Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

EKOPOLİTİK: “EZBERLERİ BOZUN, DENİZLİ TURİZMDE YENİ UFUKLAR AÇACAK!”

**ÇAVUŞOĞLU ANTALYA’DA TURİZMCİYE SESLENECEK;

**BUNUN ADI; ‘ANTALYA-DENİZLİ TURİZM KARDEŞLİĞİ!”


Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 10-11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği “Denizli Geleceğini Tasarlıyor, Visit Denizli” başlıklı arama konferansı sonrası önce konuyla ilgili bir yürütme kurulu oluşturuldu.





“YENİ UFUKLARA YELKEN AÇIN; DENİZLİ SİZİ BEKLİYOR!”
Ardından kurulan yürütme kurulu ilk toplantısını yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 18 Ekim Cuma günü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de katılımı ile “turizmin başkenti Antalya’da” turizmciler ve önemli tur operatörleri ile “Unlock New Horizons Denizli Awaits” (Ezberleri Bozun, Yeni Ufuklara Yelken Açın; Denizli Sizi Bekliyor! Ya da Denizli’nin beklediği yeni ufukları açıyoruz!)  başlıklı bir toplantıda buluşacak.





“ANTALYA-DENİZLİ TURİZM KARDEŞLİĞİ!”
Büyükşehir Genel Sekreteri Bülent Bozbaş; Denizli’de geçtiğimiz ay gerçekleştirilen “Turizm Arama konferansı” sonrası ortaya çıkan proje ve faaliyetlere yön vermek, yeni alanlar eklemek ve bir uygulama eylem planı çıkarılarak bunun takibini yapmak üzere “oda, dernek temsilcileri ve akademisyenlerle, özel sektör temsilcilerinden” oluşan bir Yürütme Kurulu oluşturulduğunu duyurdu.



“Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel, eski mimarlar odası başkanı İbrahim Şenel, Otelciler ve Turizm İşletmecileri Derneği (Denturod) Başkanı Gazi Murat Şen, TURSAB Bölge Başkanı Turan Koseoğlu, Çal Bağ Yolu Dernek Sözcüsü Hürriyet Yılmaz’ın” da aralarında olduğu yürütme kurulunda akademisyenler ve büyükşehir daire başkan ve müdürleri de üye olarak görev yapacak. Ayrıca Yürütme Kurulu belli aralıklarla toplanarak, alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.



YILLARDIR BEKLENEN “KONAKLAMALI TURİZM KİLİDİNİ” ÇAVUŞOĞLU AÇACAK!”
Kurul ilk toplantısını Salı günü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş başkanlığında yaptı. Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz ve ilgili daire başkanları ve şube müdürleri de  hazır bulundu. Kurul, bu toplantı da Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, 18 Ekim’de Antalya’da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de katılımı ile turizmcilerle yapacağı “Unlock New Horizons Denizli Awaits” toplantısının konu başlıklarını görüştü. Ve detaylandırdı. Özetle; Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi turizmde Denizli’nin beklediği yeni açılımları, yeni ufukları yani (konaklamalı turizmde) ‘kilidi’ açacak projelerin ve çalışmaların peşini bırakmaya hiç niyetli değil.



Bu konuda Denizli’nin yıllardır beklediği çözümler de, çareler de pek yakında geleceğe benziyor. 30’un üzerinde antik şehir, ören yeri ve höyük ile doğa harikası travertenler ve kanyonlara sahip Denizli bu kent insanına olduğu kadar Türkiye’nin turizmine de büyük katkı yapacak bir potansiyeli barındırıyor. Şimdi bu gizli hazine kutusunun kapağını açma zamanı. Anahtar da Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu ve O’nun ekibinin ellerinde. Haydi hayırlısı…



ÇAVUŞOĞLU ISRARLI, BOZBAŞ TAKİPTE; VİSİT DENİZLİ BAŞLIYOR!
Evet, Türk Turizmi’nin Başkenti Antalya ile Dünyaca ünlü Pamukkale’si ve Hierapolis’i ile ülkenin en çok turist çeken kentlerinden biri olan Denizli arasında adeta bir “Turizm Kardeşliği” oluşuyor. Hedef ise Başkan Çavuşoğlu’nun seçim öncesinden bu yana dediği gibi; yılda 3 milyon yabancı turistin ziyaret ettiği Beyaz Cennet Pamukkale marifeti ve gizli cennetlerden oluşan diğer destinasyonları ile ziyaretçileri kent merkezine çekmek ve günü birlik turizmi “konaklamalı turizme” dönüştürmek. İşte Genel Sekreter Bülent Bozbaş tarafından ısrarla takip edilen bu sürdürülebilir ve ekonomik yararı büyük turizm projesi artık somut ve bilimsel adımlarla ete kemiğe bürünüyor. 



MEVSİMLERDEN KIŞ ANCAK DENİZLİ YEREL İKTİDARINDA HAVALAR ÇOK İYİ GİDİYOR!
Meteorolojik tahminlere göre Denizli’de bu hafta Kış koşulları başlıyor. Soğuk, yağışlı ve boranlı, karlı fırtınalı günler kapıda. Ancak “CHP’li Denizli Yerel İktidarında” havalar mevsim normallerinin ötesinde iyi gidiyor. Neden mi böyle diyoruz? Çünkü yıl sonu ve Kış aylarına girilmesine rağmen Denizli’deki yerel yönetimler faaliyetlerini, projelerini ve çalışmalarını hiç hız kesmeden sürdürüyor. Ülkenin genel ekonomisinde “kar-kış, fırtına ve karabulutlarla kaplı enflasyon ve pahalılık yüklü hava” patladı, patlayacak derken; CHP’li Denizli Büyükşehir ve ilçe belediyeleri halkı ekonomik açıdan biraz olsun rahatlatmak için proje üzerine projeyi hayata geçiriyor.





3-6 YAŞ “GÜNEŞLİ GÜNLER ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ” KAYITLARI BAŞLADI!
Denizli Büyükşehir Salı günü Büyükşehir Kız Konuk Evi’nin ilkini açtı. 17 Ekim Perşembe günü (yarın) yine öğrencilere dönük Kent Lokantalarının (Halkın Sofrası) ikincisi açılıyor. “Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezleri” yani, çalışan anneler için çocuk yuvaları ve kreşler kayıt almaya başladı. Bu arada Başkan Çavuşoğlu’nun “ilkokul birinci sınıfa giden çocuklara, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı süresince beslenme yardımı verilmesi” kararı bugün yarın meclisten çıkar.



DENİZLİ KİTAP FUARI BU CUMA BAŞLIYOR!
Bu hafta bitmeden çok önemli bir kültür sanat etkinliği yani; Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7'nci kez düzenleyeceği Kitap Fuarı da 18-27 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı'nda kapılarını açacak olan Denizli Kitap Fuarı her gün sabah saat 10.00'dan akşam saat 20.00'ye kadar ziyaret edilebilecek.



BİR DE ORHAN VELİ GÖRMELİYDİ, CHP’Lİ BELEDİYELERİ!
Yukarıda da değindiğimiz gibi “Meteorolojik tahminlere göre Denizli’de bu hafta Kış koşulları başlayabilir”, ancak CHP’li belediyeler sayesinde Denizli halkının havasında olumsuza giden çok bir değişiklik olmayacak gibi görülüyor. Neden mi?  Denizli’de son 6 ayda; “İçme suyunda indirim, belediye çalışanlarına sendika hakkı, içkili mekanlar bölgesi, ekonomik Beltaş belediye kafe ve dinlenme mekanlarının yaygınlaştırılması, Arama Konferansları, Halkın Sofrası; Kent lokantaları, aş evi, çalışan anneler için ücretsiz ve ucuz kreşler, lise ve üniversite öğrencilerine burs, emekliye ve doğum yapan anneye destek, temiz ve çevreci enerji santralleri ile kendi elektriğini üreten sistemlerle tasarruf, Halk Süt, Halk Ekmek ve de  Halk Et mağazaları ucuz ekmek üreten belediye fırınları, Kız Konuk Evleri” gibi çok sayıda uygulama ve proje hayata geçirildi. Peki; Orhan Veli’nin de dizelerinde olduğu gibi; “Bedava mı yaşıyoruz,  Denizli’de bedava..?” Tam olarak bu olmasa da CHP’li Başkanlar ve belediyeleri “Halkçı belediyeler olabilmek” için ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve halkın geçimine önemli katkılar veriyor…

fixed-whatsapp-icon