Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) “AKCAN BU KEZ ÇAL’A DAMARDAN GİRDİ!”

**FETHİ AKCAN’DAN ÇAL'A “MÜSLÜM BABA DOPİNGİ!”



“Hangimiz düşmedik kara sevdaya/ Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi/ Hangimiz bir kuytu  köşe başında/ Bir vefasız için yol gözlemedik mi?/ Herkesten bir anı saklar bu yollar/ Herkesin acısı sevgisi kadar/ Güzelmiş çirkinmiş ne fark eder ki/ Deli gibi sevmek ruhumuzda var../ Aşığın gözü kör kulağı sağır/ Doğruyu yanlışı ondan görmedik/ Yakıldı yıkıldı yine  de sevgi/ Ah o vefasızlar kıymet bilmediler/ Herkesten bir anı saklar bu yollar/ Herkesin acısı sevgisi kadar/ Güzelmiş çirkinmiş ne fark eder ki/ Deli gibi sevmek ruhumuzda var..” 





“AKCAN BU KEZ ÇAL’A DAMARDAN GİRDİ!”
Bu sözler ünlü arabesk müzik sanatçısı Müslüm Baba, yani Müslüm Gürses’in çok sevilen “Hangimiz Sevmedik?” şarkısının sözleri. Ali Tekintüre’nin yazdığı bu şarkı yerel seçimlerde son düzlüğe giren Cumhur İttifakı’nın Çal Belediye Başkanı ve Adayı Fethi Akcan’ın klibinde kullanıldı.





Son düzlükte seçim çalışmalarını hiç ara vermeden sürdüren Başkan Akcan’ın “Çal Aşkı” ile adeta birebir çakışan Müslüm Gürses parçası ve “Fethi Akcan Propaganda Klibi” ilçe halkı tarafından da büyük beğeni ile karşılandı. Klipte Akcan’ın faaliyetleri ve hararetli seçim konuşmalarına yer veriliyor.



ÇAL’A MÜSLÜM BABA MORALİ
Çallı vatandaşlar Başkan Müslüm Gürses’in “Hangimiz Sevmedik” şarkısının kullanıldığı Fethi Akcan klibi ile seçime 6 gün kala siyasete odaklanıp motive olurken, ilçede gözler yeniden seçim yarışına kilitlendi.



Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan; “Bizim kuşak Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses ile büyüdü. Ergenlik dönemlerine girdiğimiz de ağlardık arkadaşlarla şarkılarını dinlerken. Ferdi bizim için ilk sırada yer aldı her zaman. Müslüm Baba ise, listede de hep ikinci sırada oldu.



Dile kolay, 40 yıla yakın zamandır duygularımıza tercüman oldu ustaların şarkıları. Düşünün, duygularınız karmakarışık. Ve ‘Huzurum Kalmadı’ ile, aşık olduğunuz kızı düşünüyorsunuz, ‘Hatıran Yeter’ şarkısını dinliyorsunuz. Kısacası sosyo-kültürel hayatın kısıtlı olduğu Çal gibi yer de can simidi gibi sarıldık, Ferdi Tayfur’a Müslüm Baba’ya” dedi.



“MAHALLELERİ GEZER VE USTALARIN ŞARKILARINI DİNLERİM!”
Çal’ın sevilen Başkanı Fethi Akcan, “Bazen otomobilime biner mahalle mahalle saatte 30 kilometre hızla dolaşırım. İlçemizin eksiklerine, sorunlarına yolculuk yaparım. Bu sırada genelde de Ferdi’yi dinlerim. Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımız, klip hazırlamış.



Seçim klibinde Müslüm Gürses’in ‘Hangimiz Sevmedik’ isimli şarkısı kullanılmış. Çok hoşuma gitti. İzleyenler ve dinleyenler de beğendi. Yıllar geçiyor dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ama bu coğrafyada Ferdi ve Müslüm gibi büyük sanatçılarımızın değeri her geçen zaman artıyor” diye konuştu.

fixed-whatsapp-icon