstlendiği bütün siyasi ve Denizli ile ilgili görevlerde hiç “tribünlere ve popülizme” oynamayan, hep “sıradan, sahici ve oturaklı” bir portre çizen Ali Rıza Ertemur da “insan merkezli ve samimi” bir duruş sergileyen bir Belediye Başkanı. Özetle politikanın deneyimli ismi eski Milletvekili Başkan Ertemur Pamukkale’de 10 yıl sonra gelen “CHP İktidarı” ile her şeyi emin adımlarla yoluna koyuyor “derinden, derinden!”



ERTEMUR “SAKİN! YANİ
DERİNDEN, DERİNDEN!”
Türkiye’de reyting şampiyonu olan Masumlar Apartmanı Dizisi’nin bir de “hit” olan bir şarkısı vardı. Barış Diri’nin “derinden derinden” eseri. Ne zaman CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı (ve Başkanı) eski vekil Ali Rıza Ertemur’la ilgili bir yazıya başlasam aklıma bu parçanın melodisi geliyor ve “derinden derinden” nakaratını mırıldanmaya başlıyorum.



“Kuşlar içimden düşümden uçmuş/ Yani derinden derinden/ Dostlar kafamdan yaşamdan kaçmış/ Yani derinden derinden.. Aşklar savaşlar şiirden çıkmış/ Putlar ikonlar evimde belirmiş/ Yani derinden derinden.. Kedişler, köpüşler sokakta yaşarmış/ Kadınlar, çocuklar hayattan göçermiş/Yani derinden derinden.. Adamlar, babamlar ölürmüş derinde/ İnsan özünden düşermiş bazen/Yani derinden derinden.. Küçük bir çocukken içim çok sıcaktı/ Allah yukarda ve toprak sıcaktı/ Yani derinden derinden.. Dünya dönerdi ya ben de dönerdim/ Annem gülerdi ya ben de gülerdim/ Yani derinden derinden.. Bugünlerde ruhumda korkunç bir ur var/ Derinlerde sinmiş semirmiş bi sansar/ Sönmüş tükenmişti bitmişti sancak/ Yani derinden derinden.. Yüzümde şu nursuz geceyi utandır/ Ruhum cevap ver karanlıkta saldır/ Manyak bir asi gibi sapla mızrak/ Yani derinden derinden…” (13 Şubat 2024 Denizli Metropol)



PAMUKKALE İÇİN YOLA ÇIKMIŞ
“YANİ DERİNDEN DERİNDEN!”
Bu şarkı sözlerine “oturaklı, tutarlı, düzeyli, derin ve özgül ağırlığı olan Ali Rıza Ertemur için bir dörtlükte bizden olsun dedik ve şöyle devam ettik;
“Ertemur Pamukkale için yola çıkmış ve en önde saf tutmuş/ Yani derinden derinden/ Pamukkale sakini peşine düşmüş, on yıldır biriken özlemi gider demiş/ Yani derinden derinden.. Engebeli, dolambaçlı ve sarp tepelerde coşmuş/ Yani derinden derinden.. Halkla buluşmuş, kaynaşmış ve kucaklaşmış/ Yani derinden derinden/ Duruşu; sakin, duru ve huzurlu/ Sözleri; net, yumuşak ve vurgulu/ Yani derinden derinden…”  (13 Şubat 2024 Denizli Metropol)



ERTEMUR YİNE “SAKİN VE
YİNE DERİNDEN, DERİNDEN!”
Evet, Ali Rıza Ertemur 31 Mart seçimini kazandı ve Pamukkale Belediye Başkanı oldu. Ertemur için 13 Şubat tarihinde uyarladığımız bu şarkı sözleri ise bize göre şimdi şöyle oldu; “Ertemur Pamukkale için yola çıktı ve en önde saf tuttu/ Yani derinden derinden/ Pamukkale sakini peşine düştü, on yıldır biriken özlemi gider dedi/ Yani derinden derinden../ Ertemur’un seçtiği yol uzundu, zordu, engebeli ve dolambaçlıydı/ Yani derinden derinden/ O dik ve sarp tepelerde coştu, zafere koştu ve sonunda kazandı/ Yani derinden derinden/ Halkla yeniden buluştu, kaynaştı ve kucaklaştı/ Yani derinden derinden/ Duruşu yine; sakin, duru ve huzurlu/ Sözleri; net, yumuşak ve vurgulu/ Yani derinden derinden/ Şimdi de sözlerinin ardında duruyor, dimdik ve dipdiri!/ Yani derinden derinden…”



MİMARLAR ODASI VE TMMOB’DA DENİZLİ AĞIRLIĞI!
Mimarlar Odası 49. Genel Kurulu’nu hafta sonu Ankara’da gerçekleştirdi. Mimarlar Odası Denizli Şubesi Genel Kurul toplantılarına; 12 kişilik merkez delegeleri, Denizli Şube Başkanı ve Şube Yönetimi ile katıldı. Ankara’daki Genel Kurul’da Denizli'den 3 eski Şube Başkanı Mimara önemli görevler verildi. Eski Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanları Arif Balkanay; TMMOB (Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliğine, Süleyman Boz; TMMOB Genel Kurul Delegeliğine ve İbrahim Şenel; Mimarlar Odası Onur Kurulu Üyeliği’ne seçildiler.



DENİZLİ'DEN ESKİ BAŞKANLARA ANKARA'DA ÖNEMLİ GÖREV!
Mimarlar Odası Genel Kurul Toplantısında, Şube Başkanı Özlem Kabel ile eski Başkanlar Arif Balkanay ve Süleyman Boz da birer konuşma yaptı. Boz’un bu konuşması genel kurulda etkili oldu ve epey yankı buldu. Denizli delegasyonunun desteklediği liste seçimi 200 farkla kazanırken Denizli’nin öde gelen ve tanınmış üç mimarı da genel kurulda önemli görevlere getirildi. Denizli Mimarlar Odası eski başkanlarından ve politikanın ünlü isimlerinden yazar-mimar Arif Balkanay, odanın Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yönetim kuruluna aday gösterdiği üç isimden biri oldu. Balkanay’ın TMMOB’un Mayıs ayında gerçekleşecek olağan genel kurulunda görev alması kesin gibi.



BALKANAY, BOZ VE ŞENEL; “ONLAR MESLEK ODALARI VE POLİTİKA’NIN 3 ÖNEMLİ İSMİ!”
Mimarlar Odası Genel Kurulunda Denizli Mimarlar Odası’nın eski başkanları mimar-yazar ve tanınmış politikacı Süleyman Boz ve İbrahim Şenel de önemli görevler aldı. Boz, TMMOB Genel Kurul delegesi olarak belirlenirken Denizli siyasetinin önemli ismi Şenel de odanın Onur Kurulu üyeliğine getirildi. Öte yandan Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nden isimlerin Ankara’da önemli görevlere getirilmesi haberini ilk duyuran isim Oda eski Başkanlarından Araştırmacı Yazar ve Mimar Hüsamettin Ataman oldu. Denizli Mimarlar Odası Başkanı Özlem Kabel ise eski başkanların önemli görevlere gelmesinden memnuniyet büyük duyduğunu söyledi. 



 
fixed-whatsapp-icon