Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

470 Yazı

(EKOPOLİTİK) MEHMET SELÇUK KÜLTÜR DAİRE BAŞKANI MI OLUYOR?

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin Başkanlığı’na ünlü Karikatür Sanatçısı Mehmet Selçuk’un atanacağı öne sürüldü.




Çok yönlü sanatçı kişiliği ile tanınan ve her Cumartesi Cumhuriyet Gazetesi’nde karikatürleri yayınlanan Mehmet Selçuk “siyasi ve sosyal sorunlara” parmak basan eserleri ile tanınıyor. Denizli, Muğla ve İzmir’de çok sayıda belediye ve yerel yönetimle birlikte karikatür sergisi ve yarışma etkinlikleri düzenleyen Selçuk, Denizli Sanatsevenler Derneği Başkanlığı da yaptı.





Ege Bölgesi ve Türkiye’nin önde gelen karikatür sanatçısı ve entelektüelleri arasında gösterilen Mehmet Selçuk; 31 Mart seçimleri öncesi çizdiği “Nazım Hikmet ve Atatürk’lü karikatür” ile “CHP’nin 31 Mart seçim Zaferi’nden hemen sonra çizdiği” ve yine Cumhuriyet Gazetesi’nde yayaınlanan “31 Mart’tan sonra sürekli gülümsemeye başladım, doktor bey” karikatürü ile büyük övgü almış ve adeta gündem olmuştu.





Siyasi kulislerde aynı zamanda Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Mehmet Selçuk’un Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin mevcut Başkanı eski Tavas Pınarlar Belediye Başkanı Hüdaverdi Otaklı’nın yerine düşünüldüğü gelen iddialar arasında.


 
YARIN;

1-KİMSE UNUTMASIN, DENİZLİ SEÇİMİNİ BU EFSANE EKİP KAZANDI!
Denizli 31 Mart Yerel Seçimleri ile 25 yılın sonunda gelen bir zafer sonucu “soldan soldan esen” bir rüzgarla adeta “yeni baharlar” yaşıyor. Seçimin üzerinden 3 hafta geçti, Denizli halkı halen mutlu ve sevinçli. Kolay değil CHP Denizli’de Cumhuriyet Tarihi’nin en açık ara siyasi utkusunu kazandı. 15 İlçe Belediyesi ve Büyükşehir CHP’li oldu. Şimdi size CHP Denizli’ye bu başarıyı getiren ekipten söz etmek istiyoruz. Bu ekibin aslında kökleri çok eskilere (35-40 yıla) Adnan Keskin ve Ali Marım’lı dönemlere dayansa da Denizli’de CHP siyasetinin son 15-20 yılına damga vuran bir ekip oldu. Aynı zamanda CHP Denizli’nin hafızası ve derinliği de olan bu ekip kimlerden oluşuyordu? “Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ali Osman Horzum, Müjdat İlhan, Şeniz Doğan, Efsane Başkan Ali Marım, Bilal Duran ve daha sonraları Ahmet Çağın ve Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu” isimleri (hepsi solcu, hatta sol’un solu’ndan) bu ekibi oluşturan aktörlerdi. Aslında aynı ekipte en başlarda dönemin baro başkanlarından Adil Demir de vardı.



2-CHP DENİZLİ CENAHI “DAHA SOLDA VE HALKÇI BİR BELEDİYEDEN” YANA!
Denizli 31 Mart Yerel Seçimleri ile 25 yılın sonunda gelen bir zafer sonucu “soldan soldan esen” bir rüzgarla adeta “yeni baharlar” yaşıyor. Seçimin üzerinden 3 hafta geçti, Denizli halkı halen mutlu ve sevinçli. Kolay değil CHP Denizli’de Cumhuriyet Tarihi’nin en açık ara siyasi utkusunu kazandı. 15 İlçe Belediyesi ve Büyükşehir CHP’li oldu. Şimdi bütün Denizli (CHP’li ve sol, sosyal demokrat kesimler ağırlıklı); Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ali Rıza Ertemur ve Şeniz Doğan ile diğer 13 CHP’li Başkana gözlerini dikmiş bekliyor. Niye mi? Şundan, “Artık Denizli’deki 16 belediyenin başında CHP’li Başkanlar var da” ondan. Çeyrek yüzyıldır bu “sağ tandanslı yeni nesil belediye kadrolarından” bıkan CHP tabanı artık kendi evlatlarını, çocuklarını, kendi değerlerini ve anlayışını bu yerlerde yani; yerel yönetimlerde görmek istiyor da ondan. 



Ayrıntılar Yarından İtibaren Bu Köşede, Bu Yazı Dizimizde…

fixed-whatsapp-icon