Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) BU ÇAĞRI HERKESE! BU İDDİALI HEDEF DÜNYA KENTİ DENİZLİ İÇİN!”


PAÜ REKTÖRÜ KUTLUHAN’DAN DENİZLİLİ YARDIMSEVERLER VE İŞADAMLARINA ÖNEMLİ BİR ÇAĞRI VAR;

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ; İŞADAMLARI, VALİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE KISACASI DENİZLİLİ BÜTÜN YARDIMSEVERLERİN DESTEKLERİ İLE İLK’LERİN VE TEK’LERİN ÜNİVERSİTESİ” KİMLİĞİNİ KAZANACAK VE “TÜRKİYE’NİN SAĞLIKTA DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ” OLACAK…




Geçtiğimiz hafta hayır işleri ve yardımseverlikleri ile ünlü Denizlili İşadamlarına PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’dan çok önemli bir çağrı geldi. Prof. Dr. Kutluhan düzenlediği  ayrıntılı basın toplantısında hayırsever işadamlarına seslendi. Rektör Kutluhan, “Gelin! Pamukkale Üniversitesi’ni Dünyanın en bilinen ve tanınmış ‘Tematik Hastaneler Merkezi’ne’ dönüştürelim. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapan, Dünya’nın her yerinden turist ve ziyaretçi çeken Denizli; sanayicisi, işadamları ve üniversitesi ile birlikte bunu da başaracaktır” dedi.




Pamukkale Üniversitesi’nin “Tıp ve Sağlık” alanında önemli iddialarının olduğunu ve PAÜ’nün kuruluşu ile Üniversite Hastaneleri’nin yapımında Denizlili hayırseverlerin çok önemli katkılar sağladığını belirten Rektör Kutluhan,“PAÜ’yü 30 yıl önce siz kurdunuz, Dünya çapında bir üniversite yapmak da sizin elinizde” dedi.



PAÜ’NÜN TÜM SAĞLIK YATIRIMLARI
ÜLKE TURİZMİNE DE HİZMET EDECEK
Kendisi’de tıpçı bir bilim adamı olan Rektör Prof. Dr. Kutluhan PAÜ’nün Türkiye’de ve dünyada üniversitelerle yarışabileceği en uygun ve elverişli bilimsel temanın “tıp ve sağlık alanı” olduğunu açıklamıştı. Kutluhan, “Denizlili işadamı ve sanayicilerin katkılarıyla PAÜ’yü Dünyanın ‘tematik hastaneler merkezi’ haline getirecek sağlık projelerimiz var” demiş ve “Karahayıt’ta termal otellerin ortasında yapımı devam eden ‘PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, başta otistik çocuklar olmak üzere ‘engelli çocuklar ve çok yaşlı hastaların’ diş tedavisinin yapıldığı ‘Narkozlu Diş Hekimliği Hastanesi’, son dönemde sıklıkla gündemde olan SMA’lı bebekler için ‘SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi’, inme tedavilerinde hastalara, ilk 5-6 saat içinde müdahale edilebilecek acil servise yakın bir ‘İnme Merkezi’, beyin hasarı olan çocuklar için bir ‘Çocuk Romatolojisi Merkezi’,  yine PAÜ Hastaneleri bünyesinde ‘Metabolizma Merkezi’ ve ‘Çocuk Yanık Merkezi ile Yanık Yoğun Bakım Ünitesi’ kurulması en önemli hedeflerimiz arasında. PAÜ’nün Türkiye’de ve dünyada üniversitelerle yarışabileceği en uygun ve elverişli bilimsel alan ve tema ‘tıp ve sağlık’ alanı” diye konuşmuştu.



PAÜ bünyesinde gerçekleştirilecek tüm sağlık yatırımlarının “Denizli, Pamukkale ve ülke turizmine” hizmet edecek yatırımlar olduğunu söyleyen Rektör Kutluhan, “Termal kaynakları ve potansiyeli ile ünlü Denizli, PAÜ sağlık yatırımları ile birlikte adeta sağlık turizminin başkenti olacak” dedi.



BU ÇAĞRI HERKESE!
Biz de Çallı Rektör Kutluhan’ın bu çağrısını biraz daha genişleterek “Pamukkale Üniversitesi; İşadamları, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve kısacası Denizlili bütün yardımseverlerin destekleri ile ilk’lerin ve tek’lerin Üniversitesi kimliğini kazanmalı ve ‘Türkiye’nin sağlıkta Dünyaya açılan penceresi’ olmalı” önerisi haline getirdik. Ve , “Bu çağrı herkese” demekten kendimizi alamadık. Devlet-Millet İşbirliği ile yapılan eğitim kurumları ile her dönem ön plana çıkan bir il olan Denizli bize göre şimdi de, üniversitesini niye bir “Dünya Markası” haline getirmesin?



VALİ ATİK VE BAŞKAN ZOLAN’IN
DESTEĞİYLE BU HAYAL GERÇEK OLUR
Evet, hepimiz İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz dönemini hatırlarız. Oğuz’un Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttüğü yıllarda Denizli’de “Devlet-Millet İşbirliği” ile onlarca, okul binası ve tefrişatı gerçekleştirildi. Müdür Oğuz’a o dönemde görev yapan tüm valiler de destek olmuş ve Denizlili hayırsever işadamları okul yaptırmak için adeta yarışmışlardı. (Hatta Orhan-Cedide Abalıoğlu ve Osman Aydınlı, Kadir Kameroğlu gibi önde gelen işadamları ve Erbakır, Çalışkan, Cinkaya vs. gibi onlarca kurum çok sayıda okul yaptırmıştı) Bu kampanyaların baş destekçisi de her daim Denizli Büyükşehir Belediyesi olmuştur. İşte yine bize göre bu önemli kampanyayı Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da sonuna kadar desteklemesi çok önemli. Atik ve Zolan’ın da desteği ile PAÜ Sağlık ve Bilimin Dünya çapında bir merkezi olacaktır.
(SON)
fixed-whatsapp-icon