Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

YAZI ÇAPKINI (YENİ REKTÖR İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR, İSİMLER BU SALI CUMHURBAŞKANLIĞINDA)

DENİZLİ’NİN TEK ÜNİVERSİTESİ’NDE “YENİ BİR DÖNEME” EVET, PAÜ’YE ASLINDA YİNE VE YENİDEN BİR KAZDAĞLI GEREK!

En son aldığımız bilgilere göre PAÜ Rektörlüğü için rektör aday başvurusunda sayı 35’i geçti. Bunlardan 15’i Denizli’den ve PAÜ bünyesinden olurken, 20’den fazla isim de Ankara ve diğer üniversitelerden başvuru yaptı.
 

Yeni PAÜ Rektörü için geri sayım sürerken, YÖK Başkanlığı tarafından başvurular arasından seçilen 6 isim bu Salı Cumhurbaşkanlığı’na çıkarılacak.

En son aldığımız bilgilere göre PAÜ Rektörlüğü için rektör aday başvurusunda sayı 35’i geçti. Bunlardan 15’i Denizli’den ve PAÜ bünyesinden olurken, 20’den fazla isim de Ankara ve diğer üniversitelerden başvuru yaptı.

PAÜ Rektörü seçilebilmek için başvuru yapan ve kamuoyunda dolaşan isimlerden bize ulaşanlar ise şöyle; “Ahmet Kutluhan, Bülent Topuz, Turgut Tok, Mahmut Güngör, Semin Melahat Fenkçi, Ferhat Ağırman, Sebahattin Nas, Hasan Tüzen, Yakup Kaska, Ceyhun Karpuz, Bora Boz, Dursun Dursunoğlu, Muzaffer Adak, Ekrem Karayılmazlar, Ahmet Bardakçı, İzzet Kara, Osman Çiftçi, Erol Göka, Ali Yılmaz ve Erol Göka.”

Evet, bu başvurularda ağırlığın MHP tandanslılarda olduğu dikkat çekiyor. Bu da PAÜ Rektörü Denizli’de MHP’nin istediği bir isim mi olacak, sorusunu gündeme getiriyor.

Adaylardan Turgut Tok, Ferhat Ağırman, Yakup kaska ve Ceyhun Karpuz Ülkücü aidiyetten gelen isimler olarak tanınıyor. Öğretim Üyeleri Turgut Tok ve Ferhat Ağırman önceki dönemlerde MHP’den Milletvekili Aday Adayı olmuş PAÜ Öğretim Üyeleri. Her seçim döneminde adı politik kulislerde MHP’den milletvekili ve belediye başkan adayı olarak geçen Prof. Dr. Turgut Tok şu sıralar MHP’li adaylar arasında biraz daha ön plana çıkmış durumda.

Yine bu listede yer alan Prof. Dr. Erol Gök bir dönemin “akil insanlarından” bir isim olarak tanınıyor. Ve Ankara’da güçlü bir isim. Kulis haberlerine göre bir dönem PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na getirilen, ardından da Rektör Yardımcısı atanan Prof. Dr. Ali Yılmaz’ın da rektörlük için başvurduğu ve “PAÜ’ye İlahiyatçı bir Rektör” iddiasını güçlendirdiği belirtiliyor. Adaylardan Osman Çiftçi de eski Rektör Hüseyin Bağ gibi “eşi şahsa özel ilanla” PAÜ’ye öğretim görevlisi atanan bir zat olmaktan muzdarip…

PAÜ, Denizli’nin en önemli markalarından biri. PAÜ’den bugüne kadar 5 Rektör geldi geçti. Bunlar Arif Akşit, Hasan Kazdağlı, Fazıl Necdet Ardıç, Hüseyin Bağcı ve Hüseyin Bağ oldu. Bu isimler arasında en etkili ve bugün bile aranan, sıklıkla adı anılan isim ise Prof. Dr. Hasan Kazdağlı idi. Şimdi PAÜ’de yeni bir dönemin arefesindeyiz. Onun için de sonucu merakla bekleyen Denizli kamuoyu; “Denizli’nin ilk ve tek Üniversitesi’nde yeni bir döneme evet, PAÜ’ye aslında yine ve yeniden bir Rektör Kazdağlı gerek!” diyor.
fixed-whatsapp-icon