Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

571 Yazı

EKOPOLİTİK: DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ; “BABALARIN EN MUTLU GÜNÜ!”

**İŞTE BABALAR VE KIZLARI, İŞTE BARO’YA KADIN ADAY!



“Kızı olmalı insanın/ Canını emanet ettiğin/ elin, ayağın, gözün, kulağın, her şeyin/ Kızı olmalı insanın/ Canıyla canlandığın, varlığıyla anlamlandığın/ özlemiyle ve iç çekişlerinle dağ dağ efkarlandığın/ Kızı olmalı insanın/ ‘Dünya bir yana kızım bir yana’ diyebildiğin/ üzerine titrediğin için onun eşini-dostunu dahi ondan ötürü çok sevdiğin…” (Ahmet Emin Fidan)





ERTEMUR; “ONLAR GÜLÜŞLERİNDE DÜNYAYI SAKLADIĞIMIZ KIZLARIMIZ!”
Günlerden 11 Ekim 2024 Cuma. Günün adı; “Dünya kız Çocukları Günü..” Aslında bu gün kızı olan babaların en mutlu günü. Yukarıdaki şiirde şairin de dediği gibi “kızı olmalı insanın, canıyla canlandığın, varlığıyla anlamlandığın.” İşte bugün için bizde kentin önde gelen politik simalarının  kızları için sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımları kaleme alalım istedik. Kimler mi? Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur 3 kızı babası bir politik aktör olarak ilk akla gelen isim oluyor. Ertemur’un bu günde olan paylaşımının vurgusu da üç kızı üzerinden. Yani kızları; Hazal, Dilan ve Esra Ertemur’dan doğru. Başkan Ertemur kızları Hazal, Dilan ve Esra ve eşi Aslı ile birlikte fotoğrafıyla yaptığı paylaşımda; “Bugüne gülüşlerinde dünyayı sakladığımız kızlarımızla günaydın diyerek başladık. Sevginin bütün renklerini yaşatan, canları ile canlandığım, varlıkları ile anlamlandığım kızlarımla ‘merhaba!’ 3 kız babası olarak 11 Ekim Dünya kız Çocukları Günü’nü ayrı bir duygu ile kutluyorum. Kız çocuklarımızın mutlu ve güvende olduğu bir dünya hayal ediyoruz, onlar için çalışmaya devam ediyoruz. Daha güçlü kızlar, daha güçlü yarınlar!” dedi.





HORZUM; “10 MİLYONU AŞKAN KIZ ÇOCUĞU İLE BİRLİKTE BU MÜCADELEYİ VERİYORUZ!”
“Dünya kız Çocukları Günü’nde” bir duygusal ve etkili paylaşım da CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan geldi. Kendisi gibi İktisatçı ve Maliyeci kızı Neslihan Horzum ile birlikte fotoğraflı, hem politik hem de duygusal bir paylaşımda bulunan HP’li Başkan Ali Osman Horzum “Canım kızım! Bugün sen ve senin gibi milyonlarca kız çocuğu için farkındalık yaratacak Dünya Kız Çocukları Günü kutlanıyor. Sana okumayı, yazmayı, iyi insan olmayı öğrettik. Şimdi de açtığın gazetedeki okuduğun haberlere inat insan haklarının birincil koşul olduğu, her gün akranlarının çeşitli zorbalıklara, istismara ve hatta cinayete kurban gittiği bir ülkede yarına güvenin mümkün olduğu umudunu aşılıyoruz. Daha aydınlık günler için bugün kendi kızım ile birlikte 10 milyonu aşkın kız çocuğu, 25 milyona yakın gençlerimiz için mücadele ediyoruz. Çünkü biliyorum ki; sen ve senin gibi pırıl pırıl evlatlarımız bu ülkenin geleceğisiniz. Sana ve ülkemizdeki bütün çocuklarımıza güvenli ve huzurlu bir ülke yaratıncaya kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Başta kendi kızım olmak üzere, bütün evlatlarımızın Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun” diyordu.



İLHAN; “ONLAR GÜLÜNCE GÜLLER AÇAR!”
Kızıyla “Dünya kız Çocukları Günü” dolayısıyla mesaj paylaşan politik isimlerden biri de CHP Merkezefendi İlçe Başkanı ve Baro eski Başkanı Müjdat ilhan oldu. Müjdat İlhan Denizi kuşbakışı gördükleri bir tepeden kızı Beril İlhan ile fotoğrafını paylaşırken, kısa ve öz “Dünya Kız Çocukları Günü” mesajı ise oldukça anlamlı ve duygu yüklüydü. Başkan İlhan’ın mesajı, “Sen gülünce güller açar” şeklinde idi. Ve kızı Beril’in bir çocukluk fotoğrafını paylaşmıştı. Babasının minik kızı Beril bu “Dünya kız Çocukları Günü’nde” artık kocaman bir kız olmuştu.



ONUN KIZI YOK AMA…
O’nun kızı yok, Deniz ve Boran isimli iki oğlu var. Ancak Denizli’nin tüm kız çocukları onun kızı… Kim mi bu söz ettiğimiz isim? Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu. İşte bu günde yani; Dünya kız Çocukları Günü’nde Başkan Çavuşoğlu Türkiye'nin en genç yazarı olan 7 yaşındaki bir kız çocuğunu (Ayşe Görünmez’i) makamında ağırladı.



“DENİZLİ’NİN TÜM KIZ ÇOCUKLARI O’NUN KIZI!”
Ve Başkan Çavuşoğlu bu konuğu ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu. “Türkiye'nin en genç yazarı 7 yaşındaki Ayşe Görünmez ve ailesini misafir ettik. Mercan adlı kitabını hediye eden Ayşe ve kıymetli ailesine çok teşekkür ediyorum. Genç yazarımız Ayşe'nin Denizli Kitap Fuarımızda 18-19 Ekim’de Denizlili yazarlar standında gerçekleştireceği imza gününe tüm dostlarımızı bekliyoruz.”



DENİZLİ BAROSU GENEL KURULU’NDA BAŞKANLIK İÇİN İLK KEZ BİR KADIN ADAY!
Evet, “Dünya kız Çocukları Günü” ile ilgili bu güzel ve anlamlı paylaşımların ardından 4 başkan adayının yarıştığı ve içlerinden birinin de “kadın aday” olduğu Denizli Barosu Olağan Genel Kurulu (ve Başkanlık yarışından) söz edeceğiz. Denizli Barosu’ndaki bu yarış ile ilgili son bir aydır bu köşedeki yazılarımızda (belki yadırgayanlar olacaktır) mütemadiyen; “Şeniz Doğan Başkanlığa çok yakıştı, darısı Baro'nun da başına!” başlığı kullanıyoruz. Onun için de “Bu başlığımız yanlış anlaşılmasın. Bu köşede ‘kadınlar ve de yönetimlere aday kadınlara’ her daim ‘pozitif ayrımcı’ bir yaklaşım sergilenir” demekten de kendimizi alamıyoruz. Sonuçta mesafemiz bütün adaylara eşittir, bu böyle biline…



DENİZLİ BAROSU İÇİN 4 İSİM YARIŞACAK!
Denizli Barosu’nun 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu, 12-13 Ekim tarihlerinde (bu hafta sonu) gerçekleştirilecek. Baroya bağlı yaklaşık 2 bin 100 avukat, sandık başına gidecek ve oy kullanacak. Denizli Barosu’nun Seçimli Genel Kurulu'nda 4 isim başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Mevcut Başkan Adnan Demirdöğer, mevcut yönetimde başkan yardımcılığı görevini yürüten Avukat Ufuk Kök,  Avukat Jülide Keleş Yarışan ve Avu Uğur Şimşek başkanlık için yarışacak. Baro Başkan Adaylığı’nı bir çağrı ve bildiri ile ilk duyuran isim Avukat Jülide Keleş Yarışan oldu. Yarışan’ın sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşım da önemli bir duyuru niteliği taşıyordu. Bu arada adaylar içerisinde adeta siyasi seçim kampanyaları tazında bir “başkan adaylığı çalışması” gerçekleştiren Jülide Keleş Yarışan renkli bir seçim yarışının da öncüsü oldu.



YARIŞAN; “GÜÇLÜ BİR BARO İLE GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM!”
Jülide Keleş Yarışan, “Değerli Meslektaşlarımız, Denizli Barosu’nda geçmişin birikimini ve geleceğin dinamizmini, dayanışma ruhu ve mesleki saygınlıkla bir araya getirerek, güçlü bir yapı inşa edeceğiz. Avukatlar olarak adaletin sesi ve toplumun güvencesiyiz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Bağımsızlık, gelecek, hürriyet; her şey adaletle ayaktadır.” Bu ilhamla, baromuzun hukuk sistemindeki öncü rolünü daha da güçlendirmek için 49. Olağan Genel Kurulda hep birlikte karar vereceğiz. Baromuzun ve kıymetli mesleğimizin geleceğini tüm meslektaşlarımızın katılımıyla şekillendirmek üzere yola çıkan yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve TBB delegesi adaylarımızla sizleri buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Güçlü bir Denizli Barosu ile geleceği birlikte inşa edelim” çağrısı yaptı.



İŞTE YARIŞAN’IN YÖNETİM KURULU!
Baro Başkanlığı’na talip olan Kadın Başkan Adayı Avukat Jülide Keleş Yarışan’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: “Av. Derya Günaydın Kacar, Av. Esin Tunceroğlu Göçgeldi, Av. Gülden Değirmenci Akbaba, Av. Ayşe Erçetin Erkoç, Av. Abdullah Cengiz Kılıç, Av. Tevfik Barbaros Ulutaş, Av. Ahmet Çoban, Av. Mehmet Ahmetoğlu, Av. Çağlar Metin ve Av. Uğur Didin.”



DEMİRDÖĞER YENİDEN (3. DÖNEM İÇİN) ADAY!
Mevcut Başkan Demirdöğer’in Denizli Baro Başkanlığı’na yeniden aday olduğu açıklandı. 2021 yılında yapılan  Denizli Barosu 47. Olağan Genel Kurulu’nda Baro Başkanı seçilen Demirdöğer 2 dönemdir baro başkanlığı yapıyor. Adnan Demirdöğer’le Denizli Barosu ilk kez sol-sosyal demokrat başkan ve yönetimlerden sağ tandanslı bir başkan ve yönetime geçmişti.



“FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR!”
Demirdöğer, “Farklılıklarımızın zenginlik olduğunun bilinciyle ve farklılıklarımızdan güç alarak Denizli Barosu’nun ve mesleğimizin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çıktığımız yolda; tecrübe ve gençliğin buluştuğu, Denizli Barosu’nun kazanımlarının devam ettiği, yargıdaki ve mesleğimizdeki sorunları hedeflerimiz ve ideallerimizle çözümlendirmeye devam etmek için Denizli Barosu Başkanlığı’na adayım. Sevdamız Denizli Barosu ve Avukatlık mesleğidir” dedi. Adnan Demirdöğer’in yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşuyor: “Av. Bakiye Karasümen İleri, Av. Berna Yaylalı, Av. Beste Aslan, Av. Esra Mercan Peşdereli, Av. Halil Buğra Acemi, Av. İbrahim Okkaya, Av. Jale Özdemir, Av. Mustafa Serhan Altay, Av. Okan Aksakal ve Av. Yunus Emre Şanlı.”

DEMİRDÖĞER’İN BAŞKAN YARDIMCISI KÖK DE ADAY!
Baro Başkan Adaylığını açıklayan bir başka avukat ise Demirdöğer’in başkan yardımcılığı görevini yürüten Avukat Ufuk Kök oldu. Kök’ün yönetim listesi ise şu isimlerden oluşuyor.  “Av. Aylin Uzar Yılmaz, Av. Seher Aydemir, Av. Büşra Tıkıroğlu, Av. Tuğçe Burhan Arık, Av. Özgür Kargül, Av. Engin Yıldız, Av. Muhsin Dinçer, Av. Alper Güleç, Av. Ömer Faruk Eren, Av. Mustafa Alperen Türemen.” Diğer Denizli Barosu Başkan Adayı Avukat Uğur Şimşek 4. aday olarak Baro Genel Kurulu’nda yarışacak.



ŞENİZ DOĞAN BAŞKANLIĞA ÇOK YAKIŞTI, DARISI BARO'NUN DA BAŞINA!
2019 seçimlerinin ardından 2024 yerel seçimlerinde de Denizli’nin 320 bin nüfusu ile Türkiye’nin bazı illerinden büyük ilçesi Merkezefendi’ye Belediye Başkanı seçilen Şeniz Doğan Türkiye’nin en beğenilen ve başarılı bulunan Kadın Belediye Başkanları arasında yer alıyor. Belediyeciliğin 6. yılında halkın “güler yüzlü, sevgili başkanı” olma özelliğini sürdüren (Ve kendisi de bir hukukçu ve avukat olan) Başkan Doğan; 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Denizli Barosu seçimi için de “rol model” olacağa benziyor. Baro Başkanlığına Adaylığını açıklayan Avukat Jülide Keleş Yarışan; Denizli Barosu tarihinde “başkanlık yarışına katılacak ilk kadın aday” ünvanı ile öne çıkınca “Şeniz Doğan Başkanlığa çok yakıştı, darısı Baro’nun başına!” şeklindeki bu savımız da epey konuşulur oldu.


 
DOĞAN’DAN OSMAN AYDINLI’YA ZİYARET!
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Denizli Tekstili’nin duayen isimlerinden İş İnsanı Osman Aydınlı’yı ziyaret etti. En çok kadın çalışan ve istihdamı ile tanınan ve kentin öncü tekstil firmalarından biri olan Gamateks’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı ve fabrika çalışanları ile sohbet eden Başkan Doğan, “Denizli’mizin köklü firmalarından Gamateks’i ziyaret ettik. Emekçi kadınlarımızla bir araya geldik” derken, yaptırdığı okul, kreş ve sosyal merkezler, PAÜ Hastaneleri’ne yaptığı cihaz ve ekipman bağışları ile öne çıkan yardımsever iş insanı Osman Aydınlı’ya da teşekkür etti. 

fixed-whatsapp-icon