Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

575 Yazı

(EKOPOLİTİK)“İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU OLMALI!!!”

**BU PROTESTOLAR CHP DENİZLİ’YE YAKIŞMADI! BİR FIKRA VE CHP DENİZLİ’NİN İRONİK RUH DURUMU. ÇAVUŞOĞLU’NU YENİDEN İL BAŞKANI SEÇİN DE BU İŞ OLSUN BİTSİN! “EN KAZANAN” ALİ MARIM OLDU!

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Denizli’de iki büyük ilçe; Merkezefendi ve Pamukkale’nin ilçe kongreleri vardı. CHP Merkezefendi İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan Müjdat İlhan ipi göğüslerken, pazar günü yapılan “olaylı, tartışmalı ve kavgalı” CHP Pamukkale kongresinde ise seçimin 1 oy farkla kazananı Uğur Coşkun oldu.



Bu arada 1 oy farkla “kazanılıp kaybedilen” CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin yeniden yapılması için Seçim Kurulu’na itiraz edildi! Evet, bu kongre yenilenebilir, yani yeniden yapılabilir. İlçe Seçim Kurulu ile başlayan itiraz süreci, İl ve YSK süreçleriyle devam edeceğe benziyor.



BU PROTESTOLAR CHP DENİZLİ’YE HİÇ YAKIŞMADI
Bu arada CHP’nin Denizli’nin iki büyük ilçesindeki kongrelerinin ardından “CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nden…” başlıklı bir özel sosyal medya paylaşımı aldık. İşte bu paylaşım şöyleydi; “Bugün Pamukkale’de CHP  İlçe kongresi yapıldı. Kongre'de sadece eski ve yeni makam sahibi partililer konuştu. Konuşmacıların çoğu, milletvekili seçimi, aday listesi, eski il başkanının(Bülent Nuri Çavuşoğlu) aday yapılmaması, parti dışından vekil adayların gösterilmesini ve TBMM Başkanvekili olan Gülizar Biçer Karaca'yı eleştirdiler.  ‘Gelecek üzerine, yerel seçimler nasıl kazanılır, adaylar nasıl belirlenmeli, geçen seçimlerde neler yanlış yapıldı?’ konularında hiçbir analiz yapılmadı. 



Genel Merkez adına konuşan CHP Grup Başkan Vekili ve Afyon Milletvekili Burcu Köksal kürsüde yuhalandı. Kılıçdaroğlu’na destek veren sözleri ıslık, laf atmalar ve protestolarla kesildi. CHP Denizli'de yine kişi, kimlik,  ikbal politikaları ve yerel seçimde meclis üyesi yazılma pazarlıkları üzerinden seçim odaklı, üretken olmayan, kötü yönetilen bir kongre yaşandı. Delegelere söz verilmedi. Sadece bir delege 5 dk. sınırlaması ile boş koltuklara  konuşabildi (Bedrettin Kaplan) salonda ise 30 kişi kalmıştı...”



BİR FIKRA VE CHP DENİZLİ’NİN İRONİK
RUH DURUMU; “AMA CUMA GÜNÜ ÖLDÜ!”
“Kongrenin arka planındaki kulislerde ise eski il başkanının (Çavuşoğlu) vekil adayı yapılmaması ile ilgili bir fıkra ve ardından şunlar  anlatılıyordu; ‘Adamın biri cuma günü ölmüş ve gömmüşler. Oğlu hocaya gitmiş ve -babam cuma günü öldü öbür tarafta nasıl karşılanır?-diye sormuş. Hoca da –merhum namaz kılar mıydı?- diye sormuş. -hayır! ama cuma günü öldü- demiş oğlu. Soru ve cevaplar devam etmiş; -Kumarı içkisi var mıydı?-  Vardı ama cuma günü öldü.-Yalan söyler miydi? Evet ama cuma günü öldü.-Hovardalığı var mıydı? Evet ama cuma günü öldü.- Hoca sonunda sinirlenmiş ve cevabı patlatmış; -Cuma günü dokunmazlar ama Cumartesi ne yaparlar bilemem- demiş..’



"AMA O İL BAŞKANIYDI,
NEDEN ADAY YAPILMADI?!.."
Evet, CHP’de vekil adayı olmak amacı ile istifa eden ama aday yapılmayan  eski il başkanının taraftarının sürekli "Neden aday yapılmadı, ama o il başkanıydı? Neden sıralamaya girmedi ama o il başkanıydı?.." serzenişlerine kıdemli bir partili kuliste yukarıdaki fıkrayı anlatarak cevap vermiş. CHP İttihat ve Terakki’den gelen Osmanlı Partisi’dir.. İl başkanı iken yaptığı yanlışlardan, hukuksuzluklardan ve tüzük dışı davranışlardan dolayı dokunmazlar... Çünkü o zaman kendileri de eleştiri alır. Fakat istifa edip vekil adayı olup, dosya önlerine gidince hiç affetmezler!  Eski İl Başkanı olmasının hiçbir önemi yoktur…”
(Bu arada kongrenin tek dişe dokunur yanı, katılımcılara dağıtılan “tavuklu pilav ve ayrandı…)  



BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU’NU YENİDEN
İL BAŞKANI SEÇİN DE BU İŞ OLSUN BİTSİN!
Sonuç olarak; şu sıralar CHP Denizli delegeleri “Bu kongre sonuçlarına göre Bülent Nuri Çavuşoğlu İl Başkanı olmalı” demeye başladığı iddia edildi. Pamukkale İlçe Kongresi’nde CHP Genel Merkezi adına bulunan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal kongrede olanları ve konuşmasının yuhalanması olayını telefonla genel merkeze baştan sona ayrıntılı bir şekilde anlatmış ve iletmiş.



Bu arada CHP Afyon Milletvekili Köksal’ın İl Başkanı Ali Osman Horzum’un kendisini yuhalayanlara karşı etkin müdahalede bulunmaması ve seyirci kalmasına da çok bozulduğu öğrenildi. Kısacası Afyon Başmakçı doğumlu Ali Osman Horzum ile Burcu Köksal arasındaki hemşerilik hukuğunun da iddiaya göre sona erdiği belirtiliyor. 



CHP Denizli’nin iki büyük ve önemli ilçe kongresinden anlatacaklarımız henüz daha bitmedi. Merkezefendi ve özellikle de Pamukkale İlçe Kongrelerinden sıcak ve yakıcı CHP kulisleri sürecek. Bizi izlemeye devam edin. Bu günün son sözü ise bize göre; “Hiç kimse 28 Mayıs öncesi bir Genel Merkez ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu tavrı beklemesin, bundan böyle!” şeklinde olacak…



BU DETAYLAR YARIN BU KÖŞEDE
**CHP’nin bu iki büyük ilçe kongresinde kazananlar kaybetti, kaybedenler kazandı. Özetle eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ekibinin desteklediği adaylar iki ilçede de kazandı. Çavuşoğlu ekibinden olan mevcut İl Başkanı Ali Osman Horzum bu kongrelerin “en kaybedeni” idi.



“EN KAZANAN” MARIM OLDU!
**CHP Merkezefendi ve Pamukkale Kongreleri’nin “en kazananı” ise daha öncede yazdığımız gibi “işaret ettiği adaylar kazanan” Ali Marım oldu. 



ERTEMUR ELEŞTİRİLERİNDE HAKLI MIYDI,?
ATLI’NIN DOĞRU SÖZLERİNE ALKIŞ ÇOKTU!
**Bu arada CHP eski milletvekili (eski il başkanı ve belediye meclis üyesi) Ali Rıza Ertemur ile CHP’li Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın yaptığı kürsü konuşmaları ve sözlerinin aldığı alkışlar ise kongrenin “en ilginç açıklamaları ve tepkileri” olarak kayda geçti.



BU DETAYLAR YARIN BU KÖŞEDE, SAKIN KAÇIRMAYIN…
 
fixed-whatsapp-icon