Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

574 Yazı

EKOPOLİTİK: AHMET ÜMİT; “BU FUARI DAHA ÖZGÜRLEŞMİŞ GÖRDÜM!

**“BÖYLE OLUR CUMHURİYET ŞEHRİ’NİN CUMHURİYET BAYRAMI!”

**VEKİL-YAZAR BAŞARIR DA KİTAPLARINI İMZALADI!




Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Denizli Kitap Fuarı kapılarını törenle açtı. Ahmet Ümit’ten Coşkun Aral’a, Banu Avar’dan Ayşegül Aldinç’e, Celal Şengör’den Ataol Behramoğlu’na ve Milletvekili Yazar Ali Mahir Başarır’a kadar yüzlerce yazarın imza günü ve söyleşilerle katılacağı fuar 10 gün boyunca açık kalacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı’nda yapılan açılış törenine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, ilçe belediye başkanları, fuarın Onur Konuğu Yazar Ahmet Ümit, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.






AHMET ÜMİT; “FUARI DAHA ÖZGÜRLEŞMİŞ GÖRDÜM!”
Fuarın Onur Konuğu Yazar Ahmet Ümit ise, Denizli’ye defalarca geldiğini, bu kez geldiğinde fuarı daha özgürleşmiş gördüğünü dile getirdi. Belediyelerin klasik faaliyetleri yanında çok önemli bir kültür görevi olduğunu hatırlatan Ümit, “Yeniden uygar bir ülke olacaksak burada kültüre, sanata ağırlık vermemiz gerekiyor. Çocuklarımızın bedenini gıdayla besliyorsak, ruhlarını da kitapla beslemeliyiz. Bu fuarda her kesimden yazarlar çağrılmış, burada onu görüyorum, bu beni çok mutlu ediyor. Beni onur konuğu olarak seçtikleri için Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Denizli halkına çok teşekkür ediyorum. Umarım hep sanatla, kitapla kalırız. Edebiyat, sanat, kültür yoksa o ülke yok demektir” ifadelerini kullandı.





ÇAVUŞOĞLU: "ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜRLEŞMESİ İÇİN; EKMEK GİBİ, AŞ GİBİ, SU GİBİ KİTABA İHTİYACI VAR!”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da, “Mutlu insanların şehri Denizli” hayali ile yola çıktıklarını belirterek kültür, sanat, tarım, turizm gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran ve gençlerin geleceğe umutla baktığı güler yüzlü insanların şehrini yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, “Bugün bu yolculuğumuzu bilimle, ilimle irfanla buluşturma anlamında yeni bir sürece evrildiğimiz ve çocuklarımızın geçmişini ve geleceğin köprüsünü oluşturan kitapla buluşabileceği bu günde birlikte olmak ayrı bir mutluluk kaynağı, ayrı bir yol arkadaşlığı. Bu şiarımızı ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakması için bizler üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın ekmek gibi, aş gibi, su gibi ihtiyacı olan kitaba, özgürleşmeye ve geleceğe dair umutlarını yeşertme noktasında mücadelemizi devam ettireceğiz” diye konuştu.



MİLLETVEKİLİ-YAZAR BAŞARIR DA KİTAPLARINI İMZALADI!
Yukarıda da belirttiğimiz gibi Denizli Kitap Fuarı’na katılan politikanın önde gelen hareketli aktörü CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Yazar kimliği ile katıldı. Neden mi? Çünkü; Ali Mahir Başarır aynı zamanda iki kitap yazan, daha doğrusu en yakın tarihimizle, yani AK Parti dönemiyle ilgili iki kitap yazan bir vekil-yazar da ondan. Başarır’ın “Beşli Çete ve Susurluk'tan Pekergate'e Mafya Siyaset Ticaret” kırmızı kedi yayınevi tarafından yayınlanmış iki kitabı var. Ve Denizli Kitap Günü’nde bu kitaplarını imzaladı.



BİR “TUZ KOKTU” ÖYKÜSÜ…
Ali Mahir Başarır’ın “Susurluk'tan Pekergate'e Mafya Siyaset Ticaret” adlı kitabı “Balık kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa…?” sözünü anlatan bir “Tuz Koktu” belgesel kitabı. Başarır’ın kitabın sunumunda yer alan özeti ise şöyle; Sedat Peker’in iddialarının odağındaki isimlerin oluşturduğu ağ, Türkiye’de “Mafya-Siyaset-Ticaret” ilişkilerinin nasıl kurumsallaştığını gösteriyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen, Susurluk’ta adları yer alan bazı isimler Pekergate’te de varlar.  Bu durum, rejimin Susurluk’tan AKP’nin “Yeni Türkiye”sine taşındığını ortaya koyuyor.



SUSURLUK'TAN PEKERGATE'E; “MAFYA SİYASET TİCARET”
TBMM’de bu iddiaları halk adına sorgulayan milletvekillerinden Ali Mahir Başarır, Pekergate skandalındaki olayları tek tek inceleyerek her birini ayrı dosya haline getirdi. Ortaya iddiaların bile ötesinde bir rejim çıktı: Narkopolitik rejim. Yerli ve milli baronlar, Balkan kontları, Kafkasya lordları… Türkiye’ye kara para aklamaya gelen finans dükleri… Uluslararası bağlantıları olan uyuşturucu şebekeleri… İstanbul’u merkez yapan çokuluslu mafyalar… Gemiler, TIR’lar, silahlar, suikastlar, cinayetler… Servet transferi borsaları… Siyaset, yargı, emniyet, istihbarat, ticaret… Elinizdeki kitapta tüm bu ilişkileri isim isim, olay olay okuyacaksınız. Türkiye’nin nasıl bir rejime dönüştürüldüğünü tüm çıplaklığıyla göreceksiniz.



“BEŞLİ ÇETE’NİN ROMANSI”
Ali Mahir Başarır’ın “Beşli Çete” kitabında CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önsözü var. “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi, ‘Beşli Çete’ aracılığıyla ülkemiz birikimlerinin büyük bir bölümüne yolsuzluk yoluyla el koymuş durumda. Örnek olması açısından kitapta detaylarıyla yer bulan temel bir veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Beşli Çete’nin 2021 yılı sonuna kadar kamudan aldıkları kamu ihale bedellerinin toplamı yaklaşık 150 milyar dolar civarında…’ CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ‘Beşli Çete’ kitabıyla, bu el koyma pratiğinin tarihsel bir dökümünü yapıyor. Türkiye ekonomi tarihi açısından da referans olacak içerikteki bu çalışma sunuyor.
(Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı)



Denizli Kitap Fuarı’nın yazarlarından Başarır kitaplarını CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Milletvekili arkadaşı Şeref Arpacı için de imzaladı. Ali Mahir Başarır’ın bu iki kitabını da “Türkiye’nin 1996’dan bugüne yani Susurluk Kazası’ndan bu yana en yakın tarihini anlamak açısından (anahtar dokümanter kitaplar) okumanızı tavsiye ediyoruz.”



DENİZLİ’DE 29 EKİM KUTLAMALARI 9 GÜN SÜRECEK!
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümüne özel 9 gün sürecek 34 farklı program hazırladı. “Konserlerden spor turnuvalarına, sergilerden film gösterimlerine” Cumhuriyet coşkusunun dolu dolu yaşanması için düzenlenen kutlamalara Berkay, Eypio, Özgür Can Çoban, Kubat ve Evgeny Grinko konserleri de damga vuracak. Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Denizli’de ilk kez bu kadar uzun soluklu bir kutlama takvimini hazırlanması dikkat çekti. Kutlamalar 21 Ekim 2024 Pazartesi günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kukla gösterisi ve Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası ile başlayacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim’e kadar farklı etkinliklerle sürecek.



BÖYLE OLUR “CUMHURİYET ŞEHRİ’NİN CUMHURİYET BAYRAMI!”
Bu arada 9 Günlük 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazırlanan Denizli’de Büyükşehir Genel Sekreteri Bülent Bozbaş Başkanlığı’nda toplanan kutlama ekibi “kutlama programı” üzerine çalışma yaptı. Bozbaş sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, “Ege Şehri Denizli, Sanat Şehri Denizli ve Mutlu İnsanlar Şehri Denizli” spotlarına bir de “Cumhuriyet Şehri Denizli!” parolasını ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümünü coşku içinde kutlayacaklarını belirterek, tüm hemşehrilerini Cumhuriyet şehri Denizli’de 9 gün sürecek programlara davet etti.



Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık yolunda bir an için bile kendilerini düşünmediğini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Onlar ‘ben’ değil ‘biz’ dediler ve bu güzel Cumhuriyeti kurdular. Bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak bunu Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e borçluyuz. Bizler de mutlu bir Denizli ve Türkiye için hiçbir zaman ‘ben’ demeyeceğiz. Kendimizi değil, gelecek nesilleri düşüneceğiz ve Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacağız” dedi.



 “2, 3 DAHA FAZLA KENT LOKANTASI, DAR GELİRLİYE BİN SELAM!”
Sosyal belediyecilik projelerine hız veren Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu dar gelirli vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı gıdaya ulaşması için ikinci kent lokantasını da hizmete açtı. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgede hizmete başlayan tesisin açılışında 3. hatta 4. ve daha fazla Kent Lokantası müjdesini de paylaşan Başkan Çavuşoğlu, “Bu sayı her geçen gün artacak ve şehrin birçok noktasına ulaşacağız” dedi.



HALKIN SOFRASI’NDA 4 BAŞKAN BİR ARADA!
Denizli’de Halkın Sofrası Kent Lokantaları dalga dalga yayılırken, Yunusemre Mahallesi’nde düzenlenen 2. Kent Lokantası açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve eşi Nilgün Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, önceki dönem Denizli Belediye Başkanı Hasan Gönüllü ve Ali Aygören, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan, davetliler ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Başkan Çavuşoğlu açılış sonrası restoran önlüğünü giydi ve vatandaşlara yemek servisi yaptı. Daha sonra da önceki dönem Denizli Belediye Başkanı olan üç isim; Hasan Gönüllü, Ali Aygören ve (Büyükşehir Başkanvekili) Ali Marım’la birlikte Halkın Sofrası menüsünden yemek yedi.



ÇAVUŞOĞLU’NDAN İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK SELAMI!

Evet, Denizli’de “Halkın Sofrası” ismiyle peşi sıra yenileri açılan Kent Lokantaları şehrin dört bir yanına yayılacağa benziyor. Yani; “2, 3 daha fazla kent lokantası, dar gelirliye bin selam!” demeyi ihmal etmedi. Bu arada “Kent Lokantası” deyince akla gelen ilk isim de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oluyor, doğal bir şekilde. Başkan Çavuşoğlu ikinci kent lokantası açılışında da, Ekrem İmamoğlu’nu unutmadı. Ve O’na yine bir destek mesajı gönderdi. Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Sayın Ekrem Başkanımızı burada bir kez daha hatırlamak ve ona bir merhaba yollamak istiyorum. Doğru yaptığınızda ve doğru noktalara dokunduğunuzda, gerçekten halk için çalıştığınızda, başlatmış olduğunuz bu projeler Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor. Ekrem Başkanla ilgili yargı sopasıyla bir dizayn çabası içerisine girmeye çalışanların bilmesi gerekir ki; gerçeği, doğruyu ve hakla haklının yanında olanlara sallamış olduğunuz sopanın faydası olmaz. Aynı şekilde önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de yine bu şekilde bir zorla getirme kararı alınması da, gerçekten yargının bugün içine düşmüş olduğu durumu da çok net ve açık bir şekilde maalesef gösteriyor. Talimatı, yargı almaya başladıktan sonra artık tuzun koktuğu yere gelmişiz demektir. Bugün buradan bir kez daha kendimin de mensubu olduğu yargı teşkilatına hakkın yanında olması gerektiğini ve bir dizaynın bu şehre, bu ülkeye, hiç kimseye faydası olmayacağını da bilinmesini isteriz” dedi.



YAŞANABİLİR BİR DENİZLİ İÇİN SEFERBERLİK!
Geçtiğimiz günlerde elinde “faraş ve süpürge” ile sokakta esnafa ve vatandaşa evinin işyerinin önünü temiz tutma kampanyası için örnek çalışma yapan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu bu kez de; Çamlaraltı Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, daha yaşanabilir bir Denizli için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da sona yaklaşan asfaltlama ve kaldırım düzenleme çalışmalarını inceledi. Başkan Çavuşoğlu’na Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz, Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni ve beraberindekiler eşlik etti. Bir süre alanda incelemede bulunan Başkan Çavuşoğlu, burada çalışanlara kolaylıklar diledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çamlaraltı Mahallesi’nde bozuk ve bakımsız olan 6016, 6017, 6018, 6019 ve 6020 sokakta sıcak asfalt ile kaldırım düzenleme çalışması yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince, hayata geçirilen projeyle bölgeye 1.500 ton asfalt dökülürken, yaklaşık 4 bin metrekare de kaldırım düzenleme çalışması yapıldı.



YAŞAR TOK'UN MÜCADELESİ YERDE KALMADI!
Dalaman Çayı üzerinde Cohen Enerji Grup AŞ tarafından yapılması planlanan Karaismailler Regülatörü ve HES projesine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen ÇED olumlu kararına karşı açılan dava sonuçlandı. Davayı üstlenen ve köylülerin avukatlığını Yağmur Yalçın, Egecan Ormancı, Kader Akşit ve Hazel Somkaya davanın sonucunu duyurdu. Avukatlar, “Denizli 2. İdare Mahkemesi; regülatör ve HES'in orman alanları ve çevresi için oldukça önemli taşıyan Dalaman Çayı'na vereceği zararların telafisi güç tahribatlara yol açacağı vurgulayıp, projenin iptaline karar verdi. Yaşar Tok’un mücadelesine saygıyla” paylaşımı yaptı. Kararda Bakanlık'ın temyiz yolunun açık olduğu belirtilirken, Karaismailler Köylülerine destek olan (Denizli’de faaliyet gösteren) Büyük Menderes Çevre İnisiyatifi’ne de teşekkür edildi.



YAŞAR TOK’A İTHAF EDİLDİ
Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz çevre savaşçısı Yaşar Tok’un köşe yazarı olduğu www.D20haber.com haber sitesi ise mahkeme kararını ilk duyuran yayın organı oldu. “Köylülerin çevre zaferi, Karaismailler Regülatörü ve HES Projesi iptal edildi. Yaşar Tok’a İthaf Edildi” başlık ve spotu ile yayınladığı haberde; “Mahkemenin ÇED kararının iptali yönünde verdiği karar Karaismailler ve Alcı mahallelerinde sevinçle karşılandı. Büyük Menderes Çevre ve Ekoloji Derneği de, bu kararı Dalaman Çayı’nın temiz kalması ve korunması için mücadele veren, ancak bir süre önce vefat eden D20HABER.COM yazarı Yaşar Tok’un anısına ithaf etti” denildi.

fixed-whatsapp-icon