Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

EKOPOLİTİK: AŞK CAZ’DIR, KÜLTÜR-SANAT BU KENTE FARZ’DIR!

** EN YETKİN İSİMLER İKİ GÜN BOYUNCA DENİZLİ’Yİ KONUŞTU!



Denizli’ de 1996 yılında başlatılan ve birçok kişiye müzik sevgisi aşılayan Caz Festivali uzun aralıklardan sonra 1. 2. ve 3. Caz Festivallerinde olduğu gibi yeniden Pamukkale Filarmoni Derneği’nin üstün çabaları ile Aşk Caz’dır kitabının yazarı Şair Halim Yazıcı direktörlüğünde canlanıyor.



DENİZLİ 28 YIL SONRA YİNE “AŞK CAZ’DIR” DİYECEK!
Denizli kenti Caz Festivalleri ile 1989-1999 yılları arasında 10 yıl Başkanlık yapan (Efsane Başkan) Ali Marım döneminde tanışmıştı. Festivalin bu yılki teması arkeoloji ve doğa, parolası ise “Laodikya’ nın Işığı”. Bu girişim Türkiye’nin en değerli sanatçıları tarafından coşku ile karşılandı ve onların emsalsiz destekleri ile yapılıyor.





Festival kapsamında 12 konser, 3 söyleşi, Belgesel film gösterimi, Fotoğraf sergisi ve sınırsız neşe var. Festival etkinlikleri; Denizli’ nin gözde mekanları olan Laodikya Trijan Çeşmesi, Açıkhava Tiyatrosu, Pamukkale Tenis Kulübü, Holly Stone ve Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilecek.4. Denizli’de gerçekleştirilecek “Laodikya’nın Işığı” 4. Caz Festivali kapsamında; Kenan Doğulu "İhtimaller" Caz Projesi & Önder Foçan Quartet Konseri de yer alacak.  



DENİZLİ 4. CAZ FESTİVALİ "LAODİKYA'NIN IŞIĞI"
Evet, Denizli kenti çeyrek yüzyılı aikın bir sürenin ardından caz müziğinin sihirli dünyasında bir kez daha yolculuk yapmaya hazırlanıyor. Pamukkale Filarmoni Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen Denizli Caz Festivali’nin 4'üncüsü, 18-23 Eylül 2024 tarihleri arasında, yani 28 yıl aradan sonra sanatseverlerle buluşacak. Festival, caz müziğinin ruhunu arkeoloji, tarih ve doğa ile harmanlayarak unutulmaz bir festivale dönüştürmeyi amaçlıyor.



Bu yılki festivalin teması "arkeoloji ve doğa", parolası ise "Laodikya'nın Işığı" olarak belirlendi. Festival, Laodikya Antik Kenti'nin eşsiz atmosferiyle caz müziğinin özgürleştirici ruhunu birleştirerek benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Düzenleme Komitesi Başkanı Şair Halim Yazıcı koordinatörlüğünde  gerçekleşecek olan bu organizasyon, Türkiye'nin en değerli caz sanatçıları tarafından da heyecanla destekleniyor.



FESTİVALDE; KENAN DOĞULU VE ÖNDER FOÇAN QUARTET  DA SAHNE ALACAK!
Denizli Caz Festivali, 12 konser, 3 söyleşi, belgesel film gösterimi, fotoğraf sergisi ve daha fazlasıyla dolu bir programla geliyor. Festivalde Kenan Doğulu'nun "İhtimaller" Caz Projesi ve Önder Foçan Quartet gibi önemli isimler sahne alacak. Ancak bu iki etkinlik kombine bilet indirimine dahil değil. Kombine bilet indirimi, diğer tüm konserlerden en az birer adet bilet alımı durumunda geçerli olacak.

SADECE CAZ FESTİVALİ  DEĞİL!
Denizli Caz Festivali, sadece konserlerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda caz müziği ve kültürü üzerine söyleşiler, belgesel film gösterimleri ve fotoğraf sergisi gibi etkinliklerle de sanatseverlere hitap ediyor. Festival boyunca düzenlenecek olan etkinlikler, cazın özgürleştirici ruhunu daha geniş bir perspektifle deneyimleme imkanı sunacak.



CAZ FESTİVALİ BASIN TOPLANTISI ŞİİR OTEL’DE!
1996 yılında Denizli Belediyesi tarafından başlatılan ve aradan geçen yılların ardından yeniden canlanan Denizli Caz Festivali, Pamukkale Filarmoni Derneği’nin öncülüğünde ve Sanatçı Halim Yazıcı'nın koordinasyonunda yeniden hayat bulacak. Festival, caz müziğini Denizli’nin eşsiz atmosferiyle buluşturmayı ve sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. 



Flarmoni Derneği tarafından 18-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “4. Caz Festivali’ne” ilişkin bir de basın toplantısı düzenlenecek. Düzenleme Komitesi Başkanı Halim Yazıcı ve Genel Sekreter Murat Erdem bütün basın mensuplarını  13 Eylül Cuma Günü Şiir Otel’de gerçekleştirilecek kahvaltılı basın toplantısına davet ederken, Denizlili tüm sanatseverler nefesini tuttu ve 28 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek “Caz Festivali’ne” kilitlendi.



 “DENİZLİ’NİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ VE TURİZMİ HİÇ BU KADAR TARTIŞILMADI!”
Denizli geleceğini tasarlıyor, konferansı ve arama toplantıları Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gün süreyle çok sayıda oturumla devam etti. Kent ekonomisi için önemli ve öncelikli olan Denizli Turizmi 70'e yakın katılımcının iştiraki ile masaya yatırıldı. Prof Dr. Oğuz Babüroğlu’nun moderatörlüğündeki arama toplantısı oturumlarında Denizli turizmi; "Oda başkanları, Üniversitelerden öğretim üyeleri, Turizm uzman ve yatırımcıları, Otelcileri, Gastronomi temsilcilerini" bir araya getirirken, Denizli’nin geleceği de çok detaylı ve boyutlu olarak ele alınıp tartışıldı.



KONFERANSI GENEL SEKRETER BOZBAŞ KOORDİNE ETTİ!
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin turizm alanında Denizli’nin geleceğini tasarlamak üzere organize ettiği ve 10-11 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen  “arama konferansı” organizasyonu Büyükşehir Genel Sekreteri Bülent Bozbaş koordinatörlüğünde hayata geçirildi. Denizli’nin geleceği için “ortak akıl” yaratmak amaçlı olan bu kapsamlı ve önemli zirvenin Moderatörlüğünü (Arama Konferansları Uzmanı) Prof Dr. Oğuz Babüroğlu  üstlendi. Konferans iki gün süreyle Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.



KATILIMCILAR ARASINDA YALÇIN BAYER, ŞEREF OĞUZ VE YÜKSEL AKSU DA VARDI! 
Arama Konferansı katılımcılarını yalnız bırakmayan ve ülke çapında uzman ünlü isimlerle birebir ilgilenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise konferansın ikinci gününde sosyal medya hesabından, “Arama Konferansımızın ikinci günüde birbirinden değerli katılımcılarımız, ulusal basınımızın güzide temsilcileri Yalçın Bayer, Şeref Oğuz ile kıymetli gazetecilerimizin katkılarıyla sürüyor. Denizli’nin zenginliklerini ve kültürel değerlerini konuşmaya devam ediyoruz” paylaşımı yaptı.



ARAMA ZİRVESİ’NİN FİNAL TOPLANTISI 12 EYLÜL’DE BASIN MENSUPLARI İLE!
Evet, “Denizli Geleceğini Tasarlıyor” Arama Programı’nın üçüncü gününde ise (12 Eylül Perşembe günü) zirve ve sonuçları ile ilgili detaylı bir basın toplantısı düzenlenecek. Ayrıca iki gün süren “Arama Toplantıları” ilgili detayların bir basın bülteni halinde bu toplantıda gazetecilere dağıtılacağı kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu basın mensuplarını 12 Eylül Perşembe günü saat; 10.00’da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak basın toplantısına davet etti.

fixed-whatsapp-icon