Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

559 Yazı

EKOPOLİTİK: **HEDEF; “HALKÇI, DİRENÇLİ VE MODERN BİR DENİZLİ!”

**BÜYÜKŞEHİR; “HALKIN SOFRASINI KURDU!”



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ilk kez bir belediye meclisi toplantısında açacaklarını duyurduğu Kent Lokantalarından ilki Santral Garaj’da hizmet verecek.





Bu bölgede düzenlemeleri süren ve Kent Lokantası “Halkın Sofrası” adını taşıyan işletme çarşamba günü faaliyete geçecek. Resmi açılışın ardından Denizli halkına hizmet vermeye başlayacak işletmede 4 çeşit yemeğin 80 liradan satılacak. Özellikle dar gelirli vatandaşların faydalanmasını sağlamak amacıyla hizmete alınan Kent Lokantası’nın ikincisi ise Kınıklı’daki Down Kafe bünyesinde hizmet verecek. Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan Kent Lokantalarının ihtiyaç ve taleplere göre yaygınlaştırılacağını belirtirken,  bu lokantalarda vatandaşa sunulan yemeklerin “hijyen, kalori ve gıda standartları” açısından da denetlenerek üretildiği kaydediliyor.





AHMET SAN YAPIMCI, YÜKSEL AKSU YÖNETMEN VE HUZURLARINIZDA; “YILMAZ GÜNEY!”
Ünlü Yapımcı Ahmet San ile Yönetmen Yüksel Aksu; Fatoş Güney'in “Camları Kırın, Kuşlar Kurtulsun” kitabından ilham alarak Yılmaz Güney'i konu alan bir film çekiyor. İsmail Hacıoğlu, Yılmaz Güney'i canlandırırken, Deniz Barut da Fatoş Güney'i oynayacak. Film, 1 Mart 2025'te çekimlere başlayacak film için Global Dağıtım’la bir anlaşma yapıldı. Çekim yerleri arasında İstanbul, Adana, Kapadokya, Cannes ve Paris bulunuyor. Evet, Yılmaz Güney'in hayatını konu alan filmi için çekimler Mart 2025'te İstanbul, Cannes ve Paris'te başlayacak. Ünlü isim Ahmet San’ın yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmeni ise ünlü Sinema Adamı Yüksel Aksu olacak. “Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköye Karşı, İftarlık Gazoz, Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmleri ile Türkiye’nin son 25 yılına damga vuran ve çok sayıda TV Dizisi’ni de yöneten (Muğla-Ulalı tanınmış yönetmen) Yüksel Aksu’nun yönetmenliğini yaptığı en son filmi; “Cem Karaca’nın Gözyaşları” muhteşem bir ustalık yapıtı olmuştu. Dünyaca ünlü organizatör, menejer ve yapımcı Ahmet San ile Yüksel Aksu şu sıralar proje aşamasında olan ve Yılmaz Güney’i anlatan “Camları Kırın, Kuşlar Kurtulsun” filmi ise tüm ülkenin heyecanla beklediği bir sinema filmi olacak gibi.



BAŞROLLER; İSMAİL HACIOĞLU VE DENİZ BARUT!
Türk sinemasının efsanevi oyuncusu, sinema adamı ve Yönetmeni Yılmaz Güney’in hayatını sinemaya taşıyacak olan filmin hazırlıkları hızla devam ederken, filmin başrol oyuncusu da nihayet belli oldu. Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun üstleneceği filmde, başrolü Cem Karaca’nın gözyaşlarında olduğu gibi İsmail Hacıoğlu canlandıracak. Filmde Fatoş Güney'i de Deniz Barut oynayacak. “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmindeki etkileyici performansıyla dikkat çeken İsmail Hacıoğlu, bu kez “Yılmaz Güney” rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak ve Yüksel Aksu ile yeniden iş birliği yapacak. Hacıoğlu, rolü için yoğun bir hazırlık sürecine başlamış durumda. Midwood A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San’ın yapımcılığını üstlendiği film, Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’in “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun” kitabından esinlenerek çekilecek.



FATOŞ GÜNEY AKYAKA’DA İMZA GÜNÜNDE İDİ!
Bu arada Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney 4 Eylül’de Akyaka’da bir söyleşi ve imza gününde hazır bulundu. Akyaka’daki Sinemateke Kafe Bar’da okurları ile buluşan Fatoş Güney “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun!” isimli kitabını imzaladı. Yönetmen Yüksel Aksu da Fatoş Güney’i yalnız bırakmadı.



AKSU DENİZLİ’DE DE FİLM ÇEKECEK!
Öte yandan Yüksel Aksu’nun elinde şu sıralar bir de “Bir Ege Şehri Öyküsü” senaryosu var. “Bak Postacı Geliyor!” Aksu bu filmin Denizlide çekilmesini ve çok sevdiği bu kentin bir sinema filminin olmasını çok istiyor. (Aksu’nun bu senaryosu Denizli Belediye Şehir Tiyatrosu’nun ilk kuşak oyuncularından Serdar Bordanacı’nın elinde…)



HİDAYET TÜRKOĞLU’NDAN BAŞKAN DOĞAN’A ZİYARET!
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret etti. Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı Başkanı Veli Deveciler ile Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Tefenlili ve Osman Uğurlu ile birlikte Başkan Doğan’ı ziyaret eden Federasyon Başkanı ünlü Basketçi Türkoğlu, Denizli’nin Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele veren ekibine başarılar da diledi. Şeniz Doğan ve  Yukatel Merkezefendi Basket Yöneticileri Hidayet Türkoğlu ile keyifli bir sohbette bulundu.





BU PAZAR DENİZLİ ÇAMLIK BULVARI TRAFİĞE KAPALI!
16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinliklerin hız kesmeden sürdüğü Denizli’de bu Pazar günü de “Arabasız Kent Günü” etkinlikleri için  Çamlık Bulvarı tamamen trafiğe kapatılıyor. Büyükşehir Belediyesi Denizli’nin trafiğe kapalı ünlü caddesinde saat 10.00 ile 19.00 arasında; “Çocuk Atölyeleri, Spor Etkinlikleri, Canlı Müzik, Zumba Kids, Bisiklet Turu ve Resim Sergileri” gibi etkinlikler düzenleyecek. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu tün Denizlilileri “Arabasız Kent Günü’ne” davet etti.  



DENİZLİ HEYETİ “DİRENÇLİ VE MODERN BİR KENT İÇİN İTÜ’DE!
Denizli Büyükşehir Belediyesi “Dirençli ve Modern Kent” başlığı altında İstanbul’a bilimsel ve teknik bir araştırma gezisi düzenledi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Encümen Başkanı Mimar Tarık Boyar, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Hülya Bartal ve İmar Daire Başkanı Hasan Tuğrul Özkan’dan oluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Heyeti; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de bu alanda ulusal ölçekte başarılı çalışmaları bulunan Prof. Dr. Fatih Terzi’yi ziyaret etti. Konuyla ilgili ön araştırmaları sürdüren Bülent Bozbaş Başkanlığı’ndaki Denizli Büyükşehir Heyeti İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Fatih Terzi ile yararlı bir görüşme gerçekleştirirken, “Hocamızı ve ekibini en kısa sürede Denizli’mizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız” notu paylaşıldı.



TERZİ; “SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER PROGRAMI” UZMANI !
İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Terzi Avrupa Birliği, COST, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı destekli projelerde araştırmacı olarak görev alan bir isim. Akademik ve kuramsal çalışmalarının yanında, Terzi’nin kentsel planlamanın uygulamalı alanlarında da çalışmaları bulunmaktadır. Özellikle, mekânsal stratejik planlama, çevre düzeni planı, imar planları ve kentsel dönüşüm konularında çeşitli belediyeler, TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile projeler gerçekleştirmiş, danışmanlık faaliyetlerinde bulunmuştur. Bu uygulamaların, dışında Terzi’nin ayrıca ulusal ve uluslararası kentsel planlama ve tasarım proje yarışmalarında ödülleri bulunmaktadır.



KAYSERİ, MUĞLA, MALATYA, KAHRAMANMARAŞ VE MARDİN PROJELERİNDE DE ÇALIŞTI!
2022 yılında İlbank liderliğinde, AB destekli ve PWC tarafından yürütülen Dünya Bankasının “Sürdürülebilir Şehirler Programı” kapsamında “Kayseri, Muğla, Malatya, Kahramanmaraş ve Mardin’de Orta Vadeli Kalkınma Planlaması ve Finansmanı” projesinde takım lideri yardımcısı uzman şehir plancı olarak görev yapmıştır. Son olarak da Dünya Bankası tarafından fonlanan ve PWC tarafından yürütülen “Blue Wager Program in Türkiye” projesinde takım lideri olarak görev yaptı.



BU HABER VE YAZILAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KÖŞEDE!

**ATAMAN; “DENİZLİ’YE TRAMVAYI GETİREN BAŞKAN TARİHE GEÇER!”

**KEMAL YALÇIN’IN “YASAKLI KİTABI” “SENİNLE GÜLER YÜREĞİM”  5 DİLE ÇEVRİLDİ, İNGİLİZCE’DE İKİNCİ BASKI YAPTI!

fixed-whatsapp-icon