Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

557 Yazı

EKOPOLİTİK: MARIM’DAN ÇAVUŞOĞLU’NA; “27 YIL ÖNCE, 27 YIL SONRA!”

 **“PAMUKKALE İÇİN GEREKİRSE ANKARA’YA  YÜRÜYECEĞİZ!” 



Pamukkale Flarmoni Derneği tarafından 27 yıl aradan sonra bu yıl 4.’sü düzenlenen “Denizli Caz Festivali” salonu dolduran müziksever tarafından büyük bir katılımla start aldı.





DENİZLİ’DE CAZ FIRTINASI!
Açılış konseri öncesi Festivale katkısı olan kurum ve kuruluşlar ile bu yılın “Ömür Boyu Onur Ödülü”ne layık görülen Feridun Ertaşkan’a plaketleri Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Pamukkale Flarmoni Derneği Başkanı Okan Bölükbaşı tarafından takdim edildi.





DENİZLİ 6 GÜN CAZ İLE YATIP, CAZ İLE KALKACAK!
Plaket töreninin ardından Hollandalı ünlü caz sanatçıları Eric Wlowmasn (Trompet), Egbert Derix (Piyano) ikilisi sahne aldı. Hollandalı sanatçılar, salonu dolduran sanatseverlere unutulmaz saatler yaşattı. Akşamın ikinci ve son konukları olarak Kerem Görsev trio sahne aldı. Piyanoda ünlü caz piyanisti Kerem Görsev, Kontrabas’ta Volkan Hürsever ve davulda Ferid Odman üçlüsü son derece dinamik ve içten bir müzikal akşam yaşattılar izleyicilere. Sanatçılar tüm konser boyunca Kerem Görsev’in bestelerinden oluşan birbirinden güzel eserleri seslendirirken dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar.



MARIMDAN ÇAVUŞOĞLU’NA “AŞK CAZ’DIR,  KÜLTÜR-SANAT DENİZLİ’YE FARZDIR!”
Denizli’ de 1996 yılında başlatılan ve birçok kişiye müzik sevgisi aşılayan Caz Festivali uzun bir aralıktan sonra (1. 2. ve 3. Caz Festivallerinde olduğu gibi) Pamukkale Filarmoni Derneği’nin üstün çabaları ile yeniden “Aşk Caz’dır” şiir kitabının yazarı Şair Halim Yazıcı direktörlüğünde hayat buldu. Denizli kenti Caz Festivalleri ile 1989-1999 yılları arasında 10 yıl Başkanlık yapan (Efsane Başkan) Ali Marım döneminde tanıştı. Festivalin bu yılki teması arkeoloji ve doğa, parolası ise “Laodikya’ nın Işığı” olurken, festival Türkiye’ nin en değerli sanatçıları tarafından coşku ile karşılandı ve onların emsalsiz destekleri ile start aldı.



Bu arada “Kültür ve Sanat Kenti” olmaya aday Denizli’nin “sanatçı dostu” Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun da koşulsuz destekleri ile Denizli 27 yıl aradan sonra yeniden “Aşk Caz’dır, Kültür Sanat bu kentte farzdır”dedi. Festival kapsamında 12 konser, 3 söyleşi, Belgesel film gösterimi, Fotoğraf sergisi ve sınırsız neşe var. Festival etkinlikleri; Denizli’ nin gözde mekanları olan Laodikya Trijan Çeşmesi, Açıkhava Tiyatrosu, Pamukkale Tenis Kulübü, Holly Stone ve Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilecek.4. Denizli’de gerçekleştirilecek “Laodikya’nın Işığı” 4. Caz Festivali kapsamında; Kenan Doğulu "İhtimaller" Caz Projesi & Önder Foçan Quartet Konseri de yer alacak.  



KENAN DOĞULU VE ÖNDER FOÇAN QUARTET  DA DENİZLİ’DE SAHNE ALACAK!
Denizli Caz Festivali, 12 konser, 3 söyleşi, belgesel film gösterimi, fotoğraf sergisi ve daha fazlasıyla dolu bir programla başladı. Festivalde Kenan Doğulu'nun "İhtimaller" Caz Projesi ve Önder Foçan (Quartet ile) gibi önemli isimler de sahne alıyor. Denizli Caz Festivali, sadece konserlerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda caz müziği ve kültürü üzerine söyleşiler, belgesel film gösterimleri ve fotoğraf sergisi gibi etkinlikleri ile de sanatseverlere hitap eden çok yoğun bir festtival. (Ancak bu iki etkinlik kombine bilet indirimine dahil değil. Kombine bilet indirimi, diğer tüm konserlerden en az birer adet bilet alımı durumunda geçerli olacak)



“HALİM YAZICI VARSA; ŞİİR VARDIR, KÜLTÜR VARDIR, SANAT VARDIR!”
Denizli’de Caz Festivallerinin çeyrek yüzyıl önce başlatıcısı olan Şair Halim Yazıcı aynı zamanda 30 yıllık da bir belediyeci. Sırasıyla Denizli Belediyesi’nde 10 yıl, İzmir Çiğli Belediyesi’nde 5 yıl, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 2 yıl ve İzmir Konak Belediyesi’nde 5 yıl Kültür Müdürlüğü görevleri üstlenenen Halim Yazıcı 3 yıl da Bornova Belediyesi’nde Kültür-Sanat Danışmanlığı yaptı. 2019 yılında Konak Belediyesi’nden emekli oldu. 2015 yılında “CazKedisi” isimli şiirli kültür dergisini kurdu ve (halen) genel yayın yönetmenliğini yapıyor.



YAZICI’DAN “ŞİİR OTEL’E ARMAĞAN BİR ŞİİR!”
Caz Festivali Direktörü Şair Halim Yazıcı’nın “Cevahir Kalbiyle Dolunay, Aşk Cazdır, Aşıkhava Sineması, İpek Tin, Aşkhalim, Kuş Oyunları, Beyaz Caz Sokağı, Beraber Solo Ölümler, Sarıl Bana Göyüzü, Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında” isimli kitapları, yayınlanmış 18 şiir kitabından bazılarıdır. Denizli’nin de yakından tanıdığı böyle bir şairi de bu kentte Şiir Butik Otel’de ağırlamak yakışırdı hani. Öyle de oldu. Şair Halim Yazıcı Şiir Otel’e hediye nefis bir bir şiir yazdı hemen. “Bütün yağmurlar çocuktur. Bütün aşklar yağmur yüzlü çocuk…” (Halim Yazıcı) Şiir Otel Kurucu ortaklarından Esat Bozbıyık da Yazıcı’nın şiirini Otel girişinde sergilemekten ve, “Pamukkale Filarmoni Derneği'nin düzenlediği 4.Denizli Caz Festivali kapsamında şehrimizde bulunan değerli şairimiz Halim Yazıcı'yı Şiir Butik Otel'de ağırlamaktan mutluluk duymaktayız” şeklinde bir paylaşımda bulunmaktan kendini alıkoyamadı…



BU KENT TURİZMDE MARKA OLMALI!
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “tarım ve sanayi şehri” kimliğine turizmi de (daha fazla) eklemek için başlattığı çalışmalar ve düzenlediği arama konferansı ulusal, bölgesel ve yerel medya organlarında geniş yer buldu. Bir haftayı geçen bir süredir basın yayın kanallarının manşetlerinde “Denizli Geleceğini Tasarlıyor” Arama Konferansı haberleri vardı. Denizli Geleceğini’ni Tasarlıyor “Visit Denizli” organizasyonunun yankılarını araştırmak için son bir haftanın basın yayın ve medya organları ile gazetelerini taradığımızda karşımıza; Denizli’de düzenlenen konferansla ilgili oldukça fazla haber ve yazı çıktı.



70 MİLYON EURO’LUK PAMUKKALE GELİRİ DENİZLİ’NİN HAKKI!
Yalçın Bayer ve Şeref Oğuz gibi duayen gazetecilerin önemli yorumları ve önerileri dışında; atölyelerde tartışılan ve Denizli yerel basınının gözden kaçırdığı çok sayıda (ilginç haberlere) manşet ve detaylara da rastladık. Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’nin geniş bir potansiyeli olduğunu kaydetti. Şehrin şimdiye kadar sadece Pamukkale’si ile anıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, ancak Pamukkale’nin gelirinden Denizli halkının yeterince yararlanamadığını belirtti. Ve şu görüşlere yer verdi;



ÇAVUŞOĞLU; “PAMUKKALE İÇİN GEREKİRSE ANKARA’YA  YÜRÜYECEĞİZ!”
“2014 yılında çıkarılan bir yasa ile tüm Türkiye’de bulunan ören yerlerinin tümü Turizm Bakanlığı’nın yetki alanına alındı. Pamukkale’de bunlardan biri, Bakanlıkta bu ören yerlerin işletmesini İl Özel İdaresi’nden alarak özel işletmelere verdi. Geliri de kendine aldı. Yaklaşık yıllık 70 milyon Euro civarında. Bize yüzde 5 pay veriyor. Bunun da yüzde 25’i büyükşehir belediye bütçesine, kalan yüzde 75’ini de 19 ilçeye pay ediyoruz. Bu özel işletmenin sözleşmesi 2025’te sona erecek. İşletmeye biz talibiz. Denizli’nin olan Pamukkale’nin geliri Denizlilinin olmasını istiyoruz. Bunun için gerekirse Ankara’ya yürüyeceğiz”  



NARİN’LER VE SILA’LAR İÇİN YÜRÜYÜŞ BU CUMA (20 EYLÜL) SAAT; 18.00’DE!
Denizli Laiklik Platformu 20 Eylül Cuma günü saat 18.00’de “Çocuklara ve Ülkeye Sahip Çıkma Yürüyüşü” düzenliyor. Yürüyüş Gazi İlkokulu önünden başlayacak. Denizli Laiklik Platformu’nun konuyla ilgili “Narinler için, Sılalar için” yürüyüşe katılım çağrısında şu görüşlere yer verildi.  “Basına ve Kamuoyuna; Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz. Narin’imizi kaybettik. Sıla’mızı kaybettik. Narin'in, Sıla’nın, daha nice bebeğin katledilmesi sadece ailelerinin çocuklarına yaptığı kötülük olarak değerlendirilemez. Çocuklarımızı yıllar içinde siyasi iktidar tarafından yaratılan karanlık yutmuştur. Bu ülkede başta çocuklar ve kadınlar, yoksullar, hayvanlar ve doğa tehlike altında.  Ülkemizde kadın ve çocuk düşmanları, katiller, tacizciler, kara para aklayıcıları, mafya cezasızlıkla, iyi hâl indirimleriyle elini kolunu sallayarak cezaevlerinden salınıyor. Cezasızlık, toplumdaki adalet duygusunu yerle bir ederken; katillere, kötülere cesaret veriyor. Soruyoruz? Çocuklarımız nerede? Çocuklarımız neden ölüyor? Çocuklarımız neden istismara uğruyor? Çocuklarımız neden eğitimden koparılıyor? Çocuklarımız neden okullarına aç gidiyor? Narin’in hesabını soracağız! Sürecin takipçisi olacak; mücadelemizi arttırarak, dayanışarak sürdüreceğiz.  Başka Narin'ler ölmesin diye bir arada omuz omuza mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Vatanı sevmek, çocukları sevmekle başlar." Sözüyle, çocuklarımız için güvenli bir ülke kuracağız. Kurtuluş yok tek başına! Ya hep beraber ya hiçbirimiz! Buradan duyuruyoruz! Narinler için, Sılalar için, bu karanlık düzene razı olmadığımızı göstermek için, laiklik için tüm Denizli halkını Gazi İlkokulunun önünden başlayacak yürüyüşümüze, çocuklarımıza ve ülkemize sahip çıkmaya davet ediyoruz!”



BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE!

**ŞENİZ DOĞAN EGE BİRİNCİSİ!



**ŞENİZ BAŞKAN BELEDİYECİLİĞE ÇOK YAKIŞTI, DARISI BARO'NUN BAŞINA!

**JÜLİDE KELEŞ YARIŞAN; “GÜÇLÜ BİR DENİZLİ BAROSU İLE GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM!”



**ATAMAN; “DENİZLİ’YE TRAMVAYI GETİREN BAŞKAN TARİHE GEÇER!”

Bu yazıları sakın kaçırmayın…

fixed-whatsapp-icon