Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

570 Yazı

EKOPOLİTİK: BUNUN ADI “HALKÇI SOSYAL BELEDİYECİLİK HAREKETİ!

**DOĞAN’IN BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK!



Önce Halk Süt (ücretsiz çocuk sütü), ardından Halk Ekmek ve en son da “Halk Et”  mağazaları ile Türkiye’nin ilçesinde bu üç hizmeti “İlk İlçe Belediye Başkanı” unvanını alan CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın öncülüğünü yaptığı “Halkçı Sosyal Belediyecilik Hareketi’ne” şimdi de Denizli’nin diğer ilçeleri katılmaya başladı.  Merkezefendi’den sonra Sarayköy ve Honaz’da da Halk Ekmek büfeleri kuruldu ve dar gelirli için ekmek satışlarının yakın zamanda başlayacağı duyuruldu. Sarayköy’de halk ekmek 6, Honaz’da ise 6,5 liradan satılacak.





MERKEZEFENDİ’DEN SONRA ŞİMDİ DE “SARAYKÖY VE HONAZ’DA HALK EKMEK!”
Denizli’de Merkezefendi Belediyesi’nin başlattığı Halk Ekmek uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Pamukkale Belediyesi’nin ardından Sarayköy ve Honaz Belediyeleri de ilçenin çeşitli noktalarına kurdukları Halk Ekmek Büfeleri ile dar gelirlilere uygun fiyatla ekmek satmaya hazırlanıyor. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salip Konya ilçelerinde uygun fiyatlı ekmek satışı yapılacağını sosyal medyadan duyurdu. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” paylaşımı yaptı. Diğer yandan her iki ilçe belediyesinin de ekmeği Merkezefendi Belediyesi’nin kurduğu ekmek fabrikasından satın alacağı da öğrenildi.





DOĞAN’IN BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK!
Evet, Halk Süt projesine yeni doğan çocuklara ücretsiz çocuk sütü ile başlayan ve ardından okul sütü ile devam eden Başkan Şeniz Doğan daha sonra “Halk Ekmek” satışını da başlattı. Büyük bir Halk Ekmek Fabrikası kuran Doğan’ın ekmek imalatını çeşitlendirerek, ekonomik “tam buğday, siyez, kara kılçık, glütensiz kara buğday ekmekleri” üretimine başlanacağı mesajını da verdi. En son da “halkın, emekli ve dar gelirli vatandaşın” daha ucuza ve hijyenik et yemesi için harekete geçen Başkan Doğan bu kez de ilk “Halk Et”  mağazasını açtı. Denizlideki Halk Et Mağaza açılışı adeta bir miting havasında gerçekleşirken, CHP’li Kurmaylar ve Başkanlar coşkulu konuşmalar yaptı.





BM DAİMİ TEMSİCİSİ AHMET YILDIZ’IN CHP’Lİ İKİ KONUĞU OLDU;
Türkiye’nin Birleşmiş Millet Daimi Temsilcisi İçişleri eski Dışişleri Bakan Yardımcısı, Denizli Milletvekili ve Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın Eylül ayının son iki haftasında CHP’li iki konuğu oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın. 21 Eylül’de ABD’ye giden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) binasında düzenlenen, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de katıldığı toplantılarda yer aldı. Ardından Denizlili Birleşmiş Millet Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız’a konuk olan Başkan Akın burada Türkiye'yi ve Balıkesir'i temsil ettiklerini belirterek "Bunu da en iyi şekilde yapmak için mücadele ediyoruz. Toplantılar çok verimli geçti" dedi. Ahmet Akın parlamentodan da tanıdığı Türkiye BM Daimi Temsilcisi Yıldız’la görüş alışverişinde bulundu.



DENİZLİLİ DİPLOMAT YILDIZ ABD TÜRKEVİ’NDE ÖZGÜR ÖZEL İLE!
27 Eylül’de ABD’ye giden ve ziyaretlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de New York’ta bulunan Türkevi binasında bir araya geldi. Görüşmede New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal da hazır bulunurken, CHP Lideri ve Türk Diplomatlar ABD’deki yurttaşların sorunları ile ilgili sohbet etti. Öte yandan Türkevi önünde bir açıklama yapan Özel, “Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi, New York’ta sadece konaklama rezervasyonları yaptıracak, otellerde, otel odalarında, otel lobilerinde, otel toplantı salonlarında değil tüm resmi temaslarımızı Türkevi’nde, Türkevi’nin şartları uygun olduğu şekilde sürdürecek” dedi.







PAÜ’YE KAZANDIRDIĞI ALANDA ŞİMDİ RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ VAR! 
10 gün önce hayata veda eden CHP’li eski Kınıklı Belediye Meclis üyelerinden Mustafa Birol Kaya hakkında PAÜ eski Hukuk Müşavirlerinden Avukat Bekir Çapar’dan önemli bir ek bilgi geldi. Çapar; Denizli Ticaret Lisesi’nin tanınmış matematik öğretmeni Mustafa Birol Kaya’nın PAÜ’ye kuruluş yıllarında kampüs alanı kazandırılması mücadelesinde CHP'li meclis üyesi olarak büyük emeği geçen bir isim olduğunu destekleyen bir açıklama yaptı. Şu anda Salihli Noteri olan Avukat Bekir Çapar’ın bu yazımıza yaptığı katkı ise şöyle;



ÇAPAR; “KINIKLI VE PAÜ O’NU UNUTMAMALI!
“Mustafa Birol Hoca; 1995 yılinda kurulan Kınıklı Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla Süleymancılara ait müderrislik yurdu'na verilmek istenen 37 bin metrekarelik alanla ilgili imar değişikliği teklifine yine aynı dönemin CHP’li Kınıklı Meclis Üyesi Hülya Özgüç ile birlikte karşı çıkmış ve dava açmıştı. O dönem Denizli Belediye Başkanı Ali Marım ve PAÜ Kampus alanını içine alan Kınıklı Beldesi Belediye Başkanı da DYP’li Mestan Ekici idi. Denizli merkezde çok sayıda belde belediyesi vardı. Özellikle Birol Kaya ve Hülya Özgüç’ün İdare Mahkemesi’ne taşıdığı dava ile PAÜ'nün kampüs bütünlüğü korundu. Ve bugün PAÜ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu alan korunup kampus sınırları içinde kalmış oldu. Birol Hocama ve Hülya Özgüç’e hukuk mücadelelerinde bizzat yardımcı oldum. Birol Hocam’ın bağlamda CHP’ye, Kınıklı’ya ve PAÜ’ye emekleri unutulmaz. Huzur içinde uyusun, ruhu şad olsun.”



ADI KINIKLI’DA YAŞATILSIN!
Mustafa Birol Kaya 1946 yılında Tavas'ın Hırka Köyü'nde doğdu. Çocukluk ve okul yıllarında Muğla Köyceğiz'de yaşadı. Muğla Turgut Reis Lisesi ve Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Türkiye'nin çeşitli illerinde ve uzun yıllar Denizli Ticaret Lisesi'nde Matematik öğretmenliği yaptı. CHP'li eski Kınıklı Belediye Meclis Üyesi, sosyal demokrat Atatürkçü Matematik öğretmeni Mustafa Bir Kaya öğretmen Keriman Kaya ile evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibiydi. CHP'den Kınıklı Belediye Meclis Üyeliği döneminde kuruluş aşamasında olan PAÜ'nün Kınıklı Kampüs Alanı'nın üniversiteye kazandırılmasında bir belde meclis üyesi olarak dönemin Denizli Belediye Başkanı Ali Marım’la birlikte büyük büyük mücadele veren Mustafa Birol Kaya Tavas'ın Hırka Mahallesi'nde "Hırka Ķöyü Mezarlığı'ndaki aile mezarlığında" toprağa verildi. Uzun yıllar Denizli Ticaret Lisesi'nde matematik öğretmenliği görevinde bulunan, bir dönem CHP'den Denizli'nin Kınıklı Belediyesi Meclis üyeliği yapan sosyal demokrat Atatürkçü eğitimci Mustafa Birol Kaya 1 Ekim tarihinde 78 yaşında hayata veda etmişti. Son günlerinde dahi CHP’den haberleri kaçırmayan ve 31 Mart yerel seçim zaferi içim, “artık gözüm açık gitmeyecek’” diyen Birol Hoca’nın Pamukkale Üniversitesinin kurulu olduğu Kınıklı Mahallesi’nde bir “cadde, sokak ya da parka” adının verilmesi için çalışmalar yapıldığı da belirtildi. 



ONLAR DENİZLİ’DEKİ “FİLENİN SULTANLARI”
Bu sezon Voleybol 2. Ligi’nde mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı yeni transferler yaparak ligin iddialı takımlarından biri haline geldi. Merkezefendi Belediyesi,  Pamukkale Belediyesi kadın voleybol takımları ile kendi altyapısından yetiştirdiği 5 transfer “Tuğçe Demirtaş, Berfin Oruç, İlayda Eser, Nurgül Tunçhan ve Dilara Büke” ile daha güçlü bir kadro oluşturan Denizli Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı sezonu en iyi derece ile tamamlamayı hedefliyor.



EN RENKLİ İMZA TÖRENİ
Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı (ve Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı) İbrahim Doğan yeni transferlerin imza töreninde, “Şehrimizi, armamızı ve belediyemizi en iyi şekilde temsil edecek olan Tuğçe Demirtaş, Berfin Oruç, İlayda Eser, Nurgül Tunçhan ve Dilara Büke'ye hoş geldiniz diyor, yeni sezonda başarılar diliyoruz. Bu oyuncuların katkılarıyla takımımızın hedeflerine ulaşacağından hiç şüphemiz yok" diye konuştu. İbrahim Doğan, ayrıca Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na spora her zaman destek olduğunu belirterek, “Başkanımızın spora olan ilgisi ve güveni bize büyük moral veriyor. Yönetim kurulumuz adına, Başkanımıza da bu destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.



PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MAÇA YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR!
Kulüp binasındaki imza töreni renkli anlara sahne oldu. Kırmızı beyazlı yeni transferlerden oluşan kadın sporcular ve kulüp Başkanı Doğan, voleybol severlere seslendi ve Denizlili taraftardan destek istedi. Denizli Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, yeni transferleriyle ilk maçına 13 Ekim Pazar günü saat 16.00’da Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda Akhisar Belediyespor karşısında çıkacak. Kulüp Başkanı İbrahim Doğan, tüm Denizlili voleybol severleri bu önemli maça davet etti.

fixed-whatsapp-icon