Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

474 Yazı

(EKOPOLİTİK) İNSANİ KRİZİ ÇÖZDÜ, KIRMIZI VESPA’YI BÜYÜKŞEHİR’E SÜRDÜ!

ÖZGÜR ÖZEL’DEN “VİCDAN VE LİDERLİK DERSİ!”



Denizli’ye gelen ve seçimlerden sonra ilk açık hava mitingini yapan CHP Lideri Özgür Özel; “önce bir insanı krizi çözdü, ardından da kırmızı Vespa’yı Denizli Büyükşehir’e doğru sürdü.



Kırmızı Vespa teslim töreninde kızını bir “kadın cinayetine” kurban veren acılı bir babanın feryadına kulak veren ve soğukkanlı, insani bir yaklaşımla aileyi ikna eden CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de sergilediği “”insanlık ve liderlik” derslerini bir de Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makam Odasında gösterdi. Belediyede kendisinden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam koltuğuna oturması istenen Özgür Özel bu teklifi kabul etmedi ve masanın ön tarafındaki koltuğa bir konuk olarak oturdu. Özel, “Bu koltuğun sahibi Denizli halkının seçtiği Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’dur” dedi. Ve klasik mekan ziyaretlerinde karşılaşılan “yer değiştirme geleneğine” de önemli ve ders niteliğinde bir gönderme yaptı.



KIZINI KAYBEDEN BABAYA “YAKA PAÇA DEĞİL, İKNA YOLUYLA MÜDAHALE!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a hediye ettiği Vespa motosikletin takdimi sırasında kızını kaybeden acılı bir babanın feryadı bir anda ortalığı karıştırdı ve dikkatlerin törenden Nazilli’li Hilmi Aslan’a çevrilmesine yol açtı.
Geçtiğimiz ay, Aydın’ın Nazilli ilçesinde eski sevgilisi olduğu öne sürülen İbrahim O. tarafından silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Ömür Aslan’ın babası Hilmi Aslan tören sırasında birden “17 yaşında kızım öldürüldü. PKK’lılar öldürdü. Nerede devlet, nerede adalet?” diye bağırmaya başlayınca Özgür Özel’in motosiklet törenine katılan kalabalık adeta dondu kaldı.  Vatandaşlar başlangıçta ne olduğunu anlayamadı. Aslan’a müdahale edilmek istendi fakat o sırada kızının bir cinayete kurban gittiği anlaşılarak Özel ile görüşmesi sağlandı. 



ÖZEL’DEN DİPLOMASİ VE LİDERLİK DERSİ
CHP Lideri Özgür Özel bunun üzerine konuşmasını yarıda keserek acılı babayı dinlemek için yanına gitti. Hilmi Aslan, “Ben kızımı kendi ellerimle toprağa verdim. İsmini de Ömür koydum ki ömrü uzun olsun. Geliyorum kapılar hep kapalı. Belediye başkanını arıyorum açmıyorlar telefonumu. Ben Ankara’da konuşurken elime mikrofonu verdiklerinde herkes arkamdaydı, şimdi nerede? Ben melek gibi kızımı kendi ellerimle toprağa verdim” diyerek kızının fotoğrafını gösterdi. Kızının işyerinde başından silahla vurulduğunu belirten Hilmi Aslan; “Destek çıkan yok” dedi. Öldürülen genç kızın annesi de; “Kızımı korusalardı şu anda hayatta olacaktı” dedi. Acılı baba sözlerini “İşim yok gücüm yok. Ben kepçe operatörüyüm. Belediyeye geliyorum iş için, işçi çıkaracağız diyorlar. Benim böyle mi olmam lazım? Evim kira ekmek alacak param yok. Nerede devlet, nerede Cumhuriyet Halk Partisi?” diye konuştu. Töreni yarıda keserek acılı babanın ve eşine müdahale edilmesini önleyen ve dertli ailenin feryatlarını sonuna kadar dinleyen CHP Genel Başkanı Özel, bu insani dram karşısında soğukkanlı bir tavır ortaya koyarak adeta “diplomasi ve liderlik dersi” verdi. (Bu hareket acaba başka bir siyasi lidere, Bakan ve Başbakan’a veya bir Cumhurbaşkanı’na yapılsaydı ortaya nasıl bir manzara çıkardı? diye sormaktan kendimizi alamadık)



ÖZEL’DEN ACILI BABAYA SÖZ!
Bu sözler üzerine CHP Lideri Özel; “Biz belediyeyi alalı 10 gün oldu. Daha bir tane işçi almadık. Öncelikle seni işe alacağız, hiç sıkıntı yok. Sahip çıkacağız. Çocuğunun da adını uygun bir sokağa veririz, bir parka veririz, elimizden geleni yaparız. Biz kimseyi geride bırakmadık seni mi bırakacağız?” diye yanıt verdi. Özel programın devamında kalabalığa bilgi vererek; “Az önce kızları erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürülmüş acılı bir aile geldi. Daha önce gelmiş iş istemişler belediyeye ulaşamamışlar. Başkanımız ilk kez konuya dahil oldu. Bundan sonra gereken yapılacak. Elimizden geleni yapacağız. Siz merak etmeyin” dedi. 



İNSANİ KRİZİ ÇÖZDÜ, KIRMIZI VESPA’YI BÜYÜKŞEHİR’E SÜRDÜ!
CHP Lideri Özgür Özel, Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a hediye ettiği Kırmızı Vespa ile daha önce de söz verdiği ve TV programlarında açıkladığı gibi halkı selamlayarak belediye binasına sürdü. CHP lideri Özgür Özel, aradıkları Kırmızı Vespa’yı ancak Sivas’ta bulabildiklerini belirtti. 300 bin lira değerindeki motosikletin bedelini kendi cebinden ödediğini söyleyen Özel kısa süre önce Vespa’yı Denizli’ye gönderdi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise motosiklete binmek için Özgür Özel’in Denizli ziyaretini bekledi. Bu sabah CHP Denizli il binası önünde yapılan törende Özel, Horzum ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Vespa’nın kurdelesini birlikte açtı.



“DENİZLİ’Yİ ALIN VESPA BENDEN, DEDİM!”
Vespa teslim töreninde bir konuşma yapan Özel; “Seçimden önce Denizli’de mevcut belediyenin çok güçlü olduğu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir rekabete girişemeyeceği ifade ediliyordu. Aslında biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Büyükşehir belediye başkan adayımız arayışını, iki arkadaşımız çok samimi bir şekilde sürdürdüler. Çünkü onlar bir şeye inanmışlardı: ‘Biz bu belediyeye alırız’… Onlar hayallerine ortak olacak bir aday bulamadılar. Ardından onlar ve örgütümüz Nuri Çavuşoğlu noktasında birleştiler. Bana gelip “Nuri’yi aday yapacağız, biz bu seçimi alırız.” dediler. Ben çok inandığım ve güvendiğim insanların yüzündeki ışıltıdan etkilendim ve Nuri Çavuşoğlu‘nu aday gösterdik” dedi. Seçim gecesi Horzum ile yaşadığı diyalogu da paylaşan Özel; “Seçim akşamı biz bütün Türkiye’den sonuç alıyoruz. Gökhan başkanım Kilis’i aldığımız haberini verdikten hemen sonra, altın sandıklara bakmak için Ali Osman Başkanımı aradım ve altın sandıkları hızlı girmelerini söyledim. ‘Denizli’den gelen haberler iyi, alıyoruz Denizli’yi’ dedi. Aman dedim gevşemeyelim ve sandıkları girelim. ‘Başkanım benim de bir talebim olabilir mi?’ diye sordu. ‘Buyur’ dedim. ‘Benim motor 300 cc olabilir mi?’ dedi. Bizim Manisa’da bir laf var, şeytanın karı boşadığı zaman derler. ‘Böyle zamanda aklına bu mu geliyor? Telefonu kapat. 300 cc kolay sen al belediyeyi’ dedim. Ertesi gün bir baktık ki, Ali Osman Başkanımın son anda araya sıkıştırdığı 300 cc 3 kat daha pahalıymış. Öyle olunca araştırdık ve başkanımızın istediği motoru Sivas’ta bulduk ve getirttik. Ücretini Manisa İş Bankası şubesinden yatırdık. Ankara’dan yatırınca partiye mi aldırdı derler. Bu bizim borcumuz dedik. Şimdi bu hediyeyi kendisine takdim etmek üzere buradayız. Tabii anahtar hala bende. Bu hediyeyi Büyükşehir belediye başkanımız çözsün istiyorum. Bu başarı elde edildiyse, adayla örgütün uyumu sayesinde, örgütümüzün desteği sayesinde elde edildi” ifadelerini kullandı.



HORZUM; “CHP DEĞİŞMEDEN ÜLKE DEĞİŞMEZ” DEDİK, İNANDIK VE KAZANDIK!”
CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ise; “Biz bu yola çıktık ve örgüt içerisinde yıllarca mücadele verdik. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için ciddi anlamda efor sarf ettik. Ama Denizli’de istediğimiz sonucu genel seçimlerde alamadık. Ardından 19 ilçe başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve belediye başkanlarımızla kapalı alanda bir toplantı yaptık. Kongreler süreci bitmiş, kurultaya doğru az yol kalmıştı. Bu süreçte biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadro değişikliği ile ülkedeki yönetim şeklinin değişebileceğine inanmıştık. ‘Cumhuriyet Halk Partisi değişmeden ülke değişmez’ dedik.  O gün toplantıya katılan örgütün, tamamının oy birliği ile Özgür Özel’i desteklemeye karar verdik. Bunu yaparken 14 kurultay delegesi değil gençlik kolları, kadın kolları, ilçe yönetimleri, ilçe başkanları ve üyelerle tam mutabakatla bu desteğimizi verdik. O zamanlar zaptırapt altına aldığımız gerekçelerimizi yazan belgeyi sayın genel başkanımıza şimdi takdim ediyorum” diye konuştu.



KASKLARINI TAKTILAR, BİRLİKTE YOLA ÇIKTILAR
CHP Lideri Özel ve İl Başkanı Horzum daha sonra kasklarını takarak Kırmızı Vespa’ya bindi. Alkışlar ve kalabalık eşliğinde Ali Osman Horzum önde, Özgür Özel arkasında motosikleti Gazi Bulvarı üzerinden Denizli Büyükşehir Belediyesi binasına sürdüler. Kırmızı Vespa’ya 20 BN 919 plakasının takılı olduğu görüldü. Plakanın üstünde ise ‘Sayın Genel Başkanım Özgür Özel sağ olsun” yazısı dikkat çekti.



BU KOLTUK DENİZLİ HALKININ VE HALKIN SEÇTİĞİ KİMSE, ONUNDUR!
CHP Lideri Özgür Özel’in “politika ve liderlik dersleri” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında da sürdü. Makam odasında kendisinden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam koltuğuna oturması istenen Özgür Özel bu teklifi kabul etmedi ve masanın ön tarafına bir konuk olarak oturdu. “Bu koltuğun sahibi Denizli halkının seçtiği Belediye Başkanı” diyen CHP Genel Başkanı Özel, “Bu koltuğa bir kişi oturabilir. O da Denizlililer kimi seçtiyse odur. Bu koltuk Denizli halkı kimi seçtiyse onun yani Bülent Nuri Çavuşoğlu’nundur” dedi. Özgür Özel makam odasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin A Takımını oluşturan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkan Vekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş ve DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın ile objektiflere poz verdi.  

fixed-whatsapp-icon