Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

572 Yazı

EKOPOLİTİK: MUTLU POLİTİKACILARIN, “MUTLU İNSANLAR KENTİ!”

**ÇAVUŞOĞLU’NDA “YENİ MÜJDELER”, ZEYBEKCİ’DE “SÜRPRİZ HAREKETLER” BİTMİYOR!



Denizli siyasetinin baş aktörlerinin, yani “politikanın patronlarının” sırrı belli oldu. Kimlerin ve nasıl mı? “CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu, ve AK Parti’li Nihat Zeybekci’nin.” Öte yandan bu hafta sonunun renkli mutluluk fotoğraflarından söz ederken, kent politikasının baş aktörlerinden olan Şeniz Doğan ve Ali Osman Horzum gibi isimleri de yazmadan edemedik. İşin sırrı da bu aktörlerin “partili, partisiz” ve “çocuk, genç, yaşlı, eş, dost” demeden herkesle “mutlu, mesut, bahtiyar” ilişkiler kurmaları ve mutlu birer aileye sahip olmalarından geçiyor. 



MUTLU POLİTİKACILARIN MUTLU DENİZLİ’SİNE DOĞRU!
“Mutlu Bir Denizli” için yola çıkan, çocuklarla ve gençlerle arası her daim iyi olan; sokakta, caddede ve meydanda her yaştan çocukla adeta arkadaşları gibi sohbet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu eşi Nilgün Çavuşoğlu ve iki oğlu ile de “mutlu mesut ve bahtiyar” bir aile babası.





Öyle ki; bir mahalle etkinliğinde Çavuşoğlu’nun yanına gelen 7-8 yaşındaki bir çocuk, “Merhaba asker arkadaşım” der gibi Başkan’ın omzuna elini atarak rahatça poz verebiliyor. (Ayrıca Çavuşoğlu Denizli’deki yerel yönetim modelini; “Bu Kent Mutlu İnsanların Mutlu Şehri Olacak” parolası üzerine oturtmuş durumda)  “Merkezefendi Belediyesi’nin Denizli Efeleri Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği Yörük Şenliği’ne rengarenk ve otantik Yörük giysileri içinde katılan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın mutluluğu da adeta bütün çehresine yansıdı. 



Bu arada bu hafta sonu bir mutluluk tablosu da Denizlili son Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin baba ocağı Pınarlar Köyü’nden geldi. Zeybekci eşi ve çocukları ile pekmez kazanının başına geçti! Ve geleneksel yöntemlerle pekmez döktü. Ayşen-Nihat Zeybekci mutlu ve keyifli idi. Özetle; bu hafta sonu; “Çavuşoğlu’ndan Yeni Sürprizler Geldi, Zeybekci Kazanın Başına Geçti! Denizli Siyasetinin Patronları ilginç fotoğraflarla kamu oyuna yansıyan bir cumartesi-pazar geçirdi. Peki “politikanın patronlarının sırrı neydi?” Bize göre “mutlu bir kent ve mutluluk..”





BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 ANTİK ÖRENYERİ VE HÖYÜK KAZISINA MADDİ DESTEK!
Denizli’de yer alan 5 Antik Kent ve Höyük; “Laodikya Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Beycesultan Höyüğü, Aşağıseyit Höyüğü ve Ekşi Höyüğe” Büyükşehir Belediyesi tarafından  maddi destek verilecek. Kazı çalışmaları devam eden Laodikya Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Beycesultan Höyüğü, Aşağıseyit Höyüğü ve Ekşi Höyüğü Kazı Başkanlıkları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanacak ve söz konusu Kazı Başkanlıklarına maddi destek verilerek Denizli Turizmi’ne katkı sağlanmış olacak.



ÇAVUŞOĞLU BELEDİYESİ’NDEN İLKOKUL 1. SINIFLARA BESLENME YARDIMI!
Çocuklarla kurduğu olumlu ilişkiler ve diyaloglarla tanınan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kentte ilkokul birinci sınıfa giden çocuklara, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı süresince beslenme yardımı verilmesi için harekete geçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi “Sosyal Yardım Yönetmeliği” kapsamında; Belediye tarafından belirlenen devlete ait pilot okullardan başlamak üzere ilkokul birinci sınıfa giden çocuklara, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı süresince beslenme yardımı verilmesi ve buna ilişkin usul ve esasların belirlenmesi için meclis kararı alacak.



MUHTARLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI DEĞİŞTİ!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına kadrosuna Erkan Alpar getirildi. 2020’den bu yana bu dairenin başkanlığını Bünyamin Ağar yürütüyordu. Konuyla  ilgili olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 15 Ekim’de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne e bilgi verecek.



CHP İL BAŞKANLARINDAN MESAJ;  “HEP HALKIN İÇİNDE, DAİMA HALKLA BERABER!”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları toplantısı, Muğla’da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in başkanlığında düzenlendi. Toplantıya, Türkiye’nin 81 ilinden CHP il başkanları katılırken, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum da toplantının öne çıkan isimlerinden biri oldu. Toplantıda konuşan Ensar Aytekin, CHP’nin geleceğe yönelik stratejileri ve önümüzdeki süreçte atılacak adımlar üzerinde durdu. Aytekin, “81 il başkanımızla birlikte önümüzdeki süreci planlamaya devam ediyoruz. İlk seçimde ortaya koyduğumuz iktidar hedefini halkımızla el ele vererek gerçekleştireceğiz” dedi.



HORZUM; “YERELDEKİ İKTİDARIMIZI GENELE TAŞIYACAĞIMIZ GÜNLER ÇOK YAKIN!”
Toplantıda, parti teşkilatlarının sahadaki çalışmalarına dair değerlendirmeler yapılırken, CHP’nin gelecek seçimlerdeki stratejilerinin yanı sıra, halkla daha güçlü bir bağ kurma hedefi de vurgulandı. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, il başkanları zirvesinden yaptığı paylaşımda; “Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ensar Aytekin’in başkanlığında, Muğla İl Başkanlığımızın evsahipliğinde yapılan İl Başkanları Toplantısı’na katıldık. Türkiye’nin birinci partisi olarak sorumluluklarımızı, yurttaşlarımızın yaşadıkları sorunlar karşısındaki çözüm önerilerimizi görüştük. Yereldeki iktidarımızı genele taşıyacağımız günler çok yakın!” dedi.



BU YÖRÜK KIZI MERKEZEFENDİ’NİN KADIN BAŞKANI!
Merkezefendi Belediyesi’nin Denizli Efeleri Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği Yörük Şenliği Ornaz Vadisi’nde gerçekleştirildi. Baştan sona renkli görüntüler ve konserlerle dolu bir programda gerçekleşen festivale ilgi büyük oldu. Festivale Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da katılırken, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan rengarenk ve otantik Yörük giysileri içinde dikkat çekerken, adeta ışık sçıyordu. Doğan, “Özellikle Ege’de hepimizde biraz yörüklük var” dedi.  Başkan Çavuşoğlu da “Şeniz Doğan Başkanımıza ve emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” paylaşımında bulundu.



ZEYBEKCİ AİLESİ PEKMEZ KAZANININ BAŞINA GEÇTİ!
Politikanın önemli isimlerinden son Ekonomi Bakanı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Tavas’ta baba ocağında eşi ve çocukları ile pekmez kaynattı. Zeybekci'nin sosyal medya hesabından yaptığı “kazan başı paylaşımı” kısa sürede beğeni rekoru kırdı.



AYŞEN-NİHAT ZEYBEKCİ’DEN “MUTLULUĞUN FOTOĞRAFI!”
Evet, Nihat Zeybekci, yine dikkat çeken bir paylaşım ile gündem oldu. Pekmez kaynatma mevsiminde baba ocağı Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nde ailesiyle bir araya gelen ve pekmez kaynatan Zeybekci, sıkılan üzümler kazana konulduktan sonra altı ateşlenen kazanların başına geçti ve eline kepçeyi alıp pekmez savurdu.



Eşi Ayşen Zeybekci ve çocukları ile birlikte pekmez kaynattığı o anları sosyal medya hesabından paylaşan Zeybekci paylaşımının altına ise "Atamızdan yadigar kalan geleneksel pekmez kaynatmayı evlatlarımıza aktarıyoruz. Bereketli olsun" yazdı. En çok beğeni alan fotoğraf ise pekmez kazanlarının başındaki “Ayşen-Nihat Zeybekci kadrajı” oldu. Ayşen ve Nihat Zeybekci’nin kazan başı keyfi görülmye değerdi. 





DENİZLİ BAROSU’NDA YENİ BAŞKAN UFUK KÖK!
Denizli Barosu'nun 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık yarışını Ufuk Kök kazandı. Denizli'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Denizli Barosu'nda yeni başkan ve yönetim kurulu için heyecanlı ve çekişmeli bir seçim gerçekleşti. Dört ismin aday olduğu yarışta, Uğur Şimşek sabah saatlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Üç adayla girilen yarışta mevcut Başkan Adnan Demirdöğer, Ufuk Kök ve Jülide Keleş Yarışan baro üyelerinin oylarını almak için kıyasıya mücadele etti. Yapılan oy sayımında; 574 oy alan Ufuk Kök, Denizli Barosu'nun yeni başkanı seçilirken, Denizli Barosu tarihinin ilk kadı adayı Jülide Keleş Yarışan ise 547 oy alarak ikinci sırada yer aldı. Mevcut başkan Adnan Demirdöğer ise 484 oyda kaldı ve yeniden seçilemedi.



DENİZLİ’DE EN FAZLA BARO BAŞKANLIĞI YAPAN İSİMLER
 Denizli Barosu’nde 27 yıl başkanlık yapan Behçet Çomakoğlu, Fevzi Akaren (İlk Baro Başkanı) 11 yıl, Müjdat İlhan 10 yıl ve Adil Demir 9 yıl Baro Başkanlığı ile en fazla başkanlık yapan isimler.
fixed-whatsapp-icon