Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

EKOPOLİTİK: “PAPA’YA DAVET, DENİZLİ TURİZMİ’NE DOPİNG OLUR!”

**ÇAVUŞOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI VAR!

**VİSİT DENİZLİ ARAMA KONFERANSI TÜRKİYE GÜNDEMİNDE!




Denizli’de 10-11-12 Eylül tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Denizli Geleceğini Tasarlıyor” arama konferansı son bir haftada Türkiye Gündemi’ne yerleşen haber konularından biri oldu.



Çok sayıda ulusal, bölgesel ve yerel medya kuruluşları ile Türkiye’nin önemli köşe yazarları, gazetecileri ve yorumcuları tarafından ele alınan “turizm” konulu “Denizli Arama Konferansı” basın yayın organları tarafından büyük ilgi gördü ve adeta bir “haber ve yazı bombardımanı” ile ödüllendirildi.



Konferansın en önemli detayını ise; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun bir öneri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı çağrı oluşturdu. Başkan Çavuşoğlu, “Papa’yı Denizli’de ağırlamak İnanç turizminde tanınırlığımız için doping olur. Ancak Hıristiyan dünyasının dini lideri Papa’yı davet konusunda sayın Cumhurbaşkanımız daha etkili olacaktır. Cumhurbaşkanımız Papa’yı davet ederse Papa’yı ağırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ederiz” dedi.  


 
“DENİZLİ OLARAK ANTALYA’YA RAKİBİZ!”
Evet, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “tarım ve sanayi şehri” kimliğine turizmi de (daha fazla) eklemek için başlattığı çalışmalar ve düzenlediği arama konferansı medyada önemli yer buldu. Denizli Geleceğini Tasarlıyor “Visit Denizli” organizasyonunun yankılarını araştırmak için son bir haftanın basın yayın ve medya organları ile gazetelerini taradığımızda karşımıza Denizli’de düzenlenen konferansla ilgili oldukça fazla haber ve yazı çıktı. Yalçın Bayer ve Şeref Oğuz gibi duayen gazetecilerin önemli yorumları ve önerileri dışında; atölyelerde tartışılan ve Denizli yerel basınının gözden kaçırdığı çok sayıda (ilginç haberlere) ve detaylara da rastladık.



BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI;
Bunlardan en önemli ve çarpıcı olanı ise www.ekonomim.com haber sitesinde Veysel Ağdar imzası ile yayınlanan haber oldu. Haberde; “Kentlerinin turizm potansiyelinin Pamukkale’den ibaret olmadığını belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, tarih, termal ve inanç (din) başta olmak üzere 12 çeşit turizm potansiyeli ile Antalya’ya rakip olduklarını kaydetti. Yine aynı sitenin aynı haberinde, “Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Papa’yı Denizli’ye davet etmesi durumunda kentin, turizm şehrine dönüşmesine en büyük desteği verebileceğini söyledi” yorumu yer aldı.



“PAPA’YI DENİZLİ’YE DAVET EDİN!”
İşte bu konferasın “atölye çalışmalarında” gelen  bir öneri ise oldukça ilginçti. Arama Konferansı’nda katılımcılar arasından kentin ‘inanç turizmde’ atak yapması için Papa’yı davet edelim önerisine “Papa’yı Denizli’de ağırlamak İnanç turizminde tanınırlığımız için doping olur. Ancak Hıristiyan dünyasının dini lideri Papa’yı davet konusunda sayın Cumhurbaşkanımız daha etkili olacaktır. Cumhurbaşkanımız Papa’yı davet ederse Papa’yı ağırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ederiz” cevabını veren Başkan Çavuşoğlu, Denizli’nin tanıtımını artırmak için her türlü girişimde elini taşın altına sokmaktan çekinmeyeceğini söyledi. 



HACI OLMAK İSTEYEN DENİZLİ’YE!
Geçmişi M.Ö 4000 yılına kadar dayanan Denizli’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Çavuşoğlu şöyle devam etti; “Kutsal Haç Kilisesi inanç turizmi açısından da büyük bir potansiyele sahip, bu kilise İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri ve Anadolu’da ayakta kalan en eski kilise olma özelliği taşıyor. Collossae İncil’de yer alan bir Hac noktası. Laodikya da Ortadoks Patriği Bartholomeos’un da ziyaret ettiği bir dini merkez. Ayrıca Hierapolis antik kenti içinde İsa’nın havarilerinden St. Philippus’un mezarı da bulunuyor.”



70 MİLYON EURO’LUK PAMUKKALE GELİRİ DENİZLİ VE DENİZLİ’LİNİN OLMALI!
Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’nin geniş bir potansiyeli olduğunu kaydetti. Şehrin şimdiye kadar sadece Pamukkale’si ile anıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, ancak Pamukkale’nin gelirinden Denizli halkının yeterince yararlanamadığını belirterek şunları söyledi: “2014 yılında çıkarılan bir yasa ile tüm Türkiye’de bulunan ören yerlerinin tümü Turizm Bakanlığı’nın yetki alanına alındı. Pamukkale’de bunlardan biri, Bakanlıkta bu ören yerlerin işletmesini İl Özel İdaresi’nden alarak özel işletmelere verdi. Geliri de kendine aldı. Yaklaşık yıllık 70 milyon Euro civarında. Bize yüzde 5 pay veriyor. Bunun da yüzde 25’i büyükşehir belediye bütçesine, kalan yüzde 75’ini de 19 ilçeye pay ediyoruz. Bu özel işletmenin sözleşmesi 2025’te sona erecek. İşletmeye biz talibiz. Denizli’nin olan Pamukkale’nin geliri Denizlilinin olmasını istiyoruz. Bunun için gerekirse Ankara’ya yürüyeceğiz”  



BAYER VE OĞUZ’UN YAZILARINI MUTLAKA OKUYUN!
www.ekonomim.com’un ünlü yazarı ünlü ekonomist Şeref Oğuz’un “Denizli’deyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tekstille öne çıkan kentin, bu sektörün sorunları yüzünden başka bir dinamik üzerinden geleceğini tasarlamasını öngörmüş. Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in tavsiyesiyle, bir arama konferansı düzenlemeye karar vermiş. Oğuz Babüroğlu ve ekibi, 2 gün boyunca kentin turizm geleceğini aramış ve “konaklamada gün sayısını artırmak, Pamukkale’ye gelenlerden daha fazla konuk ağırlamak, yerel zenginlikleri kullanıp Denizli’de turizmi markalaştırmak” için yapılması gerekenleri belirlemiş bu arama konferansında…



Aslında her kentin marka olmak için yürümeyen bir planı olmuştur. Anadolu Kaplanları yeşerirken, elipse benzeyen Anadolu’da; Gaziantep doğu, Denizli batı kutbunu oluşturmuştu. Fakat Gaziantep kültürel altyapısıyla devam edegelmiş iken, Denizli, sermayesi ve aklını kentte koruyamamıştır…” şeklinde başlayan yazısı ile Hürriyet’in duayen köşe yazarı Yalçın Bayer’in, “Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10-11 Eylül tarihleri arasında ‘Denizli Geleceğini Tasarlıyor’ ismiyle bir arama konferansı gerçekleştirdi.



Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Denizli’nin CHP’li yeni Belediye Başkanı Av. Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ve arama-tarama konferansı yönetmeni Prof. Oğuz Babüroğlu’nun çalışmalarının ortaya çıkardığı ‘Denizli’nin Güzellikleri’nin sunumu yapıldı. Kentin tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerinin turizm amaçlı kullanıma hazırlanmaları Türkiye’de yeni bir konsept sayılmalıdır. Denizli’nin bu konuda öncülük yaptığını haber verelim. Bu projede ilk hedef, turisti bir günden fazla Denizli’de tutmak, daha fazla konaklama ile kente daha fazla katkı sağlamak…” diye devam eden Arama Konferansı ile ilgili yazılarını mutlaka okuyun.



BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE!

**ŞENİZ DOĞAN EGE BİRİNCİSİ!

**ŞENİZ BAŞKAN BELEDİYECİLİĞE ÇOK YAKIŞTI, DARISI BARO'NUN BAŞINA!

**JÜLİDE KELEŞ YARIŞAN; “GÜÇLÜ BİR DENİZLİ BAROSU İLE GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM!”

**ATAMAN; “DENİZLİ’YE TRAMVAYI GETİREN BAŞKAN TARİHE GEÇER!”

**GEÇTE OLSA; BİR “TARİHİN KARA LEKESİ 12 EYLÜL YAZISI!”

Bu yazıları sakın kaçırmayın…
fixed-whatsapp-icon