Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

561 Yazı

EKOPOLİTİK: İMAMOĞLU’NA DESTEK MİTİNGİ DEĞİL, KENT LOKANTASI AÇILIŞI

DENİZLİ’DEN İMAMOĞLU’NA;
“BAŞKANIM YALNIZ DEĞİLSİNİZ!”




Türkiye’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan ve  vatandaşların uygun fiyatlarla yemek yiyebildiği Kent Lokantası Projesi şimdi de Denizli’ye taşındı. Denizli Büyükşehir belediyesi ilk kent lokantasını şehirlerarası otobüs terminalinde açtı. 4 çeşit yemeğin 80 liradan satıldığı lokantanın ilk günkü menüsünde mercimek çorbası, tas kebabı, pilav ve ayran yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu da açılış sonrası önlük taktı ve yemek servisi yaptı.





ÇAVUŞOĞLU; “EKREM BAŞKANIM YALNIZ DEĞİLSİNİZ!”
Açılışta konuşan Başkan Çavuşoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çıkarmış olduğu ‘Kent Lokantası’ yolculuğu, Türkiye’nin her yanına dalga dalga yayılmaktadır. Bu yolculuğu ‘ahmak davası’ gibi şeyler ile engelleyemezsiniz. Ekrem Başkanımızın bu vizyonel duruşu ve İstanbulluların sorununa sahip çıkarken, sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’ye bir bakış açısı getirmesi, birilerini rahatsız etmiş vaziyette. Her gün yargı eliyle Ekrem İmamoğlu’nu dizayn etmeye çalışanlar bilmelidir ki; bu saatten sonra elinizden geleni ardınıza koymasınız da bu halkımız Ekrem İmamoğlu’nu bağrına basmaya devam edecektir. Buradan Ekrem Başkanımıza sesleniyoruz ki Ekrem Başkanım yalnız değilsiniz. Bizler, kardeşleriniz olarak sizlerin yanındayız” diye konuştu.





DENİZLİ’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA TAM DESTEK!
Evet, Denizli’deki Kent Lokantası’nın (Halkın Sofrası) açılış töreni adeta bir “Ekrem İmamoğlu’na Destek Mitingi’ne” dönüştü.  konuşan Çavuşoğlu; “Kent Lokantası ile artık Denizli’de ucuz yemeye, sosyal belediyecilik anlamında desteklemeye yeni bir adım, yeni bir şiar kazandırıyoruz.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çıkarmış olduğu Kent Lokantası’ yolculuğu, Türkiye’nin her tarafına dalga dalga yayılmakta. Burada ilk Kent Lokantası’yla başladığımız yolculuğumuz çok kısa süre içerisinde üniversite bölgesinde ikincisiyle devam edecek. Buradan size söz veriyorum. Hem kreşimiz hem de Kent Lokantamızın sayısı en kısa sürede iki elin parmaklarını geçecek hale getireceğiz” dedi.



DENİZLİ’DE KENT LOKANTASI AÇILIŞI “İMAMOĞLU’NUN YANINDAYIZ MİTİNGİNE” DÖNÜŞTÜ!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Ekrem Başkanımızın bu vizyonel duruşu ve İstanbulluların sorununa sahip çıkarken, sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’ye bir bakış açısı getirmesi, birilerini rahatsız etmiş vaziyette. Her gün yargı eliyle Ekrem İmamoğlu’nu dizayn etmeye çalışanlar bilmelidir ki; bu saatten sonra elinizden geleni ardınıza koymasınız da bu halkımız Ekrem İmamoğlu’nu bağrına basmaya devam edecektir.



Buradan Ekrem Başkanımıza sesleniyoruz ki Ekrem Başkanım yalnız değilsiniz. Bizler, kardeşleriniz olarak sizlerin yanındayız” dedi. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması ve milletvekili seçilmesine ilişkin hatırlatma da yapan Bülent Nuri Çavuşoğlu; “Yargı eliyle Recep Tayyip Erdoğan’a verilen siyasi yasak, yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin önderliğinde kaldırılmıştır. Bugün aynı yasaklarla şikayet edenler, kendi gelecekleri, sonun başlangıcı nedeniyle de Ekrem İmamoğlu’nu ve bu anlamda mücadele edenlere dizayn çabaları, içerisine girmişlerdir. Buradan başta ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı olmak üzere hepsine bir tek şey söylüyoruz ki artık sonun gelmeye başladığı bir yerde neyle çabalarsanız çabalayın artık halkın iktidarı yolculuğunda bu ülke büyük bir yolculuğa çıkmıştır. Bu saatten sonra yolun sonu görülmüştür” şeklinde konuştu.




ÖNCE YEMEK DAĞITTI ARDINDAN SIRAYA GİRDİ VE YEMEĞİNİN PARASINI ÖDEDİ !
Kalabalık bir katılımla gerçekleşen Denizli’nin ilk Kent Lokantası’nın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Başkan Çavuşoğlu önlük giydi. Eline kepçeyi alan Çavuşoğlu, törene katılanlara yemek dağıttı. Çavuşoğlu daha sonra sıraya girerek yemek aldı ve ücretini ödedi. Törene genç yaşlı yüzlerce vatandaş katıldı. Açılışa gelen bir vatandaş baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği vatandaş daha sonra ambulansa alındı. Yaşlı adamın kalp hastası olduğu öğrenildi.



TARİH, KÜLTÜR, SANAT VE EKOLOJİ SAVAŞÇISI YAŞAR TOK TOPRAĞA VERİLDİ!
24 Eylül Salı  günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçirdiği kalp ameliyatı sonrası yoğun bakıma alınan ve ertesi sabah hayatını kaybeden kültür, sanat, edebiyat, arkeoloji, tarih, çevre ve en önemlisi de Büyük MenderesNehri’nin en önemli yazarı Gazeteci Yaşar Tok ameliyat sonrası geçirdiği komplikasyonlar sonucu doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı. Hepimizi şok edederek, “zamansız ve apansız” bir şekilde hayata veda eden Yaşar Tok (68) İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.



GAZETECİ ARKADAŞLARI CENAZE TÖRENİNDE İDİ!
Yaşar Tok’u son yolculuğunda dostları, arkadaşları ve yol arkadaşları yalnız bırakmadı. Gazeteci Arkadaşları; Engin Ünal, Sedat Kurt, Metin Eltaş ve ben (Mustafa Kaya) cenaze töreninde hazır bulunurken, Denizli’den gelen yakın dostları ve arkadaşları Şair ve Edebiyatçı Hakan Keysan, Küp Şarapları sahibi Asın Altıntaş, Prof. Dr. Bülent Topuz, Yayanlar Kuruyemiş sahiplerinden Mahir Yayan, tanınmış Mimar Ahmet Yoldaş ve Haritacı Kemal, Serap Kaya; Yaşar Tok için son görevlerini yaptılar.



İZMİR MİLLETVEKİLİ AKIN VE MENDERES İNİSİYATİFİ DE CENAZEDE HAZIR BULUNDU!
Öte yandan Gazeteci Yaşar Tok’un cenaze töreninde Çevreci Büyük Menderes İnisiyatifi’ni temsilen Ahmet Ergun (Göbekçioğlu) ve Yurttan Gökşen de İzmir’deki cenaze törene katılan isimler oldu. Bu arada DEM Parti’nin çevre ve ekolojiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın da Tok’un cenaze töreninde hazır bulundu. Yine Büyük Menderes İnisiyatifi destekçilerinden Denizli Çamlık Mahallesi Kadın Muhtarı Aysel Ergun da Yaşar Tok cenazesine katılanlar arasındaydı.



KARACA, ÇAVUŞOĞLU, DEMİRDÖĞER VE DGC ÇELENK GÖNDERDİ!
Cenaze Törenine TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti birer çelenk gönderdi. Defin işleminin sonunda Denizli’den gönderilen çelenklerin çiçekleri ile Yaşar Tok’un mezarı adeta rengarenk bir “çiçek bahçesine” döndü.


 
D20HABER.COM YAZARI TOK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!
Cenaze töreninden ilk haber ve fotoğraflar ise D20haber.com’dan geldi.  Gazeteci Engin Ünal haberi “Yazarımız son yolculuğuna uğurlandı!” başlığı ile verdi. Cenazeden fotoğrafları ise yine Tok’un Gazeteci arkadaşı Sedat Kurt çekti. “Yazarımız Yaşar Tok, İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesinde geçirdiği kalp ameliyatı sonrası yoğun bakıma alınmış, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirmişti. 68 yaşında hayatını kaybeden Tok için İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Doğançay Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ailesinin yanı sıra İzmir Milletvekili İbrahim Akın ile Denizli’den çok sayıda seveni katıldı. Tok, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.” (D20haber.com)



SEDAT KURT’TAN YÜREKLERİ DAĞLAYAN PAYLAŞIM!
Yaşar Tok’un Cenaze törenini fotoğraflayan Gazeteci Sedart Kurt (resim altında) “Kalbinin iki yarısı, sevgilisi ve kızı… Çiçeklerle bezendi yattığı toprak.. son vazifemiz mi bilmem ama yerine getirdik sanırım.. uğurlar olsun Yaşar Tok!.. Seni çok özleyeceğiz…” diyordu.Sedat Kurt Yaşar Abi’nin ölüm haberini aldığında ise; adeta yürekleri dağlayan bir paylaşım yapıyordu; “Bir devrimci için döküyorum şimdi gözyaşlarımı. Çocuk gibi hıçkırarak. Dün aradım sabah, geç kaldım son kez sesini duymak için. Az önce aldılar operasyona dedi, kızı. Aslında anlamıştı çoktan. Geldi inatla vedalaştı benle. ‘Son kez bir göreyim istedim’ dedi. ‘Deme öyle’ dedim. Sarıldık… Hayatı boyunca susmadı… Korkmadı… Çekinmedi söylenmesi gerekenleri söylemekten, yazmaktan geri durmadı. Savaşmaktan ve dik durmaktan yorulmadı. Ah benim yakışıklı, karizmatik, entelektüel, beyefendi, yürekli abim.  Ah benim enderden de ender, “Böylesi çok az kaldı be” cümlesine son noktayı bu gece yarısı koyan abim. Ve şimdi ayağa kalkıp saygıyla eğilin beyler, ömrünü memleketine adamış, ayak tırnağından saç teline kadar bir devrimciyi uğurlamak için… YAŞAR TOK’u göğe uğurluyoruz… Işıklar yoldaşın olsun.”



BÜLENT BOZBAŞ'IN ACI GÜNÜ!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş'ın amcası Abdullah Bozbaş 71 yaşında hayata veda etti. Bülent Bozbaş'ın babasının  en küçük kardeşi olan Abdullah Bozbaş, Isparta'da düzenlenen cenaze töreninin ardından yine Isparta'da toprağa verildi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Osman Bartal, Çardak Belediye Başkanı Ali Altıner, CHP Çardak İlçe Başkanı Cemil Kara, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan, Peraş Genel Müdürü Erden Kaya, Kültür A. Ş. Genel Müdürü Ferhat Çelik, Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Mithat Tüzüner de Isparta'daki cenaze töreninde Genel Sekreter Bozbaş'ı yalnız bırakmadı. 

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TAZİYE ZİYARETİ
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu cenazeye yetişemedi ancak Isparta'ya geldi ve kederli aileye taziye ziyaretinde bulundu. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ve Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da cenaze törenine çelenk gönderdi. Bülent Bozbaş ayrıca çok sayıda meclis üyesi ve ilçe belediye başkanında da başsağlığı telefonları aldı. Bozbaş bu acı gününde yanında olan, telefonla arayıp  taziye mesajında bulunan herkese teşekkür etti.

fixed-whatsapp-icon