Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

EKOPOLİTİK - DENİZLİ’DE BASKETBOL DEVRİMİ’NİN ADI; BALTALI, SOYADI; DOĞAN OLDU!

DERYA BALTALI’DAN ŞENİZ DOĞAN’A; “ONLAR DENİZLİ’YE BASKETBOLU ÇOK SEVDİRDİ”…

Denizli’de basketbolun bu kadar önde ve sevilen bir spor türü haline gelmesinde emeği geçen mihenk taşları ve isimler vardır. Bu isimleri başında tanınmış işadamı ve önceki dönemlerin Denizli Basket (Sinpaş Denizli Basket-Pamukkale Basket) takımının hamisi olan Derya Baltalı gelir. Denizli, Baltalı ve takımı ile kentte basketbolu konuşmaya ve izlemeye başladı.

 

Ardından bayrağı Merkezefendi Belediyesi’nin AK Partili önceki dönem Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu devraldı. Fakat, Denizli’deki asıl ‘Basketbol Devrimi’ni CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan yaptı. Doğan çıtayı, öyle bir yere yükseltti ki takımını en tepeye; ING Basketbol Süper Ligi'ne çıkaran ve Denizli adını ilk kez basketbolun vitrinine yerleştiren isim olarak spor tarihine geçti.

Denizli şu sıralar bir yandan biricik futbol takımı Denizlispor’un Süper Lig’den küme düşmesinin üzüntüsünü yaşarken, kente basketbolu sevdiren ve Denizli Basket’i ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselten iki isim; İşadamı Derya Baltalı ve Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a da şükran ve teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmiyor.

 

Evet, Türkiye’nin 22 ilinden daha fazla nüfusa sahip Denizli’nin Merkezefendi ilçesinin Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Basketbol Süper Ligi için iki yıldan bu yana verdiği kararlı mücadeleyi geçtiğimiz haftalarda kazandı. Ve bir kadın belediye başkanı olarak Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı. Son 7 yıldır basketbolun Denizli’nin en popüler ve sevilen sporu haline gelmesinde en büyük pay da bu süreçte basketbol ile yatıp basketbol ile kalkan İşadamı Derya Baltalı’dan başkası değildir, tabii ki.



ONLAR TARİH YAZDI; DENİZLİ BASKETİ SEVDİ!

 

Denizli’de basketbolun bu kadar önde ve sevilen bir spor türü haline gelmesinde emeği geçen mihenk taşları ve isimler vardır. Bu isimleri başında tanınmış işadamı ve önceki dönemlerin Denizli Basket (Sinpaş Denizli Basket-Pamukkale Basket) takımının hamisi ve her şeyi olan Derya Baltalı gelir. Denizli, Baltalı ve takımı ile kentte basketbolu konuşmaya ve izlemeye başladı. İşadamı Derya Baltalı 13-18 Ağustos 2015 tarihlerinde; Sinpaş Denizli Basket’inde içinde yer aldığı Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organizasyonu TBL Federasyon Kupası maçlarının Denizli’de oynanmasını sağlayan isimlerden biri oldu. Basketbol Federasyon Kupası müsabakaları, 2015-2016 sezonunda TB2L’de yer alan 18 takımın katılımı ile oynandı. Ve İşadamı Baltalı’nın sponsorluğunda Denizli’de gerçekleşti. Ardından bayrağı Merkezefendi Belediyesi’nin AK Partili önceki dönem Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu devraldı. Ve Denizli’ye basketbolu sevdiren bu takımın adı Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket oldu. Fakat, Denizli’deki asıl ‘Basketbol Devrimi’ni CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan yaptı. Doğan çıtayı, öyle bir yere yükseltti ki takımını en tepeye; ING Basketbol Süper Ligi'ne çıkaran isim olarak spor tarihine geçti. 2020 sezonunda Basketbol Süper ligi’ne yükselmeyi tartışmalı ve haksızlıklarla dolu (tahkimli) bir süreçten sonra kılpayı kaçıran Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı; 2021 sezonunda Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde şampiyonluğunu bitime 1 hafta kala ilan etti. Ve ikinci yarının namağlup takımı olarak ING Basketbol Süper Ligi'ne yükselen ilk Denizli takımı oldu. Kısacası Denizli baskette; Şeniz Başkan’ın takımı (ve işadamı Derya Baltalı’nın eski takımı) Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı ile “Sevinci, mutluluğu, coşkuyu ve Süper Lig heyecanını” yeniden gördü. Daha doğrusu “Denizli’nin politik iklimi CHP’li bu kadın başkanla çook değişecek!” sözünü edenler haklı çıktı.



 

Tabiiki burada takımı şampiyon yapan Denizli Basketbol Yönetim Kurulu “Veli Deveciler(Başkan), Ali Yaman, Zafer Gökşin, Özgür Yılmaz, Gökhan Gökşin, Osman Uğurlu, Veli tefenlili, Yaşar kımıl, Coşkun Kaya ve Devrim Şentürk” Denizli adının basketbolda da olsa Süper Lig’e dönmesine büyük katkı koyan isimler oldu.



 

NOT; Bu arada Merkezefendi Belediyesi’nin AK Partili eski Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun da Denizli Basket’e verdiği emekler konusunda hakkını teslim etmeden geçmek yanlış olacaktır.

fixed-whatsapp-icon