Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

EKOPOLİTİK: “PAMUKKALE DENİZLİ’NİNDİR, YENİDEN DENİZLİ’NİN OLACAK!”

**BİNAYI CHP’Lİ BAŞKAN VERDİ, AK PARTİ’Lİ BAKAN AÇTI! 



Denizli’nin dünyaca ünlü “Unesco; tarih, kültür ve doğa mirası” Pamukkale’nin yılda 2,5 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini, buna karşılık Denizli’nin Pamukkale gelirlerinden sadece yüzde 5 pay aldığını söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Pamukkale Örenyeri’nin işletilmesini Denizli’ye kazandıracağız. Pamukkale Denizli’nindir ve yeniden Denizli’nin olacak!” dedi.




“DENİZLİ’DE GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ!”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Örenyeri’nin işletmesini tekrar Denizli’ye kazandıracaklarını ifade ederek, bunu nasıl sağlayacaklarının ipuçlarını da verdi. Çavuşoğlu bu konuşmayı Denizli'nin turizm potansiyelini en üst düzeye taşımak için düzenlenen ve iki gün süren 'Arama Konferansı Medya Lansmanı’nda yaptı. Evet, Denizli'nin turizm potansiyelini bir üst kademeye çıkarmak ve gecelik konaklama sürelerini artırarak kentin turizm gelirini yükseltmek amacıyla düzenlenen 'Arama Konferansı’ tamamlandı. Ve taslak sonuçları basın toplantısıyla açıklandı. Başkan Çavuşoğlu “Geleceğin temellerini birlikte atarak mutlu insanların yaşadığı Denizli'yi hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.



KONFERANSA ESKİ TURİZM BAKANI YÜCEL ÖNCÜLÜK ETTİ!
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Denizli Geleceğini Tasarlıyor” adlı arama konferansı hayata geçirildi. Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in öncülük ettiği proje kapsamında Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu’nun moderatörlüğünde”sektör temsilcileri, akademisyenler ve kent bileşenlerinden oluşan 70 kişinin katıldığı arama konferansı sonunda taslak eylem planı oluşturuldu. Çalışmanın tanıtım toplantısı Nihat Zeybekci Kültür ve Kongre Merkezi’nde eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, bilim insanları ve turizm sektörünün temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Konferansta ayrıca, “Yalçın Bayer, Şeref Oğuz ve Yüksel Aksu” gibi tanınmış isimler de vardı.



GENEL SEKRETER BOZBAŞ’TAN KONFERANS AÇIŞ KONUŞMASI
Medya Lansmanı açış konuşmasını Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş yaptı. Arama konferansı koordinasyonu için son bir aydır gecesini gündüzüne katan Bozbaş, “İki gün boyunca süren konferansımızda şehrin dinamiğini oluşturan 70’e yakın kişi ile atölyeler kurduk, karşılıklı bilgi birikimleri ortaya kondu. Alanında uzman kişiler tarafından bilgileri harmanlayarak taslak bir eylem planı oluşturuldu. Bu planın son hali verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.



“DENİZLİ ÇAVUŞOĞLU’NUN BAŞKANLIĞI İLE DİNAMİZM KAZANDI!”
Önceki dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel de, Denizli’nin tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile birlikte turizm alanında katkı sunmak için gayret ettiklerini belirtti. Yücel, “Denizli’nin seçimlerden sonra kazandığı dinamiğin çok önemli olduğunu gördüm. Arama konferansı yaparak farklı kesimlerin, düşüncelerin, çıkarları savunan kesimleri nasıl buluşturacağımızı, bu konuda çok yetkin ve geçmişte önemli çalışma yapmış isimlerin katılımıyla konferansımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.



MUTLU DENİZLİ İÇİN “YOLCULUK” BAŞLADI!
Bülent Bozbaş ve Bahattin Yücel’in ardından söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, “Hierapolis, Laodikya, Tripolis,Herakleia, Colessae, Attuda,  gibi 30’a yakın antik şehir, küçüklü büyüklü 21 örenyeri, 20’den fazla höyük, 4 müzemiz ve etnografya müzemiz var. Türkiye’nin bu zenginliğe sahip belki de tek kentiyiz.”Ayrıca jeotermal kaynakları ile sağlık turizminin önde gelen bir kenti olma potansiyeline sahibiz. Türkiye’nin en fazla ziyaretçi (turist) çeken 4. noktası Pamukkale’ye sahibiz. Hermevsim, 12 ayrı temada turizm faaliyeti yapılabilen bir şehrimiz var. Hedefimiz yapılacak çalışmalarla Denizli’nin turizmden daha fazla pay almasını sağlamak. Bu zenginliklerimizin  şehre daha fazla katkı getirmesini hedefleyen bir çalışma içine girdik. Mutlu Denizli için bitmeyen yolculuğumuz başladı” dedi. 



BİNASINI ÇAVUŞOĞLU’NUN HAZIRLADIĞI BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ AÇILDI!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi temaslar ve açılış için Denizli’ye geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Bakan Tunç, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi, Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası ve Adliye Sarayı Ek Hizmet Binası açılış törenini gerçekleştirdi.



Bu arada açılış törenine katılan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Çavuşoğlu yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Büyükşehir Belediyemizce, Bağbaşı Mahallesi’ndeki hizmet binamızın tadilatını yapıp tefrişatı ile birlikte Adalet Bakanlığı’na tahsis ettiğimiz Denizli Bölge Adliye Mahkemesi’nin açılış törenine katıldık” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Denizli’ye yeni Bölge Adliye Mahkemesi binası yapılması konusunun bütçe yatırım programına alınacağını söyledi.



ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ’Yİ KOMŞU KAPISI YAPTI!
Son bir yılda Denizli’ye 4 kez gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel 14 Eylül Cumartesi günü kente 5. ziyaretini gerçekleştirecek. TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın oğlu Ozan Karaca ile Ezgi Emren’in nikah merasimi için Denizli’ye gelecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Denizli’nin Buldan ilçesinde düzenlenecek mitingi ise acil bir program çakışması nedeniyle son anda iptal edildi. Özel son bir yılda, ilki 2023 genel seçimi olmak üzere 14 Mayıs 28 Mayıs 2023 tarihleri arasında (CHP Grup Başkan Vekili olduğu dönem) Denizli’ye geldi ve CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’la 6 ilçede seçim gezisine katıldı.



BİR YILDA 5. KEZ DENİZLİ’YE GELİYOR!
14 Ekim 2023 tarihinde CHP 38. Olağanüstü Kurultayı öncesinde de Denizli’ye gelen Özel’in, burada gördüğü ilgi ve destek Genel Başkan Adaylığı konusunda netleşmesine yardımcı oldu. 23 Mart 2024 seçiminden önce de Denizli Mitingi’ne gelen Özel, “Benim ikinci memleketim Denizli, biz bu seçimi alacağız!” dedi. 26 Nisan 2024’de ünlü “kırmızı motosiklet” teslimi için Denizli’ye gelen CHP Lideri Özgür Özel, İl Başkanı Horzum’a hediye ettiği Kırmızı Motosikletin (İl Başkanının kullandığı) arkasına binerek “Motoru Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne sürdü” ve Başkan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret ederek kutladı.

  


ÖZEL ERDOĞAN’IN REKORUNU KISA SÜREDE KIRACAK GİBİ!
Evet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel şimdi de adeta “komşu kapısı” yaptığı Denizli’ye so bir yılda 5. kez geliyor. (Bizim bildiğimiz İl Başkanı Horzum CHP Lideri Özel’i yıl sonuna kadar bir kez daha kente getirir ve önemli bir rekora da imza atar) Bu gidişle Özel’in 22 yılda 41 kez Denizli’ye gelen AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Denizli ziyaretleri rekorunu” kısa sürede kırması ve geçmesi bekleniyor.



KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE YAVAŞ DA GELİYOR!
TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve eşi Mehmet Karaca’nın oğlu Ozan Karaca hayatını Nuray Emren, Tarık Emren çiftinin kızları Ezgi ile birleştirecek. Genç çiftin düğün töreni geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşti. Çiftin nikah merasimi ise Denizli’de yapılacak.  Cumartesi günü Pasvak’ın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki salonunda yemeğin ardından nikah kıyılacak. Nikah merasimine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılması bekleniyor.



KARACA; “NİKAH TÖRENİMİZ 15.30’A ALINDI!”
Bu arada TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca bir ertelemeyi duyurdu; Karaca, “CHP Genel Başkanımız sayın Özgür Özel'in, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki cenaze törenine katılacak olması nedeniyle; Oğlumuz Ozan Karaca ve gelinimiz Ezgi'nin nikah töreni 14 Eylül Cumartesi saat 15:30'a ertelenmiştir. Tüm dostlarımıza duyurulur” dedi.



ÖZEL’İN BULDAN MİTİNGİ İPTAL!
14 Eylül Cumartesi günü TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın oğlu Ozan Karaca ile Ezgi Emren’in nikah töreni öncesi Buldan Alanyazı Meydanı’nda saat 10.30’da bir miting gerçekleştireceği duyurulan CHP Lideri Özel bu programını iptal edildi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum iptali duyururken, CHP Genel Başkanı Özel'in, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki cenaze törenine katılacak olması nedeniyle Buldan mitinginin iptal edildiği, ancak Genel Başkanın Denizli’deki nikah törenine yetişeceği kaydedildi.

BU HABER VE YAZILAR BU HAFTA BU KÖŞEDE!

**BİR “TARİHİN KARA LEKESİ 12 EYLÜL!” YAZISI

**PAÜ GENEL SEKRETERİ’NE “AHLAKSIZ TEKLİF VE PAÜ’DE 2 OCAK 2025’E ÇEYREK KALDI!”

**ATAMAN; “DENİZLİ’YE TRAMVAYI GETİREN BAŞKAN TARİHE GEÇER!”

Bu yazıları sakın kaçırmayın…
fixed-whatsapp-icon