Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

(EKOPOLİTİK) OCAKTA ATEŞ, POLİTİKADA KULİS BİTMEZ

**KILIÇDAROĞLU OCAK 2023’DE DENİZLİ’DE, ONLARA CHP ROZETİ’Nİ
BAŞKAN DOĞAN TAKACAK! SİYASİ BÜYÜKLÜK, SİYASETÇİYİ BÜYÜTÜR.. DESTİCİ GELİYOR, BAŞKAN ÖRKİ’YE GEÇMİŞ OLSUN, DENİZLİ’NİN İLK FAHRİ KONSOLOSU; OKAN OĞUZ.. “VE DURGUN AKARDI DON”


Denizli’de politikanın yakıcı bir hal aldığı şu günlerde siyaset kazanı da iyice kaynamaya başladı.



KILIÇDAROĞLU OCAK 2023’DE DENİZLİ’DE
Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle daha önce bir Denizli ziyaret programını erteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Kasım tarihindeki Denizli programı da başka bir tarihe ötelendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan edinilen bilgiye göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu Denizli’ye Ocak 2023’de gelecek. Ve ildeki CHP’li belediyelerin (başta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın) tamamlanmış yatırımlarının açılışlarını da yapacak.



GÖZLERİ ASIL SİYASİ MEMLEKETLERİ CHP’DE
Memleket Partisi Denizli’deki istifalar silsilesi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde MP Pamukkale ilçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri toplu olarak istifa etderken geçen yıl (Şubat 2021) CHP’den istifa eden ve bir süre sonra Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’ne geçen Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin 3 Meclis Üyesi Murat Çımık, Arif Suna ve Gökhan Deda şimdi de MP’den istifa etti. Çımık, Suna ve Deda’nın “asıl siyasi memleketleri” olan CHP’ye geri dönecekleri iddia edilirken, bu üç meclis üyesine CHP tabanından tepkilerin yükseldiği de gözlerden kaçmadı.



CHP Merkezefendi Teşkilatından bazı CHP’liler, “Murat Çımık, Arif Suna ve Gökhan Deda iki yıldır Cumhur İttifakı ile (AKP ve MHP ile) işbirliği yapıp Şeniz Başkanı’ın çalışmalarını, kilitlemeye ve sabote etmeye çalıştılar. Şimdi de ‘yuvaya, asıl memleketleri olan CHP’ye geri dönüşten’ söz ediyorlar. Aslında bu üçlü yaptıklarının hesabını, özeleştirisini vermeli” diyorlar.



HER SİYASİ BÜYÜKLÜK,
SİYASETÇİYİ BÜYÜTÜR
Evet, son dönemde Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki kritik oylamalarda, MP’den istifa eden her 3 meclis üyesinin de Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan yana el kaldırmaları ve destek vermeleri dikkat çekiyor.



Çımık, Suna ve Deda’nın “asıl siyasi memleketleri” olan CHP’ye geri dönecekleri iddia edilirken, onlara CHP Rozetlerini siyasi bir olgunluk ve büyüklük yapacak CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı (Olası Büyükşehir Başkan Adayı) Şeniz Doğan’ın takması da hiç sürpriz olmayacak. Denizli siyasi arenasında şimdi bütün gözler CHP’li kadın Başkan Şeniz Doğan’da…



DESTİCİ DENİZLİ’YE GELİYOR
Öte yandan Cumhur İttifakı bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de 20 Kasım tarihinde Denizli’de olacağı bildirildi. BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke Genel Başkan Destici’nin programı ile ilgili bir açıklama yapacaklarını kaydetti.



BAŞKAN ÖRKİ’YE GEÇMİŞ OLSUN
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin ağır bir gribe yakalandığı ve yaklaşık bir aydır bu hastalıkla mücadele ettiği öğrenildi. Siyasi kulislerde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yerine hazırladığı bir isim olarak konuşulan AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye geçmiş olsun, diyoruz.



KARAMANLIOĞLU 5 KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN
MİLLİ GÜREŞÇİYİ PAMUKKALE’DE MİSAFİR EDECEK
Pamukkale’nin Fahri Turizm Elçisi olarak tanınan iş insanı ve turizmci Abdurrahman Karamanlıoğlu, 5'inci kez dünya şampiyonluğu yaşayan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçen Rıza Kayaalp’i Ankara’daki oteli Ankara Ramada’da ağırladı. 10-18 Eylül 2022 tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan ve 5. kez dünya şampiyonluğu yaşayan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçen Rıza Kayaalp ailesiyle birlikte Pamukkale’de tatil yapacak.



Kayaalp’i Pamukkale Karahayıt’taki termal oteli Colossae’ya davet eden Abdurrahman Karamanlıoğlu, Kayaalp’in başarılarından gurur duyduğunu ifade etti ve başarılarının devamını diledi. Karamanlıoğlu, “Güreşte 5 kez Dünya şampiyonu olan Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp ve ailesini Pamukkale’de otelimizde misafir edeceğiz. O bizim, Türkiye’nin gururu” dedi.



DENİZLİ’NİN İLK FAHRİ KONSOLOSU; OKAN OĞUZ
Denizli tarihinin ilk yabancı misyon temsilciliği Kazakistan Fahri Konsolosluğu geçtiğimiz günlerde açıldı. Kazakistan’ın Denizli Fahri Konsolosu ise iş insanı Okan Oğuz oldu. Okan Oğuz, bir süredir yürüttüğü Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Kosolosluğu’nu ete kemiğe büründürdü ve Kazakistan Fahri Konsolosluğu Denizli ofisinin açılışına ön ayak oldu.  Evet, Denizli'nin ilk konsolosluğu; Kazakistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu düzenlenen resmi bir tören sonrası açıldı. Merkezefendi ilçesinde düzenlenen törene Türkiye ve Kazakistan ile Denizliden yoğun katılım oldu.



BİR KAZAK DESTANI;
“VE DURGUN AKARDI DON”
Kazakistan Cumhuriyeti’nin ilk Denizli Fahri Konsolosu olmanın mutluluğunu yaşayan Okan Oğuz, “Denizli şehir tarihinin ilk fahri konsolosu olarak bu konuşmayı yapıyor olmaktan mutlu ve gururluyum. Kazakistan nasıl bizim ata yurdumuzsa, Türkiye'de Kazak kardeşlerimizin ikinci evidir" dedi. İş hayatı boyunca Kazakistan’da da bulunan Denizli’nin ilk Fahri Konsolosu Okan Oğuz, iyi derecede Rusça, İngilizce ve Kazakça da biliyor. (Söz Kazkistan’tan açılmışken; Nobel’li Kazak Yazar Mihail Şolohov’un bir kazak destanı olan 4 ciltlik ‘Ve Durgun Akardı Don’ romanını da okumadan geçmeyin lütfen demeyi kendime görev sayarım)

fixed-whatsapp-icon