Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

EKOPOLİTİK: PAÜ’DE GERİ SAYIM; 2 OCAK 2025’E ÇEYREK KALDI!

**AHLAKSIZ TEKLİFE YÖK İNCELEMESİ!

**YENİDEN REKTÖR ATANMANIN DİYETİ; ARDIÇ, ARPACI VE CEYLAN MI?



Pamukkale Üniversitesi’nde yeni “rektör atama dönemine” kısa bir zaman kala, mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yeniden atanabilmek için yeni bir skandala daha imza attığı iddia edildi. 24 Eylül 2020’de görevden alınan Rektör Hüseyin Bağ’ın yerine 21 Nis 2021’de önce vekaleten, sonra da asil rektör olarak atanan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’un görev süresi 2 Ocak 2025 tarihinde doluyor. Bu tarihte yeniden rektör ataması için Kasım ve Aralık aylarından itibaren aday başvuruları alınacak ve bu başvuruların değerlendirilmesi (ve mülakat) sürecinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne 3 adayın ismi götürülerek kimin atanacağı belli olacak. 





PAÜ’DE GENEL SEKRETER’E SKANDAL TEKLİF!
Gazeteci Kaan Arslan’ın haberine göre Aydınlık Yayın Grubu’nun ulaştığı üniversite kaynakları Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Tamer Ceylan’ın istifa etmesi için baskıya uğradığını öne sürdü. Aynı iddiaya göre; AK Partili üst düzey bir yetkilinin, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan’a görevden alınması için üç isim verdiği, bu isimlerin Üniversite Genel Sekreteri Tamer Ceylan ile birlikte; Prof. Dr. Füsun Ardıç ve Dr. Öncü Yanmaz Arpacı olduğu da kaydedildi. PAÜ Genel Sekreteri Tamer Ceylan’ın rektörlüğün baskısıyla görevinden ayrılmaya zorlandığı ileri sürülürken, Aydınlık’tan Kaan Arslan haberinde Ceylan’ın “28 Şubatçı” olduğu iddiasıyla görevden alınmak istendiğini kaydetti. Eski Rektörlerden Prof. Dr. Hüseyin Bağ döneminde PAÜ Genel Sekreterliği’ne getirilen Tamer Ceylan  3 kez görevden alınmış ve 4 kez de mahkeme kararı ile aynı koltuğa geri dönmüştü. 





YENİDEN REKTÖR SEÇİLMEK İSTİYORSAN ONLARI GÖREVDEN AL!
Evet,  Rektörlük koltuğunda sayılı günleri kalan Ahmet Kutluhan’a AK Parti’li üst düzey bir yetkiliden, “üniversitede görev yapan üç ismi görevden alması teklifi” geldiği öne sürüldü. İddiaya göre bunun karşılığında da PAÜ Rektörü Kutluhan’a; “yeniden rektör olarak atanması ve Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) devam eden ‘Yabancı Öğrenci Sınavı skandalı’ soruşturmasından da sıyrılma garantisi veriliyordu. Bu talep sonrası Rektör Kutluhan hemen kolları sıvadı ve harekete geçti. İlk iş Genel Sekreter Tamer Ceylan, PAÜ Rektörlük Makamına çağrıldı.



AHLAKSIZ TEKLİFE YÖK İNCELEMESİ!
Ve Ahmet Kutluhan’ın üç dayatmadan oluşan teklifi ile karşılaştı. Ceylan’a; “Ya görevden istifa edeceksin, ya emekliliğe ayrılacaksın, ya da başka bir göreve kaydırılmayı kabul edeceksin” denildi. Aydınlık Muhabirinin PAÜ kaynaklarından ulaştığı bilgiye göre İki rektör yardımcısının da bulunduğu ortamda rektör Kutluhan tarafından tehdit edildiğini belirten Ceylan’ın kendisine yönelik tehdidi 10 Temmuz’da YÖK’e şikayet ettiği öğrenildi. Şikayetin ardından YÖK’ün inceleme başlattığı ve olayın tanığı rektör yardımcılarının ifadelerine başvurulduğu, iki rektör yardımcısının da olayı doğruladığı, Ceylan’ın rektör Kutluhan’a tepki gösterdiği, “gerekirse Rektör oluru ile görevden alınabileceğini söylediğini” belirttikleri öğrenildi.



CEYLAN’A KUTLUHAN’DAN BİR ÖNERİ DAHA!
Öte yandan Rektör Kutluhan, dayatmalarını reddetmesi üzerine Ceylan’a yeni bir teklifle geldi. Öne sürülen idiiaya göre Kutluhan Ceylan’a “Bir Bakan’ı devreye sokarak görevden alınmasını önleyebileceğini” önerdiği ancak bunu da Genel Sekreter Ceylan’ın reddettiği de ileri sürüldü.



YENİDEN REKTÖRLÜĞÜN DİYETİ; ARDIÇ, ARPACI VE CEYLAN MI?
AK Partili üst düzey bir yetkilinin PAÜ Rektörü Kutluhan’dan görevden alınmasını istediği Prof. Dr. Füsun Ardıç Tıp Fakültesi’nde Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi, eski PAÜ Rektörlerinden Fazıl Necdet Ardıç’ın eşi ve ünlü Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun da kızı. Dr. Öncü Yanmaz Arpacı ise CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı’nın eşi olan bir doktor öğretim üyesi. Kısacası Ahmet Kutluhan’ın yeniden Rektör atanabilmek uğruna ortaya koyduğu “rektörlük diyeti” ise; Pamukkale Üniversitesi’nin işte bu önemli, akademiyada değerli, sevilen ve tanınmış üç ismi..



 “BİTMEYEN HUKUK MÜCADELESİNİN KAHRAMANI; TAMER CEYLAN’!”
Tamer Ceylan kendisini genel sekreterliğe getiren PAÜ eski rektörü Prof Hüseyin Bağ tarafından belge sızdırma iddiasıyla Haziran-2017’de görevinden alınan ve o günden bu yana hukuki mücadele veren bir isim. Eski rektör Hüseyin Bağ, eşinin İslami İlimler Enstitüsü Sekreterliğine atanmasıyla ilgili haberlerin basına sızmasından sorumlu tuttuğu Ceylan’ı görevden almış, Buldan Meslek Yüksekokuluna koordinatör olarak atamış ve hakkında soruşturma açmıştı. Ceylan, uygulamanın iptali için açtığı dava lehine sonuçlansa da görevine dönemedi ve bu kez Arkeoloji Enstitüsü Sekreterliğine atandı. Ceylan, bunun üzerine PAÜ Rektörlüğünün 16/04/2018 tarih ve E.26874 sayılı işleminin iptali istemiyle dava açtı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi, dava konusu işlemi 25/03/2021 tarih ve E:2020/1573, K:20121/619 sayılı kararı ile iptal etti. Üniversite Yönetim Kurulunun 18/06/2021 tarih ve 14 sayılı kararı ile Genel Sekreterlik kadrosuna atanmasından kısa bir süre sonra Ceylan, bir kez daha görevden alınıp 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13/b-4 maddesi uyarınca Genel Sekreterlik bünyesinde “koordinatör” olarak görevlendirildi.



CEYLAN; “REKTÖR BAĞ VE REKTÖR KUTLUHAN’DAN ÇOK ÇEKTİ!”
Ceylan, bunun üzerine 23/06/2021 tarih ve 66648 sayılı işlemin iptali için bir kez daha mahkemenin yolunu tuttu. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi, 2021/277 sayılı kararıyla bir defa daha yürütmeyi durdurdu. Ceylan, mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Ancak, kararın tebliğinden iki saat sonra henüz koltuğuna bile oturmadan Rektör Ahmet Kutluhan’ın yeni bir görevlendirme yazısıyla, bu kez İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezine (İLTAM) koordinatör olarak atandı. Kendisini genel sekreterliğe getiren PAÜ eski rektörü Prof Hüseyin Bağ tarafından belge sızdırma iddiasıyla Haziran-2017’de görevinden alınan ve o günden bu yana hukuki mücadele veren Ceylan, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesinin 2021/400 YD kararıyla görevine döndü. Ancak PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, mahkemenin göreve iade kararını yine de bir ay beklettikten sonra yürürlüğe koydu.



DEMİR VE HORZUM; “KIYASIYA ELEŞTİRİRİZ, YİNE DE KÜSMEYİZ!”
CHP’nin 20. Olağanüstü Tüzük Kulultayı'nda 52. madde görüşmeleri sırasında tartışan Ankara Milletvekili Deniz Demir ile Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum bu kez Denizli’de TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın oğlunun nikahında buluştu. Kurultayda CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un ‘Kılıçdaroğlu nerede?’ demesi üzerine salon dalgalanırken Deniz Demir bu sözlere tepki göstermişti. Ancak iki politikacı Horzum ve Demir kısa sürede sakinleşmiş ve salondan kolkola çıkmıştı.  İşte Ankara Milletvekili Deniz Demir ile CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum bu kez Denizli’de TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın oğlunun nikahında bir araya geldi. Ve “Biz birbirimizi kıyasıya eleştiririz, ancak yine de küsmeyiz! Bizim partimiz CHP. Eleştiri ve özeleştiri esastır” dediler. Birlikte fotoğraf verdiler.



DENİZLİ’DE NARİN İÇİN SALI GÜNÜ “İSYANDAYIZ, ÖFKELİYİZ” EYLEMİ!
Denizli’de kadın örgütleri, dernekler ve STK’lar bu kez küçük Narin için toplanıyor. Denizli Laiklik Platformu 17 Eylül Salı günü saat; 18.00’de Çınar Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacak. Denizli Laiklik Platformu toplantıyı “Yaratılan çürümüş düzen Narin’in ölümüne sebep oldu. İsyandayız, öfkeliyiz, çok üzgünüz, kararlıyız. Sürecin takipçisi olacağız!” afişi ile duyurdu. Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu ve CHP Kadın Kolları İle Başkanı Ayşen Kocabay, “Narin’in katledilmesinden canı yanan ve tepki duyan herkesi” Çınar’daki basın açıklamasına çağırdı.

BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE!

**JÜLİDE KELEŞ YARIŞAN; “GÜÇLÜ BİR DENİZLİ BAROSU İLE GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM!”



**ATAMAN; “DENİZLİ’YE TRAMVAYI GETİREN BAŞKAN TARİHE GEÇER!”

**GEÇTE OLSA; BİR “TARİHİN KARA LEKESİ 12 EYLÜL YAZISI!”

Bu yazıları sakın kaçırmayın…
fixed-whatsapp-icon