Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

465 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÖNCE KIRMIZI MOTOSİKLET GELDİ, ŞİMDİ DE ÖZEL DENİZLİ’YE GELİYOR!

**ÖZEL’DEN ÇAVUŞOĞLU’NA MOTOSİKLETLİ KUTLAMA!



CHP Denizli’de çeyrek asır sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu seçim başarısının ödülü olarak, Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a kendi cebinden ödeyerek 300 bin liralık kırmızı motosiklet hediye etmişti.



CHP Lideri Özel ile Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum arasındaki “ödüllü seçim iddiası” miting meydanları ve TV Programlarında o kadar çok konuşuldu ki; ülkede Vespa satışları adeta patladı. Özel’in Horzum’a almak için harekete geçtiği Vespa Motosiklet ancak Sivas’taki bir bayide bulunabildi.



VESPA HORZUM’A TESLİM EDİLDİ
CHP Genel Başkanı Özel’in hediyesi sonunda Denizli’de sahibine, yani CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’a teslim edildi. Horzum; “plaka ve ruhsat” işlemlerini hemen başlatırken, şimdi gözler verilen sözün en önemli bölümüne yani; “Özgür Özel’in Horzum’un kullandığı kırmızı motosikletin arkasına binerek Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yapacağı” motosiklet seyahatinin ne zaman olacağı konusuna çevrildi.



ÖZEL’DEN ÇAVUŞOĞLU’NA MOTOSİKLETLİ (ÇOK ÖZEL) KUTLAMA!
Evet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel önümüzdeki günlerde Denizli’ye bir ziyarette bulunacak. Özel’in programı uygun olursa bu ziyaret 23 Nisan Bayramı’na denk getirilmeye çalışılacak. İşte CHP Lideri Özel bu tarihte CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un arkasında “kırmızı motosiklete” binecek ve İl Başkanlığından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu (kısa motosiklet turu ile) kutlamaya gidecek.  



KIRMIZI MOTOSİKLET’İN ÖYKÜSÜ
CHP Lideri Özgür Özel’in meydan mitingleri ve TV Programlarında sık sık dile getirdiği Denizli’ye ilişkin anekdotu çok ünlü oldu.. Özel bu anekdotunda, seçim başarısı olarak CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a 300 bin liralık motosiklet hediye ederek, hayalini gerçekleştirdiğini anlatıyordu.. Özel, önce Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Denizli Büyükşehir Başkan adayı yapılması ile başlayan bu ilginç iddia sürecini  her yerde şöyle anlattı; "İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Parti Meclisi Üyesi Nuri Çavuşoğlu, doğru bir adayla seçimi kazanacağımıza inandılar, çok gayret ettiler. Teklifler götürdüler, o hayallerine ortak edemediler, inandıramadılar bazılarını. İl Başkanı, 'Nuri'yi aday yapalım' dedi. 'İstiyorsa yapalım' dedim. Aday yaptık, gitti kampanyaya başladı. Yine bir gün oturuyoruz. Ali Osman Horzum, 'İki tane hayalim var başkanım, biri inşallah gerçek olacak bu sefer' dedi. Sordum 'Nedir senin hayalin' diye. 'Bir tanesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan il başkanı olmak istiyorum. Bir de bu işleri bırakınca kırmızı Vespa alacağım, Denizli'de gezineceğim' dedi. Ben de 'Büyükşehir'i kazan Vespa, kırmızı motor benden' dedim. Seçim akşamı altın sandık uygulamamız vardı, erken sonuç almamız lazım. Onlar az girmiş. Aradım bunu artırın diye. Bana 'bir şey sorabilir miyim' dedi. 'Sor' dedim, motorun 300 cc olmasını istedi, ben de 'olur, olur, kapat' dedim. Millet beni merak ediyor, şurası kazanıldı, burası kazanıldı. Kaybettiğimiz de var, Vespa motor gitti, 300 bin lira para verdik. O gecedeki tek kaybım Ali Osman Horzum'a Vespa motosiklet.Oysa asıl ütülen ben oldum."



HORZUM HEM 15+3 İLÇE, HEM 1 BÜYÜKŞEHİR, HEM DE VESPA MOTOSİKLET KAZANDI!
Öte yandan bu seçimin belki de en çok ilçe ve belediye kazanan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’du. Kısacası Horzum bir büyükşehir toplam 19 belediye kazanan bir il başkanıydı. Nasıl mı? Horzum Denizli’de 15 İlçe Belediyesi ile 1 Büyükşehir Belediyesini kazanan il başkanı olurken, Afyon’da da Başmakcı, Evciler ve Dinar Belediye Başkanlıklarının CHP’ye geçmesine yardımcı olan bir il başkanıydı.



SEÇİMİN KAZANANI “19 BELEDİYE İLE HORZUM”
Kısacası Denizli’nin ilçelerindeki seçim çalışmalarının yanında memleketi Afyon’un Başmakcı (doğduğu ilçe), Dinar ve Evciler ilçelerinde seçim çalışmalarına katılan Horzum buralardan gelen başarı ve zafer haberleri ile CHP’nin belki de en mıtlu il başkanı olmuştu. Ali Osman Horzum Afyon’un bu 3 ilçesinde belediye başkanlıklarının başka partilerden CHP’ye geçmesi ile sevinmiş ve toplamda 16+3 yani 19 Belediye Başkanlığı skoruma imza atmıştı. (Bu arada Horzum Afyon’un Denizli’ye yakın ilçesi Dazkırı’ya davet edilmemiş ve bu ilçede de CHP seçimi kaybetmişti)

fixed-whatsapp-icon