Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

467 Yazı

(EKOPOLİTİK) ERTEMUR’UN ŞAMPİYONLARI “POTANIN EN KIYMETLİLERİ!”

**CHP’Lİ BAŞKANLARI İLK ZİYARET EDEN DEVLET ERKANI ÜYESİ REKTÖR KUTLUHAN OLDU!



Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu’nda yer alan “Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı”, geçtiğimiz Pazar yarı finalde mücadele ettiği Şanlıurfa Bedensel Engelliler Takımı’nı üçüncü maçta yenerek adını Süper Lig’e yazdırdı.



Şampiyonluk sevincini Pamukkale Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte doyasıya yaşayan mavi-beyazlı takımın sporcuları gelecek sezon Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde boy gösterecek.



İKİ BAŞKANIN ŞAMPİYONLARI “POTANIN EN DEĞERLİLERİ!”
Pamukkale Belediyespor Kulübü; 2015 yılında faal hale gelen ve ilk branşı olan “tekerlekli sandalye basketbol branşında” büyük bir başarıya imza attı. Mavi-beyazlı kulüp 2023-2024 sezonunda Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde Belediyesi  mücadele etti.



Grubunda oynadığı 16 maçın 15’ini kazanan mavi-beyazlı takım grubunu zirvede tamamlayarak Play-off’lara kaldı. Amed Sportif ile çeyrek final eşleşmesinden 74-39 ve 77-41’lik skorlarla galip ayrılan Pamukkale Belediyespor, yarı finalde ise Şanlıurfa Bedensel Engelliler ile mücadele etti.



Denizli’deki ilk maçı 75-73 kazanan mavi-beyazlı takım deplasmandaki maçtan 74-63 mağlup ayrıldı. Süper Lig’e çıkacak takımı belirleyecek olan 3. Maç ise Hasan Güngör Spor Salonu’nda oynandı. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Başkan Yardımcısı Himmet Yavaş ve belediye meclis üyelerinin de izlediği maçtan 79-72 galip ayrılan mavi-beyazlılar adını Süper Lig’e yazdırmayı başardı. Bu sezon oynadığı 19. maçta 18. galibiyeti alan Pamukkale Belediyespor finalde Beta Enerji Adana ile sıralama maçı oynayacak. 



ONLAR BAŞKAN ERTEMUR’UN EN DEĞERLİLERİ!
Şanlıurfa Bedensel Engelliler maçından sonra Pamukkale Belediyesporlular Süper Lig’e çıkma sevincini doyasına yaşadı. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, sporcuların sevincine ortak oldu. Sporcuları tek tek kutlayan Başkan Ertemur, büyük sevinç ve coşku yaşadı. Ertemur, “Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.



Takımın sporcuları ve teknik heyeti ile birlikte kulüp yöneticileri büyük emekler verdi. Takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Süper Lig’e çıkmayı başardık. Onlar sporcuların en değerlileri, adeta birer mucizeye imza attılar. Takım oyunlarının en önemlisi ve değerlisi olan bu spor branşı hep önceliğimiz olacak. Bundan sonra da takımımıza desteklerimiz devam edecek. Pamukkale Belediyespor Süper Lig’de de başarıyla mücadele edecek” dedi.



“AMATÖRDEN SÜPER LİGE; İKİ ÖNEMLİ  BAŞARI ÖYKÜSÜ”
İKİ BAŞKANIN ŞAMPİYONLARI “POTANIN EN KIYMETLİLERİ!”
Evet, yerel yönetimlerin spora ve sporcuya olan desteği öncelikle “amatöre ve amatör klüplere” olmalı. İşte bununla ilgili Denizli’de karşımızda “Amatörden Süper Lig’lere” uzanan iki başarı örneği var. Bunlardan ilki Süper Lig’de mücadele eden Merkezefendi Belediyesi Basketbol Takımı  (Denizli Basket) idi. Takım 1998 yılında PAÜ Basketbol Takımı olarak amatör bir ruhla kuruldu. Daha sonra Denizli Basket takımı adını aldı. Ardından Sinpaş Denizli Basket Kulübü olan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü Merkezefendi Belediyesi’nin desteği ile Basketbol Süper Ligi’nde mücadele veren bir takım oldu.



Denizli’nin iki büyük ilçesinden de yine Merkezefendi’de olduğu gibi “amatörden Süper Lig’e” bir başarı öyküsü geldi. Yukarıda da anlattığımız gibi Başkan Şeniz Doğan’ın desteklediği Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı gibi Başkan Ali Rıza Ertemur’un desteklediği (bunun için söz verdiği) Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı da “amatörden Süper Lige” bir başarı öyküsü ile bugünlere geldi. Ve Pamukkale’nin yeni Başkanı Ertemur’un da en değerlilerinden biri oldu.



YAVAŞ VE ÇİZMECİOĞLU’NDAN SONRA GÖZLÜKAYA VE ÇOLAKOĞLU “YARDIMCI BAŞKAN!”
Öte yandan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, yeni dönemde kendisiyle birlikte görev yapacak başkan yardımcılarından ikisini daha belirledi. CHP Denizli eski il başkanlarından ve SMMMO Denizli eski Şube Başkanı Himmet Yavaş ilk belirlenen Başkan yardımcısı olurken, belediye meclisi kontenjan adayları arasında yer alan Uğur Çizmecioğlu da başkan yardımcısı olarak atanan ikinci isim olmuştu. Başkan Ertemur’un diğer iki yardımcısı ise önceki Başkanlar Hüseyin Gürlesin ve Avni Örki dönemlerinin Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya ile yine Başkan Avni Örki döneminin başkan yardımcılarından Hüseyin Çolakoğlu oldu.


 
CHP’Lİ BAŞKANLARI DEVLET ERKANI’NDAN İLK ZİYARET EDEN REKTÖR KUTLUHAN OLDU!
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yeni seçilen CHP’li Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ilk ziyaret eden devlet erkanı (protokol) üyesi oldu.



Kutluhan önce Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur’u makamında ziyaret etti ve başarılar diledi. Başkan Ali Rıza Ertemur ise “Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ahmet Kutluhan’ı ağırladık. Ziyaretleri için sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Pamukkale’mizi eğitimin Başkenti yapmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Rektör Kutluhan aynı gün bu kez de CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret etti. Doğan ile Başkanlık Makamı’nda sohbet eden Ahmet Kutluhan başarı dileklerini iletti. Doğan ise “Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a nazik ziyareti için teşekkür ederim” paylaşımı yaptı.

fixed-whatsapp-icon