Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

566 Yazı

EKOPOLİTİK: 50 YILDA DEĞİL, KURAK 150 GÜNDE; “DENİZLİ'DE DENİZ (SU) TÜKENDİ!”

**OSMAN ZOLAN; “50 YIL SU SORUNU YOK” DEMİŞTİ

**HALKIN SOFRASI LOKANTASI; “BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN KIYMETLİSİ!”




Daha önce 12 günlük suyun kaldığı açıklanan Akbaş Barajı’nda su seviyesi kritik seviyenin altına düşünce “kırmızı alarm” başladı. 
Bu nedenle barajdan şebeke suyu alımı durdu. Başkan Çavuşoğlu, “Şehrimizin sıkıntı yaşamaması için uzun süredir su temini konusunda mücadele etmekteyiz ancak bugün itibari ile yaklaşık 400 bine yakın hemşehrimize su verdiğimiz Akbaş Barajı’nda su tükenmiştir” dedi.





Önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “Akbaş Barajı ile Denizli’nin su sorunu olmayacak” iddiası da böylece boşa çıktı, ya da ortada bir yanlış hesap olduğu anlaşıldı. Geçtiğimiz hafta sadece 12 günlük suyun kaldığı açıklanan Honaz’daki Akbaş Barajı’nda su büyük oranda tükendi. Baraj membaındaki su seviyesi kritik seviyenin (kot) altına düştü. Bu nedenle barajdan su alımı da durduruldu.





AKBAŞ BARAJI DİBİ GÖRDÜ!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu alarm üzerine, DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli ile birlikte Akbaş Barajı’nda incelemelerde bulundu. Genel Müdür Beşli barajdaki seviyenin kritik kotun altına düşmesi nedeniyle DSİ’nin su vermeyi durdurduğunu açıklarken, bu kaynağı kullanamaz hale geldiklerini söyledi. Akbaş Barajı’nın kent merkezinde yaklaşık 400 bin kişinin su ihtiyacını karşıladığı da kaydedildi. Öte yandan DESKİ’nin barajdan içme suyu aldığı ızgara sistemi suyun çekilmesi nedeniyle yüzeye çıkarak görünür hale geldi.



ÇAVUŞOĞLU; “SUYUMUZA SAHİP ÇIKALIM”
Akbaş Barajı’nda suyun bittiğini vurgulayan Çavuşoğlu, su alma kotunun da altına düşen barajın kritik seviyeye ulaştığını da belirterek; “Dünyada ve ülkemizde yaşanan kuraklık ve yağışların olmaması nedeniyle su kaynaklarımızda sıkıntılar yaşamaktayız. Şehrimizin sıkıntı yaşamaması için uzun süredir su temini konusunda mücadele etmekteyiz ancak bugün itibari ile yaklaşık 400 bine yakın hem şehrimize su verdiğimiz Akbaş Barajı’nda su tükenmiştir. Su kesintilerine başlamak zorunda kalabiliriz, alternatif su kaynakları temin etme konusunda çalışmalarımız DESKİ tarafından devam etmektedir. Halkımızdan ricam zorunlu olmadıkça, ihtiyacımızdan fazla suyu kullanmamalıdır. Hepimizin geleceği için suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyorum” dedi. DESKİ Genel Müdürlüğü ayrıca, içme suyunun tarımsal faaliyetler ile bağ, bahçe, çim sulamasında, araç ve balkon yıkamada ve havuz doldurmada kullanılmaması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu..



“OSMAN ZOLAN’IN YANLIŞ HESABI ÇAVUŞOĞLU’NDAN DÖNDÜ!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanalizasyon idaresi DESKİ, bir süre önce abonelerine SMS göndererek barajdaki suyun kritik seviyenin altına düştüğünü ve kesinti yapılacağını duyurmuştu. Ve Büyükşehir’den barajda 12 günlük su kaldığına dair uyarı yapılmıştı. Öte yandan Denizli Büyükşehir eski başkanı Osman Zolan, 2022 yılında Akbaş Barajı hizmete girdiğinde Denizli'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını ifade etmiş ve kentte su sorununun bittiğini ilan etmişti. Evet özetle; önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “Akbaş Barajı ile Denizli’nin su sorunu olmayacak” iddiası da böylece boşa çıktı, ya da ortada bir yanlış hesaplama olduğu görüldü. Devasa Akbaş Barajı yatırımı ile Denizli’nin yarım asırlık su ihtiyacının karşılanacağı iddiası ise seçimlerden sonra kurak geçen daha 150 günde boşa düştü. Ya da “Osman Zolan’ın yanlış hesabı Çavuşoğlu’ndan döndü!”



HALKIN SOFRASI KENT LOKANTASI; “BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN KIYMETLİSİ!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Halkın Sofrası Kent Lokantaları ile ilgili çalışmalarını sürdürürken Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde açılan ilk Kent Lokantasında vatandaşlarla buluştu.



Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan’la birlikte Kent Lokantası’na giden, yemek kuyruğunda olan ve yemek yiyen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çavuşoğlu, aldığı olumlu tepkilerle mutlu oldu.



Çavuşoğlu, “Kent Lokantamız ile Denizli’mize güzel, ucuz ve leziz yemek hizmeti sunuyoruz. Bu şehrin kaynaklarını, bu şehrin güzel insanları için kullanmaya devam edeceğiz” paylaşımında bulundu.



ALKIŞLAR YENİ (DÖNEMİN) BELTAŞ'INA!
Bu arada Down Kafe’de açılacak ikinci kent lokantası ve kent merkezinde bulunan Atatürk Parkı ve Candoğan Parklarında yapılan yeni düzenlemeleri takip eden Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, “Her Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun öncülüğünde şey mutlu bir Denizli için” derken Büyükşehir olarak “en iyisi ve kalitelisini hayata geçirmek için yürüyoruz” dedi.



Evet, Beltaş yeni dönemde başlayan gözle görülen hareketlilik ve yeni yatırım ve ekonomik restorasyon hızla devam ederken kurumun çalışanları ile ilgili çalışmalar da son sürat devam ediyor. www.denizliyeniolay.com’dan Selamı Aydın’ın haberine göre “BELTAŞ A.Ş.’de değişim sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun göreve seçilmesinin ardından hesaplarındaki çarpıklıkları ile gündeme taşıdığı BELTAŞ’ta yönetim kurulu başkanlığı görevine İbrahim Doğan’ın getirilmesinden sonra önemli değişiklikler yaşanıyor.



Kayıt dışı çalışanların belirlendiği BELTAŞ’ta tüm çalışanların sigortalı olması sağlanırken, yapılan bazı düzenlemeler ile gelirlerin de 5 kat arttığı belirtiliyor.” Yine aynı habere göre; “Çavuşoğlu’nun talimatı ile BELTAŞ ve bağlı işletmelerde görevli çalışanların özlük hakları da iyileştirilecek.



Bu kapsamda BELTAŞ ile Belediye İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Çok sayıda başlığın yer aldığı görüşmelerin üçüncüsü geçtiğimiz günlerde BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan ve Sendika Başkanı Uğur Cihan’ın da katılımı ile gerçekleşti.”

fixed-whatsapp-icon