Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

567 Yazı

EKOPOLİTİK (DENİZLİ’YE BİR BAKAN LAZIM, O DA BUGÜN LAZIM!)

10 yılının 6-7 yılını Bakanlı geçiren Denizli politik arenası şimdi Nihat Zeybekci ve Dr. Sema Ramazanoğlu gibi eski bakanlarından birini kabine de görmek istiyor. Denizlili bu iki isim de şu anda Cumhurbaşkanlığı Bilim Kurulları’nın üyesi.


MUSTAFA KAYA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mart Çarşamba günü yapılacak 7. Olağan Büyük Kongre'de hem kabinede hem de parti yönetiminde yapacağı kapsamlı değişikliklerle ilgili iddialar tam gaz devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da; 'Cumhurbaşkanı kabinede yeni bir düzenlemeye gidecektir' açıklamasıyla beklentiler yükselirken uzun süredir bir Bakan özlemi içinde olan Denizli’de dikkatler adeta Ankara’ya kilitlendi. Son 10 yılının 6-7 yılını Bakanlı geçiren Denizli politik arenası şimdi Nihat Zeybekci ve Dr. Sema Ramazanoğlu gibi eski bakanlarından birini kabine de görmek istiyor. Denizlili bu iki isim de şu anda Cumhurbaşkanlığı Bilim Kurulları’nın üyesi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki 48 saat içinde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) en az yarısını değiştireceği, kabinede kapsamlı değişime gidebileceği, bazı bakanların parti yönetimine kaydırılabileceği, buna karşın kabinede ise politik kökenli eski bakan isimlerine daha fazla yer verileceği konuşuluyor.

"KABİNE'DEKİ DEĞİŞİKLİK 7-8'İ BULABİLİR"
Ankara orijinli kulis haberlerine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevlerinden ayrılacak..Ancak yine iddialara göre Soylu'nun görevden alınışı ise Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilmek üzere bir üst makama çıkarılmak için olacak. Bu arada Kabinedeki değişikliğin eğer bakanlıklarda bölünme olursa 7-8'i bulabileceği konuşuluyor. Öbür türlü 5-6 isimle sınırlı olacak. Bazı bakanların da yer değiştirebileceği konuşuluyor. Buna dair Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gündür yoğun çalışıyor."

4 BAKANLIK BÖLÜNEBİLİR
24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel’in yazısına göre, "Kabinedeki değişikliğin bugün ya da yarın yapılması bekleniyor. Bazı bakanlıkların bölünmesi de söz konusu. Buna dair çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bölünebileceğine yönelik çalışmaların devam ettiği konuşuluyor. Fakat kesinleşmiş bir şey yok. Burada amaç bakanlıklardaki çalışmayı hızlandırmak.”
fixed-whatsapp-icon