Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

568 Yazı

EKOPOLİTİK: İKİ BAŞKAN 7 YILDA BİTİREMEDİ, CHP’Lİ BAŞKAN 7 AYDA TAMAMLADI!

**AK PARTİ’Lİ BAŞKANLARIN 7 YILDA YAPAMADIĞINI, CHP’Lİ BAŞKAN 7 AYDA YAPTI!



Yapımına Pamukkale’nin kurucu belediye başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde başlanan ve 2019-2024 döneminin Ak Partili diğer Belediye Başkanı Avni Örki tarafından da bir türlü tamamlanamayan Pamukkale Gençlik Merkezi’nde CHP’li Başkan Ali Rıza Ertemur ile sona gelindi.





AK PARTİLİ GÜRLESİN BAŞLATTI, ÖRKİ TAMAMLAYAMADI,  CHP’Lİ ERTEMUR HİZMETE AÇIYOR!
Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz üniversite gençliğinin yoğun olarak yaşadığı Bağbaşı ve yakın mahallelerdeki vatandaşlarla tüm ilçeye hizmet verecek olan bu büyük yatırım ve projenin en kısa sürede tamamlanması için harekete geçen Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur 2024 yılı bitmeden Pamukkale Gençlik Merkezi’ni kullanıma sunmayı planlıyor. Yaklaşık 7 yıl önce “Pamukkale Belediyesi’nin en büyük projesi” olarak temeli Pamukkale’nin kurcu Başkanı Hüseyin gürlesin atılan, ancak AK Parti’li iki Başkan Hüseyin Gürlesin ve Avni Örki dönemlerinde yüklenici müteahhitlerle yaşanan hukuki sorunlar nedeniyle uzun süre inşaatı hiç sürdürülemeyen tesis için Ali Rıza Ertemur hemen harekete geçti.





İKİ AK PARTİ’Lİ BAŞKAN 7 YILDA BİTİREMEDİ, CHP’Lİ BAŞKAN 7-8 AYDA TAMAMLADI!
Ve yeni belediye yönetimi ile önce proje tadilatları yaptı. Tamamlama çalışmalarına hız veren ve bu büyük yatırımın toprağa gömülü halde kalmasına gönlü razı olmayan Başkan Ertemur geçtiğimiz hafta Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmaları denetledi ve incelemelerde bulundu. Pamukkale’nin CHP’li Başkanı Ali Rıza Ertemur, teknik ekipten ayrıntılı bilgi aldı. Sosyal Medya Hesabı’ndan, “Pamukkale Gençlik Merkezi’mizin hemşehrilerimizle buluşacağı günler için geri sayın başladı. Merkezimizin tamamlanmak üzerine olan iç ve dış tefrişatında incelemelerde bulunduk” notu paylaşan Başkan Ertemur, “Pamukkale İlçemiz en güzel hizmetleri, tesis ve mekanları hak ediyor. Hep birlikte yeni ve mutlu Pamukkale’yi yaratacağız” dedi.



BU MERKEZ PAMUKKALE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK!
Pamukkale ilçesinin en kalabalık mahallelerinden biri olan Bağbaşı Mahallesi’nde, çevresindeki Kervansaray, Zümrüt, Gökpınar, Tekkeköy, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy ve Hürriyet mahalleleri ile PAÜ kampüsü ve Akşit Öğrenci Yurdu ile yaklaşık 100 binin üzerinde bir nüfusa hitap edecek olan Pamukkale Gençlik Merkezi ilçenin parlayan yıldızı olacak. Pamukkale Gençlik Merkezi, 2 ayrı bloktan oluşuyor. 11 bin metrekare kapalı alana sahip olan tesis mimari yapısıyla da dikkat çekiyor. Pamukkale Üniversitesi yerleşkesine 1.6 km uzaklıkta, öğrenci yurtları ve öğrenci evlerinin en yoğun olduğu bölgede bulunan merkez içerisinde kültürden, spora, sanattan, konferans salonlarına kadar her şey yer alıyor. Halkı yeşille buluşturacak, her noktasının ayrı ayrı düşünülüp tasarlandığı peyzaj alanlarıyla beraber bir bütün olan, dokusuyla şehrin mimarisine katkıda bulunacak gençlik merkezi halkın her kesimine hitap edecek. Pamukkale Gençlik Merkezi’nde konferans salonları, seminer salonları, fuaye-sergi salonları, ofisler ve resim atölyeleri olarak kullanılacak görsel sanat atölyeleri, tiyatro, dans, sinema derslikleri olarak ritmik sanat atölyeleri, müzik eğitim derslik alanları, revir, nikah salonu, basketbol sahası gibi bölümler de yer alıyor. Merkezde; salonlar, derslikler, ofisler dışında, yürüyüş parkurları ve vatandaşların gezebildiği yeşil alanlar ile dinlenme ve faaliyet alanları da bulunuyor.



PAÜ İLK SAVAŞÇILARINDAN BİRİNİ KAYBETTİ!
Uzun yıllar Denizli Ticaret Lisesi'nde matematik öğretmenliği görevinde bulunan, bir dönem CHP'den Denizli'nin Kınıklı Belediyesi Meclis üyeliği yapan sosyal demokrat Atatürkçü eğitimci Mustafa Birol Kaya geçtiğimiz hafta 78 yaşında hayata veda etti. Tanınmış matematik öğretmeni Kaya; Pamukkale Üniversitesi'ne kuruluşunda kampüs alanı kazandırılması mücadelesinde CHP'li meclis üyesi olarak büyük emeği geçen bir isim olarak biliniyor. 



ADI KINIKLI’DA YAŞATILSIN!
Mustafa Birol Kaya 1946 yılında Tavas'ın Hırka Köyü'nde doğdu. Cocukluk ve okul yıllarında Muğla Köyceğiz'de yaşadı. Muğla Turgut Reis Lisesi ve Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Türkiye'nin çeşitli illerinde ve uzun yıllar Denizli Ticaret Lisesi'nde Matematik öğretmenliği yaptı. CHP'li eski Kınıklı Belediye Meclis Üyesi, sosyal demokrat Atatürkçü Matematik öğretmeni Mustafa Bir Kaya öğretmen Keriman Kaya ile evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibiydi. CHP'den Kınıklı Belediye Meclis Üyeliği döneminde kuruluş aşamasında olan PAÜ'nün Kınıklı Kampüs Alanı'nın üniversiteye kazandırılmasında bir belde meclis üyesi olarak dönemin Denizli Belediye Başkanı Ali Marım’la birlikte büyük büyük mücadele veren Mustafa Birol Kaya Tavas'ın Hırka Mahallesi'nde "Hırka Ķöyü Mezarlığı'ndaki aile mezarlığında" toprağa verildi. Son günlerinde dahi CHP’den haberleri kaçırmayan ve 31 Mart yrel seçim zaferi içim, “artık gözüm açık gitmeyecek’” diyen Birol Hoca’nın Pamukkale Ünivetsitesi’nin kurulu olduğu Kınıklı Mahallesi’nde bir “cadde, sokak ya da parka” adının verilmesi için çalışmalar yapıldığı da belirtildi. 



HORZUM’DAN NECDET ADALI ANMASI!
12 Eylül Faşist Cuntası’nın 8 Ekim 1980’de ilk idam ettiği Denizli orijinli devrimcilerden Necdet Adalı CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum tarafından bir sosyal medya mesajı ile anıldı. Horzum Denizli’nin tanınmış Türkçe-Edebiyat öğretmeni ve dershanecisi Gökhan Adalı’nın kardeşi olan Necdet Adalı için, “Adalılar Türkü söyler, susar darağaçları…” diye başlayan su paylaşımı yaptı. 



“Altın saçlı çocuk ve arkadaşları Necdet Adalı ve arkadaşları… 12 Eylül lekesinin aldığı ilk canlar… Yüreklerde yaşatmaya devam edeceğiz. Adalılar Türkü söyler, susar darağaçları…” Necdet Adalı’nın idamı; “12 Eylül katillerinin ilk cinayeti olarak anılır. 22 yaşında idam sehpasına çıkarılan Necdet Adalı Kurtuluş siyasi hareketi mensubu bir devrimci idi.



KEMAL YALÇIN’IN KİTABI ”SENİNLE GÜLER YÜREĞİM’İN” İNGİLİZCE İKİNCİ BASKISI DA ÇIKTI!
“Emanet Çeyiz Romanı’nın ünlü yazarı” Kemal Yalçın’ın Türkiye’de beş baskı yapan Seninle Güler Yüreğim (You Rejoice My Heart) adlı belgesel romanının İngilizce 2. baskısı da yayınlandı. Denizlili tanınmış yazar Kemal Yalçın’ın kitapları şu ana kadat; İngilizce, İtalyanca, Farsça, Yunanca, İspanyolca, Batı ve Doğu Ermenice’sine çevrildi. ABD’de tiyatroya uyarlandı ve sahnelendi. Dünyanın birçok ülkesinde ilgi ile okunan kitapları ile ünlü Honazlı Kemal Yalçın İngilizce baskısı 2. kez yapılan “Seninle Güler Yüreğim” (You Rejoice My Heart) ronının başına gelmeyen kalmadığını, ancak buna rağmen bir çok ülkede ve farklı dillerde yayınlandığına dikkat çekti. Kemal Yalçın kitabıyla ilgili şunları anlattı.



KİTAP YAKANLAR, YASAKLAYANLAR UNUTULUR ANCAK KİTAPLAR YAŞAMAYA DEVAM EDER
“Bu kitabımın başına çok işler geldi. 2001 yılında Doğan Kitap tarafından basıldı. O zamanın Dışişleri Bakanlığından gelen emirle yayını derhal durduruldu. Doğan Kitap bastığı kitabı üstten gelen emre uyarak 21 Haziran 2002 tarihinde, İstanbul 13. Noteri huzurunda kâğıt kıyma makinası ile imha ettirmiş ve imha tutanağı imha emrini veren hükümet makama göndermiş. Karşılığında zamanın hükümetinden kredi almışlar. Bunlardan hiç haberim yoktu. Haberim olunca imha kararında karşı 2003 yılında açtım. Dava 11 yıl sürdü. En sonunda davayı kazandım. T.C. Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Tazminat Komisyonu Başkanlığı "Hukuk yargılaması 8 yıl, 6 ay, 12 gün sürdüğünden, T.C. Adalet Bakanlığı’nın Kemal Yalçın'a 5400 TL tazminat ödemesine" karar verdi. Bu dünyada kitap yakanlara, kitaba kıyanlara, kalem kıranlara yer yoktur. Kitap yakanlar, kalem kıranlar yok olur gider. Kitap yakanlar, kitap imha edenler unutulur, yakılan kitaplar yaşamaya, kırılan kalemler yazmaya devam ederler. Geriye bizler kalırız!” Bu kitapta konuşanlar, konuşamayanların, konuşmak istemeyenlerin sıradan birer temsilcisidirler.”

fixed-whatsapp-icon