Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİLİ RESSAM; PİCASSO VE VAN GOGH’LA AYNI VİTRİNDE!

Denizlili Ressam Emin Güler’in 35 resminin dijital baskılarından oluşan “tıpkıbasımları” Avrupa ve Amerika ülkelerinin sanat marketlerinde, “Picasso, Pissarro, Gustav Klimt, Van Gogh, Cezanne” gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri ile birlikte satışa sunulacak…



Denizlili Ressam Emin Güler’in 35 resminin dijital baskılarından oluşan “tıpkıbasımları” “Picasso, Pissarro, Gustav Klimt, Van Gogh, Cezanne” gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri ile beraber satışa sunulacak. Birçok dünya sanatçısının resimlerinin basım ve dağıtımını gerçekleştiren Amerikan firması bundan böyle; Avrupa ve Amerika ülkelerinin sanat marketlerinde Emin Güler resimlerinin de basım ve dağıtımını yapacak.



43 yıllık ressam Emin Güler Mayıs ayının ilk haftasında Amerika'dan aldığı bir teklifi kabul etti ve sözleşme imzaladı. Kendisine ait 35 resmin tuval ve sanatsal kağıtlar üzerine basımına onay verdi. Denizlili ressam Emin Güler’ın 35 eserinin dijital baskılarından oluşan tıpkıbasımları bugünden itibaren Amerika ve Avrupa ülkelerinin sanat marketlerinde satışa sunulacak.



EMİN GÜLER; PİCASSO VE VAN GOGH’LA
AYNI DÜNYA SANAT VİTRİNİNDE…
Denizli kökenli Ressam Emin Güler’i Dünyanın en ünlü ressamları arasına sokan sözleşme Amerikalı bir firma ile imzalandı. Emin Güler Türkiye ve Denizli için çok önemli bu kültür sanat haberini facebook hesabından attığı bir mesajla duyurdu.



Güler’in facebook mesajı şöyle; “Değerli sanat dostlarım, sevgili arkadaşlarım; 43 yıllık sanat yolculuğumdaki yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece Amerika'dan aldığım bir teklifin sözleşmesini imzaladım ve 35 resmimin tuval ve sanatsal kağıtlar üzerine basımına onay verdim. Bugünden itibaren Amerika ve Avrupa ülkelerinin sanat marketlerinde resimlerimin dijital baskılarından oluşan tıpkıbasımları kısa bir süre sonra satışa sunulacak. Birçok dünya sanatçısı ile birlikte (Picasso, Pissarro, Gustav Klimt, Van Gogh, Cezanne ve bunlar gibi) günümüz sanatçılarından birçoklarının da basım ve dağıtımını yapan firma ile benim resimlerimin de basım ve dağıtımı yapılacak.Türk resmi adına bu güzel gelişmeyi siz sanat dostlarımla paylaşmak istedim. Bugüne kadarki destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. sağ olun, var olun.”



DENİZLİLİ RESSAMIN BÜYÜK BAŞARISI
43 yıllık sanat geçmişi olan Emin Güler Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin bir köyünden çıkarak sanat yolculuğuna başladı. Aslen Denizli doğumlu olmasa da 1978 yılında resim öğretmeni olarak atandığı Denizli onun sanat hayatının merkezi ve memleketi oldu. Ve “Denizlili Ressam” olarak tanındı.



Onlarca yerli ve yabancı sergiye katılan Emin Güler’in; Almanya, Fransa, Finlandiya gibi ülkelerle birlikte Türkiye İş Bankası koleksiyonu, Esbank koleksiyonu, İzmir Resim Heykel Müzesi koleksiyonu, Tüyap, Uşak Valiliği, Kültür Bakanlığı koleksiyonu ile dünyanın çeşitli ülkelerinin özel koleksiyonlarında ve Türkiye’deki birçok özel koleksiyonda çalışmaları,  eserleri bulunuyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraş’lar Derneği üyesi olan Güler’ in yerel ve ulusal basında sanatsal ve toplumsal içerikli yazıları da mevcut. Emin Güler kendi kurduğu Açı Sanat Galerisi’nde resim dersleri veriyor ve yeni eserler üretmeye devam ediyor.

fixed-whatsapp-icon