Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

469 Yazı

(EKOPOLİTİK) YEREL YÖNETİMLERDE YENİ MODA; “ASKIDA MİLYONLUK BORÇ!”

**ÇAVUŞOĞLU; “YANLIŞ YAPANI AFİŞE EDERİM!”



Dar gelirli ve muhtaç yurttaşlara destek için bulunmuş bir “Türkiye Modeli” olan “Askıda Ekmek” yöntemi Denizli’de bu kez “Askıda Milyonluk Borç” uygulamaları ile yoksullaşmanın ana nedenleri olan “haksız zenginleşme, kamu maliyesini hortumlama, iltimas, nepotizm ve halkın malı üzerinden saltanatı” teşhir ve afişe etmek için kullanılan bir yöntem oldu… Denizli’deki bu akımın mucitleri ise CHP’li Belediye Başkanları oldu.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun 11 Milyar 130 Milyon Liralı belediye borcunu duvara asarak ifşa etmesinin ardından, bu yöntem adeta moda oldu ve  CHP’li ilçe belediyeleri de birer birer borçlarını açıklamaya ve belediye binalarının duvarlarına asmaya başladı.





YENİ MODA; “ASKIDA BORÇ!”
Tavas Belediyesinin önceki dönemden kalma borcu 61 milyon lira, Çal’ın borcu 73 Milyon lira, Çivril’in borcu 79 Milyon lira, Kale’nin borcu 38 milyon lira ve Buldan Belediyesi’nin borcunun ise 109 milyon lira olduğu açıklandı.  En ilginç borç rakamları ve borçlanma hareketleri ise Kale ve Güney İlçelerinden geldi. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla 38 milyonluk borç stoğunun içinden ilginç detaylar açıkladı.  Kale Belediyesi’nden çıkan enteresan faturalar arasında; “180 bin liralık fatura pide faturası, 720 bin liraya belediye tuvaleti tadilatı ve 247 bin lira bayrak alımı faturası” bulunuyor. Bu arada seçimin galibi olan CHP'li Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, mazbatasını almasının hemen ardından, “belediyedeki işleyişin durdurulduğunu ve personelin baskıyla işten çıkarıldığını” belirten bir paylaşım yaptı. Eraydın, ayrıca belediyenin tazminat yükü altına sokularak kasasının tamamen boşaltıldığını iddia etti.



EN BORÇLU BULDAN VE DÜĞÜNLER BELEDİYEDEN!
Özetle milyonlarca lira borç devralan Denizli’nin CHP’li İlçe Belediye Başkanları içinde en borçlusu ise 109 Milyon lira borçla Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak oldu. Buldan’da yerel seçimlerden kısa bir süre önce pazarlık usulü ile kiraya verilen belediyeye ait düğün salonu ve park için kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle sözleşme iptali yapıldı. İkna edilen işletmeci anahtarları törenle Başkan Orpak’a teslim etti. Park ve düğün salonu belediye tarafından işletilecek, ilçedeki düğünler cüzi bir ücret karşılığı burada yapılacak.





EN ETKİLİ TEŞHİR VE DEŞİFRE HAREKETİ ÇAVUŞOĞLU’NDAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu “belediyeciliğe ve politikaya” adeta yeni bir trend ve yöntem kazandırdı. Gerçekleştirdiği “teşhir ve deşifre yöntemleri” ile bir anda Türkiye Gündemi’ne yerleşen Başkan Çavuşoğlu Çınar Meydanı’nda halkın yorumuna sunduğu “Saltanat Arabaları Sergisi” ya da “Makam Arabaları Saltanatı Sergisi” ile adeta Top On oldu. Çavuşoğlu, siyaset ve yerel yönetimler sistematiğine; “Yanlış yapanı afişe ederim!” anlayışı ile sanki “etik ve liyakat” kavramlarını geri getirmek için de bir adım attı.





KARACA VE ARPACI’DAN BAŞKANLARA TEBRİK ZİYARETLERİ!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’a da tebrik ziyaretleri aralıksız sürüyor. TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile Şeref Arpacı Büyükşehir Başkanı Çavuşoğlu’nu ziyaret etti ve tebrik ederek başarılar diledi.



Ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret eden Karaca ve Arpacı daha sonra da Pamukkale Belediyesi’ne geçerek Başkan Ali Rıza Ertemur’u makamında ziyaret etti. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ziyaretler sonra yaptığı paylaşımda, “İnanıyorum ki, Denizli’deki CHP’li Belediyelerimiz halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışı ile CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarı çıtasını yukarı taşınmasına güç vererek başarılı çalışmaları ile Türkiye’de adından söz ettireceklerdir” dedi.



CEMİYET YÖNETİMİNDEN ÇAVUŞOĞLU’NA ZİYARET!
Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Yönetimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Osman Nuri Boyacı ziyarette yaptığı konuşmada Denizli basınının 7 gün 24 saat halkı bilgilendirmek için çaba harcadığını belirterek, “Bundan sonra da sizinle uyumlu bir şekilde çalışacağımıza inanıyor, görevinizde başarılar diliyoruz” dedi. Başkanı Çavuşoğlu ise, “Basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var” dedi.



GAZETECİ GAZETECİLİĞİNİ YAPSIN, BİZ DE BELEDİYECİLİĞİMİZİ…
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çavuşoğlu, “Bundan sonraki süreçte; Denizli basınıyla mutlu, basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var. Bu anlamda da çok yol kat etmemiz gerekiyor. Bunu da beraber başaracağız. Ben her zaman söyledim. Dün de, bugün de, yarın da söyleyeceğim. Denizli’de en çok eleştirdiğiniz insan ben olmalıyım ki hem ben doğruyu bulmalıyım, hem hatalarımdan ders almalıyım.



Beni alkışlamak üzerine bir sistem olmasın, istiyorum. Yazılı, görsel ve dijital olmak üzere tüm basın camiasına çağrımız bu. Nerede en ufak bir hatamız varsa, nerede bir yanlışımız varsa, biz istiyoruz ki basın bizi eleştirsin, biz istiyoruz ki basın özgür olsun” dedi. Sadece Büyükşehir Belediyesinin “haber bültenleri” üzerinden değil emek harcanan bir sistem istediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Tabi şartlarınız çok kolay değil, onun da farkındayız. Ama birbirimize hükmetmeden herkesin kendi çalışma alanı içerisinde herkesin kendisini çalışabildiği bir sistem kuralım. O zaman biz de mutlu oluruz” diye konuştu.



ESKİ REKTÖR BU PARAYI ÖDEYECEK!
Şifre Haber’in gündeme taşıdığı ve her aşamasını yakından takip ettiği PAÜ TEKNOKENT A.Ş’deki ‘usulsüz maaş skandalı’ vakasında mahkeme kararını verdi. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17/04/2024 itibarıyla son kararını verdi ve Eski Rektör Hüseyin Bağ ile Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’a, yasal olmayan bir şekilde kendilerine yazdıkları maaş ödemelerinin toplamı olan 704 bin 478 TL’nin avans faizi ile birlikte tahsiline oy birliğiyle karar verdi. Bu rakamın avans faiziyle ve mahkeme masraflarıyla birlikte 2 milyon 500 bin TL’ye çıkabileceği de belirtiliyor.



NE OLMUŞTU?
Kendisini yasal olmayan bir şekilde genel müdür atayarak maaşa bağlayan, bununla da kalmayıp bir genel müdür yardımcısı ve danışmanı da aynı hukuksuzluk silsilesi içerisinde göreve getirerek PAÜ TEKNOKENT’i 800 bin liradan fazla zarara uğrattığı müfettişler tarafından tespit edilmişti. Bunun üzerine Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan hakkında PAÜ TEKNOKENT A.Ş yönetimi tarafından, suç duyurusunda bulunulması kararı verilmiş ve yargılama süreci başlatılmıştı.
fixed-whatsapp-icon