Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

470 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÇAVUŞOĞLU’NDAN ATA’YA SELAM, BOZBAŞ’TAN “DENİZLİ’DE YOLA DEVAM!”

**BOZBAŞ ÇERÇİOĞLU İLE VEDALAŞTI; “ŞİMDİ DENİZLİ İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ!”



CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı, Ankara’da parti genel merkezinde başladı. CHP'li belediye başkanları ve il başkanları ile il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, önce Anıtkabir'i ziyaret etti.



Ardından CHP Genel Merkezi’ne geçildi ve Özel, çalıştayın açılışında konuşmasını yaptı. Ankara’da yapılan toplantıların belediye başkanları bölümüne  Efsane Başkan ve “CHP Belediyeler Arası Koordinasyon Kurulu Başkanı” Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlık ediyor.



ÇAVUŞOĞLU’NDAN ANITKABİR’DEN PAYLAŞIM!
Öte yandan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu bu hafta sonu (20-21 Nisan tarihlerinde) Ankara’da “Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda” hazır bulundu.



CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından fotoğraflı “20-21 Nisan 2024 CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı öncesi Ata’mızın huzurunda Anıtkabir’deydik” mesajı verdi. Çavuşoğlu’nun Egeli Başkanlarla bir arada fotoğraflar paylaştığı da gözlendi. Bu arada Horzum ve Çavuşoğlu’nun Genel Başkan Özgür Özel ile görüşüp Denizli ziyaretini netleştireceği de öğrenildi. 



CHP’Lİ BAŞKANLARA DERSLER; YILMAZ BÜYÜKERŞEN HOCA’DAN!
Yılmaz Büyükerşen Çalıştay’da; CHP’li İl Başkanları ve ve Belediye Başkanları’na “Yerel yönetimlerde CHP Politikaları, Belediyeler Arası Koordinasyon, CHP adına CHP’li Belediyeleri denetleyecek Teftiş Kurulu ve CHP bünyesinde kurulacak Yerel Yönetim Üniversitesi” ile ilgili bilgiler verecek, sunumlar yapacak. CHP’nin “yerelden genele iktidar yürüyüşünün yeni yol haritası ile partinin, emekliler, gençler, kadınlar ve dezavantajlı kesimlerin sorunlarının sürekli gündemde tutulması stratejisi de” il başkanları ve belediye başkanlarına da anlatılacak.



BÜLENT BOZBAŞ “ŞİMDİ DENİZLİ İÇİN YOLA ÇIKIYORUM!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atanan Aydın Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş 10 yılı aşkın bir süredir birlikte mesai yaptığı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na veda ve teşekkür ziyaretinde bulundu. Çerçioğlu’na teşekkür eden ve kendisine olan katkılarını unutmayacağını söyleyen Bozbaş Aydın’a da veda mesajı gönderdi. Bozbaş, “Şimdi Denizli için yola çıkıyorum!” dedi.



Türkiye’nin sayılı Yerel Yönetimler ve Kamu Maliyesi uzmanlarından biri olan Afyon Başmakçı doğumlu Bülent Bozbaş’ın sosyal medya paylaşımı şöyle; “10 yılı aşkın bir süredir kendisiyle çalışma fırsatını bana veren, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Özlem Çerçioğlu 'na çok teşekkür ederim. Bu süreçte, kendisinin bilgi ve tecrübelerinin meslek hayatıma yaptığı katkı yadsınamaz. Aydın şehrimizin hayatıma kattığı tüm güzellikler için minnettarım. Şimdi Denizli için yola çıkıyorum. Saygıyla…”



FAHRİ ŞEVİK’DEN GİDERAYAK ALİ CENGİZ OYUNU!
Buldan’da eski Başkan Mustafa Fahri Şevik’in seçimin ardından (31 Mart’tan sonra), görevi devretmeden önce encümeni toplayıp 100’e yakın vatandaşa ceza kestiği; bu cezaların tebligatlarını ise yeni Başkan Mehmet Ali Orpak’a bıraktığı ortaya çıktı. Cezaların ise 10 bin lira ile 350 bin lira arasında değiştiği gözlendi. CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ise olayı devir-teslim töreninden sonra öğrendiğini belirterek “art niyetli, kötü bir oyun” olarak niteledi. Başkan Orpak’ın kamuoyuna açıklaması ise şöyle;



ORPAK’TAN KAMUOYUNA DUYURU
“Buldan Belediyemize 26.02.2024 tarihinde Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, daha önce İmar barışı kapsamında alınmış olan Yapı Kayıt Belgelerinin iptali gerekçesiyle işlem yapılmasına yönelik tebligat iletilmiştir. Buldan belediyesi önceki Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Musa Çetinel, Tevfik Yanık, Adil Cabaroğlu’ndan Oluşan( Mustafa Mustak’ın katılmadığı)  belediye encümeni, yeni belediye başkanı seçilen Mehmet Ali Orpak henüz mazbatayı alıp göreve başlamadan, 02.04.2024 tarihinde yaptıkları encümen toplantısı ile  yapı kayıt belgeleri iptal edilenlere imar kanununa aykırılıktan cezaların kesilmesine karar vermişlerdir. Fakat cezaların muhataplarına tebligatını manidar bir şekilde yeni seçilmiş olan Mehmet Ali Orpak’ın yapması için kasıtlı olarak tebligat yapmamışlardır. Eski belediye encümeni tarafından kesilen cezanın yeni seçilen belediye başkanının tebligat yapma zorunluluğundan dolayı, bu işlemi yeni yönetimin uygulaması gibi gösterme kasıtlı  bu davranış;  mağdur olan vatandaşlarla yeni belediye yönetimini karşı karşıya getirmeye yönelik bir tutum olup, iyi niyet içermeyip  art niyet içermektedir. Mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili,  yasanın el verdiği noktada elimizden gelen ve mağduriyetlerin yasalar çerçevesinde giderilmesine yönelik çalışma yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
fixed-whatsapp-icon