BULDAN

BULDAN’DA YEŞİLÇAM FİMLERİNİN ÇEKİLDİĞİ MEKANLAR TARİHİ KONAKTA SERGİLENDİ

BULDAN’DA YEŞİLÇAM FİMLERİNİN ÇEKİLDİĞİ MEKANLAR TARİHİ KONAKTA SERGİLENDİ
Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksek Okulu Mimarı Restorasyon Bölümü öğrencilerinin “Geleneksel Konut Mimarisi” dersinde hazırladığı ”Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekan Okuma” konulu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Tarihi Beyler Konağı’nda sergilenen Yeşilçam Filmlerinin çekildiği mekanların yer aldığı sergi açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak,  CHP İlçe Başkanı Şenol Cerit, Belediye Meclis Üyeleri ile PAÜ Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Turhan, MYO Sekreteri Ali Rıza Başbuğ, Ders Yürütücüsü Öğretim Görevlisi Gamze Sayın ile mimari Restorasyon bölümü öğrencileri katıldı.



Buldan MYO Mimari Restorasyon Bölümü öğrencilerinin Tarihi Beyler Konağında Sergilediği  “Yeşilçam Filmleri Mekan Okuma” çalışmalarını tek tek inceleyen Başkan Orpak, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  29 öğrencinin ayrı ayrı izlediği Yeşilçam filmindeki mekanları en ince ayrıntısına kadar okunarak yeniden planladığını açıklayan Öğr. Gör. Gamze Sayın, 1965 yılından 1980’lere kadar olan 29 filmde mekan çalışması gerçekleştirildiğini belirtti. Sergide yer alan eserlerin Geleneksel Konut Mimarisi dersi için yaptıklarını söyleyen Öğr. Gör. Sayın,  sergide öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet dönemi ile geleneksel konut mimarisi arasında geçen mekan çalışmasının yer aldığını açıkladı.



Çalışmalarından dolayı öğrencileri kutlayan Başkan Orpak, Buldan’ın tarihi sokak ve konaklarını turizme kazandırmak ve ilçe turizmini canlandırmak istediklerini belirterek “Öncelikle Dokuma Pazarı Sokağımızı hafta sonları trafiğe kapatarak yöresel ürünlerin pazarlandığı festival alanına dönüştürmek istiyoruz.  İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerini görmek amacıyla gelen misafirlerimizin, kültür mirası dokuma ürünlerimizi, tarihi konaklarımızı ve doğal güzelliklerimize kolayca ulaşabileceği harita çalışması gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Daha sonra Buldan MYO öğrencilerinin hazırladığı kermesi ziyaret eden Başkan Orpak,  alışveriş yaparak öğrencilere destek oldu.  



Buldan MYO’lu öğrenciler, tarihi Beyler Konağı’nın bahçesinde açık hava sinema keyfi yaşayacak. Buldan MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu öğrencileri tarafından,  24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında her akşam saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleştireceği “Açık Hava sinema” etkinliği kapsamında  “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Neşeli Günler”, “Hababam Sınıfı” ile “Mavi Boncuk” filmleri gösterilecek.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon