Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

564 Yazı

EKOPOLİTİK: ENERJİ DEVİ ÖKSÜZ KALDI VE KEŞKEK KARDEŞLİĞİ!

**SİYASİ REKABET DEĞİL, KEŞKEK KARDEŞLİĞİ!

**ZOLAN’IN HESAP HATASI AKBAŞ BARAJI’NDAN DÖNDÜ!




Onlar bu yolculuğa iki arkadaş çıktılar. Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı. “Ölüm bizi ayırana dek” şiarı ile iş hayatına daldılar. Gece gündüz çalıştılar. Türlü badireler atlattılar. Bıkmadılar, yılmadılar, yorulmadılar. Denizli ile Egenin gururu bir “enerji devi” yarattılar.





ONLARI ÖLÜM AYIRDI, BİR
ENERJİ DEVİ YADİGAR KALDI!
Ve birlikte örnek bir başarı öyküsüne imza atan bu ikiliyi ölüm ayırdı. Denizli Merkezli olarak faaliyet gösteren Bereket Enerji, Aydem, Aydem Yenilenebilir Enerji ve Elsan'ın kurucularından tanınmış iş insanı Ali Yağlı 72 yaşında elim bir hastalıkla verdiği mücadeleyi kaybetti. Ve hayata gözlerini yumdu.





YAĞLI İÇİN CENAZE TÖRENİ BUGÜN!
Enerji sektöründe Türkiye’nin önde gelen özel sektör kuruluşlarından Bereket Enerji, Aydem, Aydem Yenilenebilir Enerji ve Elsan'ın kurucularından ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi,  Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı (72)  elim bir hastalıkla ilgili tedavi gördüğü İstanbul’da yaşamını yitirdi. Yağlı’nın vefat haberi Aydem Holding ile bağlı kuruluşlarında ve Denizli iş dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı. Cenazesi Denizli'ye getirilen Ali Yağlı için 30 Eylül Pazartesi günü (bugün) öğle vakti Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’ndeki Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi’nde tören düzenlenecek. Ailesinin isteğiyle Ali Yağlı doğum yeri olan Çal’ın Süller Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanacak.



İTÜ’DE ÜNİVERSİTE ARKADAŞLIĞINDAN TÜRKİYE’NİN ENERJİ DEVİ’NE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ!
Ali Yağlı 1952 yılında Denizli Çal Süller Beldesi’nde doğdu. 1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Elektrik Muhendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. İdealist, solcu ve sosyal demokrat iki Denizli'li üniversite arkadaşından (Ceyhan Saldanlı ile) biri olan Ali Yağlı 1980 yılında, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kurucularından oldu. Yağlı, 1995 yılından itibaren Bereket Enerji, Aydem Şirketleri, Gediz Elektrik ve Aydem Yenilenebilir Enerji’nin kuruluşunda yer aldı. Yağlı, 40 yıllık arkadaşı (Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanı) Ceyhan Saldanlı ile birlikte Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürüyordu. Evli ve üç çocuk babası Ali Yağlı ortağı Ceyhan Saldanlı ile birlikte Türkiye’nin elektrik üreten ilk özel şirket Hidro Elektrik Santralleri (HES) ve barajlarını kurdu. Bugün 20’nin üzerinde HES, RES, GES ve Termik santral ile İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Muğla’da elektrik dağıtım şirketlerini bünyesinde barındıran bir enerji devinin kuruluşuna imza attı.





SİYASİ REKABET DEĞİL, KEŞKEK KARDEŞLİĞİ!
Babadağ ilçesinde düzenlenen 25.Keşkek Festivali ve Toplu Sünnet Töreni “iktidardan ve muhalefetten” halef-selef çok sayıda politik ismi de bir araya getirdi. Ak Partili Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral’ın ev sahipliği yaptığı Keşkek Festivali Ak Partili ve CHP’li aktörleri buluştururken; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım, AK Partili ve Babadağlı eski Milletvekili Mehmet Yüksel, CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP’li ve Babadağlı İş İnsanı Mehmet Boyar aynı masada ünlü Babadağ Keşkeği’ne kaşık salladı.





BAŞKAN KUMRAL’DAN ÖRNEK EV SAHİPLİĞİ!
Öte yandan Babadağlı Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Değirmenci de iş ve politika dünyasının bir arada olduğu masada yer aldı. Babadağ Keşkek Hayrı Heyeti Başkanı Rıza Sezen, Heyet Üyeleri Zafer Katrancı, Sacit Atıcı da festivalde hazır bulundu.



Ayrıca, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan festivaldeki politik isimlerden biriydi. Renkli görüntülere sahne olan 25. Babadağ Keşkek Festivali ve Toplu sünnet töreninde AK Partili ve CHP’li politik aktörler keşkek kazanlarının başına geçip Babadağ Keşkeği dövmeyi de ihmal etmediler. Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral Festivale katılan bütün siyasi isimlerle ve konuklarla yakından ilgilendi. Ve kazan başında Babadağ Keşkeği’nin yapılış öyküsünü uygulamalı bir şekilde gösterdi.



BUNUN AD; KEŞKEK FESTİVALİ KARDEŞLİĞİ!
Bu arada Festivalde yan yana oturan ve keşkek yiyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da hal hatır sordu ve sohbet etti. Yine dönem dönem sert tartışma ve polemiklere giren Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ve CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum da festivalde yan yana keşkek yedi, sohbet etti.



Festivalde hazır bulunan etkinliğin en tecrübeli politikacıları CHP’li Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım ve AK Partili Denizli eski Milletvekili Mehmet Yüksel de keşkek kazanlarının başına geçti. Özetle; Denizli’nin en özel ilçelerinden Babadağ’daki festival siyasette iktidar-muhalefet tartışmalarının bir yana bırakıldığı “keşkek kardeşliği manzaralarına” sahne oldu.



YARIM KALMIŞ BİR YAZI; YAŞAR TOK!-3
Geçtiğimiz Çarşamba “zamansız ve apansız” bir şekilde hayata veda eden gazeteci Yaşar Tok  İzmir kültür-sanat çevrelerinin “Kitapçı Yaşar” lakabıyla andığı; Denizli’de kültür, sanat ve edebiyat yazılarının yanı sıra, arkeoloji, tarih, çevre ve ekoloji (Kadim Meandros) konularında yazdığı makaleler, yaptığı haberler, yazı dizileri ve gazete köşe yazıları ile tanınan bir kültür sanat adamı ve entelektüel isimdi. Yaşar Tok’un bu ani gidişi “dostları, arkadaşları ve yoldaşları” için adeta bir yas ve hüzün yağmuruna” dönüştü. O’nu en iyi yine onlar, dostları ve arkadaşları anlattı. Yaşat Tok’u tanıtan ve anlatan bir paylaşımda TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan geldi.



BİZE BIRAKTIKLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİZLE... 
(Gülizar Biçer Karaca; TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili)
Bir entelektüel, bir kent tarihçisi, bir yazar ve gazeteci, bir araştırmacı, bir  ayaklı kütüphane, bir doğa hakları savunucusu, bir sanat eleştirmeni, bir kültür mirasçısı, hayata artı değer katan, Denizli'ye katkısı tartışmasız ama her şeyden önemlisi kötülük tohumları serpenlere inat dirençli bir dostu, sevgili Yaşar Tok'u kaybettiğimiz haberini üzülerek öğrendim. Menderes'ten Laodikya'ya Meserret'ten Tripolis'e hepimize yaşam alanlarımızı, kent adaletini, sanat sevgisini, okuma gayretini öğreterek aramızdan göçtü gitti.  Hak savunuculuğunda yanyana geldiğimiz, açılan sergilerde, yürütülen panellerde, kitap söyleşilerinde, belki şehre bir film gelir diye beklenen zamanlarda hep vardı, var oldu, var etti. Üzüntümüz tarifsiz, acımız taze... Huzur içinde uyu kıymetli insan Yaşar Tok... 

BU HABERLER VE DETAYLAR BU HAFTA BU KÖŞEDE!



**ZOLAN’IN HESAP HATASI AKBAŞ BARAJI’NDAN DÖNDÜ!
Mimar-Yazar ve Araştırmacı Yerel Tarihçi Hüsamettin Ataman’ın iddiasına göre; 2 Yılda suyu tükenen ve 12 günlük suyu kaldığı açıklanan Akbaş Barajı’nda “Denizli’nin 50 yıllık suyu hazır!” diyen eski Başkan Osman Zolan’ın hesap hatası yaptığı ortaya çıktı.

**ATAMAN; “DENİZLİ’YE TRAMVAYI GETİREN BAŞKAN TARİHE GEÇER!”




 
fixed-whatsapp-icon